-
-
Re: czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?
agulka > 01-05-2009, 21:07
i tak trzymac dominikan@jak wroce do DC to serdecznie zapraszam
a widzisz ja do Londynu jakos nie umiem sie przekonac. moje chlopak sie tam przeniosl, bylam tam kiedys jeszcze z ex brytyjskim chlopakiem i tez nic...normalnie nic na mnie tam nie dziala. jakas dziwna jestem :lol: -
dominikan@ > 01-05-2009, 21:09
Ja kocham duże miasta które żyją 24/na dobę bo wtedy wiem że i ja żyję -
shante > 01-05-2009, 21:10
Nie te klimaty po prostu :lol:
Ciekawa jestem, czy USA by potrafiło mnie tak zachwycić jak UK... coś mnie mimo wszystko odpycha, ale nie zdecyduję się na konkretną postawę za lub przeciw, bo nigdy tam nie byłam. Czas pokaże -
agulka > 01-05-2009, 21:14
to faktycznie NYC dla Ciebie
ja wytrzymalam tam kilka dni i juz chcialam wracac do DC, ja jednak wole spokojniejsze miejsca. DC nie jest moze tetniace zyciem , nie ma tak jak w NYC, ze o 4 am pelno ludzi na miescie... ale mnie urzeklo w tym miescie co innegokazdy ma swoje miejsca, w ktorych sie odnajdzie -
Kachaaa > 02-05-2009, 10:01
[quote name="dominikan@"]Agulka ja jestem otwarta na inne miasta i stany tyle tylko że mam jakieś tam swoje marzenia i dąże do ich spełnienia a Waschington z wielką chęcią bym zwiedziła. Co do Londynu to mogła bym pisac dzień i noc. Pytaj jak będziesz miała coś konkretnego. A tak wogóle gdzie dokładniej mieszka twoja przyszła host rodzina?[/quote]
tu
http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 17&iwloc=A
:lol: -
Kachaaa > 02-05-2009, 10:02
wyslalam ci na pw bo nie moge tu wstawic:/ -
dominikan@ > 02-05-2009, 14:28
A ja od wczorej siedze na necie w jakims popłochu i bez przerwy dodaję rodziny do hot listy. Już mam 15 rodzin dodanych z czego prawie połowa logowała się w sumie już bardzo dawno ale co tam. Nic mnie to nie kosztuje a może znajde jakąś fajną rodzine -
shante > 02-05-2009, 14:46
No i bardzo dobrze robisz, trzeba mieć jak najwięcej możliwości do rozpatrzenia, wtedy większa szansa, że trafi się na tę najodpowiedniejszą rodzinę
Ja z kolei przeszukuję net (w przerwach między powtarzaniem kolejnych lektur xD) w poszukiwaniu odpowiedniego dla siebie uniwersytetu w UK i kierunku i... chyba znalazłamUniversity of Greenwich. Najbardziej spodobał mi się kurs taki jakby łączony (Combined Degree) - Spanish and Tourism Management Tylko póki co nie znalazłam informacji, czy w takim razie poza angielskim certyfikatem mam mieć też już jakąś znajomość hiszpańskiego :roll: Może wiecie coś na ten temat? -
dominikan@ > 02-05-2009, 14:48
Wydaje mi się że tak. Ale upewnij się jeszcze. Nazwa kierunku brzmi super! -
shante > 02-05-2009, 15:15
Napisałam im mailaZ tego co wyczytałam, to w takim przypadku trzeba zdawać hiszpański na A-level. Ale jako, że nie mamy takich egzaminów, to może jakiś certyfikat powinnam zrobić? Wypytałam ich o wszelkie możliwości i wymogi, pozostaje mi czekać na odpowiedź. Mam w końcu rok przed sobą, zawsze mogę iść na kurs hiszpańskiego i zrobić potrzebny certyfikat