• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Emi, skandynawska syrenka ;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Emi, skandynawska syrenka ;)

• Emi, skandynawska syrenka ;)
  • Re: Emi, skandynawska syrenka ;)

kayutek > 09-01-2006, 18:02

No wiem, ze na przedluzenie ale to jakos im troche szybciej idzie, na szczescie.

Szkola?? Pozostala po egzaminach garsteczke przeniesiono do innej klasy-jutro pierwszy dzien ostatniego modulu. Byle do czerwca I byle nie trafic na pewna nauczycielke bo obawiam sie edukacje zakoncze wczesniej :?

Pol roku?? Lepiej niz te nieszczesne 5 miesiecy, ale jak dobrze pojdzie to zmienie tylko adres a nie kraj pobytu

A wlasnie a propos opcji-probowalas z tymi firmami sprzatajacymi (wiekszymi)?

Gość > 09-01-2006, 18:59

A czego kayutek chcesz wyjeżdżać z Danii?

5 miesięcy... Ja pewnie ze 24 będę się jeszcze męczyć... No, w najlepszym wypadku 18, a wy na 5-6 marudzicie

kayutek > 09-01-2006, 19:25

Emi-18 bedziesz sie meczyc Nie ma juz 24 od roku.

Nie marudze o 5 miesiecy, ze sie meczyc musze tylko, ze ten czas szybko zleci...I nie wiem do konca ktora z opcji wybrac-powrot do (normalnej) pracy do Pl-tego mi cholernie brakuje, jechac gdzie indziej badz zostac z pewna osobka tutaj Wiec sama widzisz, ze pomarudzic musze :twisted:

martamaua > 09-01-2006, 21:31

No o hotele pytalam, znajome cos mialy w zanadrzu i o restauracje.

Wiem, ze nie zgine i cale szczescie, ze przedluzam, bo bede mogla sobie spokojnie za praca polatac, papiery zalatwiac

A ty tez masz rozterki.Jak ci teskno to bierz Duna do Polski, mu bedzie lepiej dostac prace i niech sie facet raz poswieca,a co!

Mnie kumpela na maxa na Anglie namawia ale jakos nie widze sie tam.Tyle juz tu zaczelam i wez wszystko od nowa.Fakt, ze tam mimo wszystko juz do dzieci bym nie jechala ale jednak perspektywa darmowych studiow tu kusi mnie by sie wiecej potrudzic.

Zobaczymy jak to bedzie w przyszlosci, ale cos czuje, ze cale zycie tu nie wysiedze :twisted:

kayutek > 09-01-2006, 23:25

Ojjj, powiem Ci ze spore te rozterki.. :? tym wieksze im wiekszy ma sie wybor chyba...

Gość > 10-01-2006, 23:42

no to dalej o rozterkach dziewczyny, skoro już ten temat jest rozpoczęty - i ich zależno?ci od ilo?ci rozwi?zań...

oferta, która przebija wszystko...

Finlandia, Espoo...

2 chłopców, 5 i 8 lat

sprz?tania sporo, ale od razu w sumie na wstępie wiadomo, że mam być bardziej housekeeper niż nanny i że chc? au pair z innego kraju a nie Finkę, bo chłopcy s? dwujęzyczni, ale starszy poszedł teraz do fińskiej szkoły, a znajomo?ć języka trzeba podtrzymać żyw?

i - uwaga, gwóźdź programu - OSOBNE MIESZKANIE 1km od miejsca pracy!!

cisza po pracy, przyjaciele, imprezki...

eee, rozmarzyłam się... :roll:

o kasę mam pytać jutro, mam nadzieję, że to jako? to reasonably jest rozmy?lone... I że ani za niski ani za wysoki zarobek mnie nie zaszokuje...

Normalnie... Za własne mieszkanie to ja pewnie bym i darmo mogła robić Jak się dowiem więcej (a to jutro) to od razu przekażę.

Kobiety (i mężczyźni), je?li by tutaj się udało, to wyszłoby na to, że marzenia naprawdę się spełniaj?...

(-:MARZENA:-) > 10-01-2006, 23:57

oj spelniaja sie Emi- uwierz mi!

MONIKA > 11-01-2006, 1:14

Szczerze, ja bym nie chcicla osobno mieszkac, bo lubie wstawac za piec osma, myc zeby i schodzic do pracy. Czasem spie u Thiago przed praca, ktora zaczynam o 10, czy 12, ale nigdy sie nie moge wyrobic i lece z jezorem na ostatnia minute.

Moze tez inna mam sytuacje, bo bibki i cisze po pracy mam u mojego chlopa. .?

agulka > 11-01-2006, 3:49

no jeszcze jakby do tego autko dorzucili to jade z Toba :lol:

ja w sumie tez len..ale osobne mieszkanie zawsze lepsze niz z nieletnia banda pod jednym dachem..

bahaha20 > 11-01-2006, 12:10

Pewnie, tez bym sie chetnie zamienila, zwlaszcza jak mnie dzieciaki budza o 7 rano a ja o 6 impreze skonczylam

Poza tym zawsze to Twoja ukochana Finlandia
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia