• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

• Kieszonkowe w Wielkiej Brytani
  • Re: Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

wywrotka_18 > 07-03-2013, 17:57

Hej,może jeszcze ktoś tu zajrzy

Mam problem,pisze z kilkoma rodzinami i jedna z nich zadała mi pytanie ile chciałabym zarabiać tygodniowo.

Więc miałabym się zajmować dziewczynką 8 miesięcy w godzinach od 8-18.30 przez 5 dni w tygodniu. Więc trochę dużo. Mieszkają 20 min od centrum Londynu.Mama jest z Polski,a ojciec z UK.

Nie chcę zaproponować za mało,bo jednak muszę mieć kasę na małe wydatki,a jednak jak podam za dużo mogą nie być za szczęśliwi. Więc jakie propozycje?

cykloza > 07-03-2013, 20:35

a podałaś jej cene ?

cykloza > 07-03-2013, 20:48

hej, mam pytanie. Czy któraś z Was w ogole targowała się kiedykolwiek o kieszonkowe?

Albo np. dobranie dodatkowych obowiązków, za więcej niż 100funtów ?

Czyli dodatkowy housekeeping?

nie ukrywam, że noszę się z zamiarem wyjazdu do UK, celem nauki języka i zarobienia kasy na dalsze podróze.

Myślicie, że jest to możliwe? Wynegocjować większą stawkę za większą liczbę obowiązków?

PolishGirl > 24-03-2013, 18:26

wg mnie raczej na au pair dużej kasy nie odłożysz. ja mam ponad 100 Ł za au pair. ostatnio nawet zaproponowałam im sprzątanie (poprzednie sprzątaczki były fatalne) za dodatkową kasę-wynegocjowałam więcej niż zaproponowali. ale to i tak nie jest ta kwota, jaką można zarobić za normalną pracę (nie au pair). jedyne co jest plusem to to, że życie cię nie kosztuje-czyli nie płacisz accomodation i za jedzenie. ja wczesniej bywałam w UK żeby sobie zarobić jako studentka i nie ma co porównywać tego z zarobkami jako au pair, nawet z dodatkowo płatnymi obowiazkami.

ale zalezy wszystko od człowieka. jesli zamierzasz wszystko odkładac to spoko-choc watpie czy ktos długo tak wytrzyma-bo od czasu do czasu gdzies wyjsc trzeba i cos kupic.

kunegunda > 07-06-2013, 1:28

Heej, najprawdopodobniej za tydzień jadę do rodzinki pod Londynem, z dwoma chłopcami - 2 i 8 lat. Praca od 7.30 do 18, weekendy wolne, do tego dochodzą jakieś małe prace domowe. Kieszonkowe 80 funtów tygodniowo. Myślicie, że to ok, czy dam się wykorzystywać? W końcu, co jak co, ale to wychodzi ponad 50h tygodniowo...

Saiisuke > 07-06-2013, 1:47

80 funtów to mało za 50h/tydz. 80 to bardziej stawka za 35h/tydz. Np. w Irlandii za 40 h/tydz jest od 100 euro w górę. Moim zdaniem powinnaś mieć co najmniej 100 funtów za tyle godzin, poza tym pracując od 7:30 do 18:00 nie będziesz mieć czasu na odpoczynek, naukę czy cokolwiek innego. Sama sobie odpowiedz na pytanie czy dasz radę i czy to już wykorzystanie.

Ja na pewno nie zgodziłabym się pracować tak dużo za tylko 80 funtów. W ogóle nie zdecydowałabym się na pracę 50h/tydz, nawet jakby rodzina oferowała dwa razy więcej, bo zwyczajnie można się zamęczyć.

Agnieszka1989 > 07-06-2013, 18:39

Ja mam ustalone z rodzinką 80 funtów, ale za 25 godzin tygodniowo. Weź jeszcze pod uwagę, że będziesz mieć pod swoją opieką dwóch chłopców- w tym dwulatka, który jest jeszcze niesamodzielny i wymaga dużo opieki- wg mnie to ma duże znaczenie. W każdym bądź razie powodzenia w podjęciu decyzji

myhomemyheart > 18-06-2013, 20:32

dziewczyny a 2 latek i 4 latek 35h/tyg w tym często praca w weekendy?

Daria.sl > 22-06-2013, 15:31

Ja za 25h tygodniowo au pair - jedna dziewczynka 3,5 roku będę dostawać 60 funtów na tydzień. Zero lub prawie nic obowiązków domowych. Ale hości są tacy mega, że im to kieszonkowe na razie wybaczam.

Ale racja, to zależy od rodziny, ich pracy, ile mają pieniędzy no i ilości dzieci i ich wieku. Miałam nawet ofertę za 150 funtów tygodniowo u bogatej Hinduskiej rodzinki , gdzie były dzieci w wieku 1 , 2 i 3 latka.

www.pocztowki-z-uk.blogspot.com

Kasiek112 > 26-06-2013, 17:32

Ja za ok 40 godzin tygodniowo plus drobny housekeeping i czasami pomoc w pracy biznesowej hostce mam 100 fubtów tygodniowo.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna