• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Madryt

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Spotkania

• Madryt

• Madryt
  • Re: Madryt

lady-party > 29-05-2011, 23:52

ja bym nie jechała, ale sama musisz przemyśleć po co chcesz jechać jako au-pair

Jest kilka bramek:

a) podszkolić/ nauczyć się języka - jeśli tak, to nawet wioska pod Toledo, obwarowana średniowiecznymi murami będzie dobrym rozwiązaniem

b) przeżyć coś nowego/ innego/ odmiennego - zależy jaki rodzaj przeżyć Cię satysfakcjonuje, i tu pojawiają się kolejne furtki:

Nr 1) Furtka upojenia alkoholowego - jeśli jedziesz na wakacje, bo chcesz z nich przywieść wspomnienia w postaci zachlanych weekendów, szaleństw w dyskotekach w otoczeniu hiszpańskich przystojniaków i darmowych drinków, to nie polecam Guadalajary. Lepiej wybrać centrum Madrytu ( albo jego bliskie przedmieścia) i z niego wywieść masę wspomnień, przywieść wiele pamiątek. A może i tez Hiszpana ze sobą? ( w brzuszku... )

Nr 2) Jeśli czujesz się spełniona jedynie dzięki opiece nad dziećmi, chodzeniu z rodzinkom na spacery czy czytaniu książek -świetnie! ( co za nuda...) to takie miasto może być dla Ciebie

Szukaj dalej ; ) 50 km to niewielki dystans do pokonania jeśli chcesz zwiedzić miasto od czasu do czasu, pstryknąć sweet focie w parku Retiro i wstawić je na FB, by otrzymać milion komci. Ale zdecydowanie za duży, by pozwolić sobie na jakiekolwiek szaleństwa w stylu: "wychodzę w piątek, wracam w niedzielę" :?

Pozdrawiam

pryncypia > 30-05-2011, 8:50

Cześć dziewczyny!

Właśnie jestem w trakcie przeglądania ostatnich stron wątku, ale pomyślałam, że już się ogłoszę

Nazywam się Paulina i od 25 czerwca będę w miejscowości Boadilla del Monte, ok. 20 km od Madrytu.

Dodałam się właśnie do grupy na FB "AuPairs Madrid Summer 2011" i tam też zostawiłam posta, więc na pewno skojarzycie, która to ja.

Z chęcią spotkam się z którąś z Was! Będzie mi bardzo miło poznać jakąś rodaczkę na obcej ziemi

rosario > 30-05-2011, 10:14

super !

Coraz większe grono tworzymy

jeśli wylatujesz 25 czerwca, to wtedy co Aisling. Może też z Katowic? ;>

pryncypia > 30-05-2011, 16:31

Niestety nie wylatuję tego dnia, bo wybieram się tydzień wcześniej do Kraju Basków i Kantabrii, a dopiero stamtąd jadę autobusem do Madrytu. Sprawdzałam te bilety z Katowic, każdego dnia coraz droższe. Praktycznie tyle samo zapłacę za 2 loty Kraków-Paryż, Paryż-Santander, a potem busa do Madrytu z Bilbao, co za jeden bilet lotniczy z Katowic do Madrytu. Za to ceny z Warszawy do Madrytu już kompletnie powalają.

A jak tam wasz hiszpański, dziewczyny? Ja od jakiegoś czasu uczę się sama, mam nadzieję, że nauczę się chociaż tak, żeby powiedzieć jakieś konkretne zdanie

rosario > 30-05-2011, 18:11

aaa.. no to sobie pozwiedzasz jeszcze wcześniej ; ) to chyba jakieś bardzo tanie te loty z Krakowa i Paryża skoro tak się opłacą.

czyli wylatujesz 18.06 tak? Ja wtedy też, z Poznania. I z Poznania generalnie w miarę tanio mnie ten bilet kosztował

jeśli chodzi o hiszpański... niby się uczę już prawie dwa lata w szkole, ale sobie sporo olewałam niestety, a poza tym przez 2 lekcje w tyg. to się też dużo nie zrobi... no i tak nie bardzo z tym hiszpańskim moim, ale liczę na to, że się poduczę mięszy innymi dlatego do Hiszpanii jadę

pryncypia > 31-05-2011, 15:51

Cała podróż do kraju Basków wyniosła mnie ok. 360 zł z bagażem. No, plus 20 zł na pociąg do Krakowa. Najtańsze loty z Warszawy do Madrytu w czerwcu są w tym momencie za ok. 350 zł, ale w dniu, którym zaczynam pracę - ok. 1200 zł!

A, wylatuję w końcu 16.06

Wiem, że z Poznania lata Ryanair, zresztą też tą linią lecę. Będę się niedługo musiała rozglądać za biletem powrotnym

bananowa > 02-06-2011, 10:36

dziewczyny, w sobote lece do Madrytu!

a dokładniej to bedę w Valdermorillo

może jest ktoś jeszcze kto leci w sobote z Poznania do Madrytu?

rosario > 02-06-2011, 10:49

o proszę a do kiedy zostajesz w Madrycie?

ja też lecę z Poznania, ale dopiero 18-ego. Też Ryanairem pewnie?

KajaWroc > 02-06-2011, 11:33

jezu ja lece 12 czerwca do Rzymu tez z Poanzania , dajecie rade -bo ja juz nie moge wytrzymac

pryncypia > 02-06-2011, 11:52

Ja też nie mogę wytrzymać! Tym bardziej, że od wczoraj mam już wakacje...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia