• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

pati_california > 27-12-2005, 12:14

trzymamy za slowo Gosia..)

dodam co os sobie..

to ze jestem diabel w anielskim wcieleniu to tak przy okazji..)

w PL to tylko znajomi, muzyka, podroze, sport.. siatkoweczka, pilka nozna i ligi zagraniczne..

od konca sierpnia w USA,

najpierw szkolenie w NYC i znajomosci.. kocham niektore ludki..

pozniej rodzina w redwood city kompletna porazka.. pozucenie po miesicacu.. wielkie problemy z agencja.. praca przez 3 miesiace na wlasna reke, pozniej 2 rodzina ktora jest fantastyczna ale z winy owej agencji musimy sie rozstac.. teraz odpoczywam bo mam week off pozniej 3 starcie..

planuje wracac na marzec/kwiecien bo mi sie tu nudzi..)

ale jak to ja zobaczymy..

ps. Kochane osobki.. czy moge prosic o wiadomosci nja priv z adresami zakazanych stronek, kto jest w posiadaniu..?

pozdrawiam!!

kiss

Fasolka > 25-01-2006, 15:32

Chciałabym się przedstawić, żeby wszystko było jak trzeba i żeby nie powtarzać się wszędzie kim jestem i co robię na tym forum. Zawsze można przesłać linka i sprawa jasna

Mam na imię Ola i pare lat temu byłam operk? w Londynie. Historia do?c nietypowa z tym moim operkowaniem (jak kto chce to kiedy? opowiem).

A teraz piszę prace magistersk? na socjologii UW własnie na temat wyjazdów au-pair. Badanie ma 2 formy:

- wywiad pogłębiony z BYŁYMI operkami - taka luźna romowa w której wypytuje o wszystko co dotyczy do?wiadczeń z byciem au-pair

- ankieta do byłych i obecnych operek - wysyłam ankietę (zapisan? w wordzie) mailem a wy mi j? wypełniacie i odsyłacie spowrotem.

W tej chwili zbieram adresy mailowe do osób, którym za czas jakis będę mogła podesłać ankietkę. Ale przede wszystkim zależy mi na jak najszybszym przeprowadzeniu wywiadów, dlatego też

INTENSYWNIE SZUKAM BYŁYCH OPEREK KTÓRE ZGODZIŁYBY SIĄ NA PRZEPROWADZENIE Z NIMI WYWIADU!!! NAJCHĄTNIEJ Z OKOLIC WARSZAWY, KRAKOWA LUB POZNANIA.

Proszę dajcie mi znać je?li jeste?cie tak? osob?, albo je?li znacie kogo? takiego. Atakujcie PW albo mailami: <a href="mailto:olarr@o2.pl">olarr@o2.pl</a>

A już w ogóle byłabym w siódmym niebie gdybym znalazła był? operkę która na dłużej/na zawsze została zagranic?. Tylko problem gdzie zrobic wywiad.... Do Londynu pojadę jakby co

No a poza tym mam pewne do?wiadcznie z operkowaniem więc w miarę możliwo?ci będę się pojawiać na forum.

pozdrawiam i czekam na odzew

Fasolka

Kalia > 29-01-2006, 18:12

Cze?

to jest mój debiut i mam lekk? tremę.... :oops:

mam 18 lat, mieszkam na pomorzu, i wła?nie zdecydowałam się zostać operk?... mam nadzieje że mi się powiedzie a na tym forum znajdę wszystkie niezbędne informacje :wink:

Jak dostanę ofertę jakiej? rodzinki to poproszę radę..

Jeżeli jeszcze która? z was wybiera się do stanów w te wakacje to prosze o kontakt :D

Pozdrawiam

P.S. Postaram się nie zadawać infantylnych pytań co by nie

denerwować Starych Wyjadaczy

martamaua > 29-01-2006, 18:21

Witamy pania z Koszalina

Fasolka ja tez chce ankiete

Lieveke > 03-02-2006, 15:42

No ok, teraz moja kolej Mam 18 lat i najprawdopodobniej na poczatku czerwca wyjade do Naarden w Holandii. Panicznie sie boje bo to moj pierwszy raz. Chcialam troche sie uspokoic i weszlam na wasze forum ale przerazilam sie jeszcze bardziej, bo tak narzekacie na operkowanie :? Ale jakos to bedzie... mam nadzieje

Gość > 03-02-2006, 15:49

hej i od razu ostrzegam, ochrzanilam cie w temacie o wizach :lol:

a powiem cos szczerze, nie tylko do Lieveke - jak przestalam wchodzic na forum nalogowo tylko wlaze jak mam okazje (a zdarza sie nieczesto) to od razu lepiej sie czuje. Nie czytam o tym, jak laski marudza na to, jak malo kasy maja (w koncu wiadomo bylo jak sie na au pair jechalo ze to nie kopalnia zlota). Nie czytam o tym, ile kto kupil bedac w USA (bo tam tanio). Nie czytam o dodatkowych pracach. Nie czytam o upierdliwych hostach. Nie czytam marudzenia na to, ze chcialoby sie miec normalna prace i moc juz studiowac.

I czuje sie ogolnie lepiej. Jasne, tez bym chciala mieszkac osobno (zeby mnie host rodzina nie budzila codziennie o 6.30 a w niedziele o 8.00 kiedy prace zaczynam o 16.00 lub mam wolne). Tez bym chciala studiowac (bo czuje ze mam potencjal i ze na uczelni moglabym wiele zwojowac obecnie). Tez bym chciala miec wiecej kasy.

Ale szybko nauczylam sie cieszyc z tego, co mam. Przezylam wspanialy rok w Finlandii (mimo wszystkich downs jakie tam mialam), teraz jestem w Sztokholmie o czym marzylam od sierpnia 2004, szwedzki idzie mi niezle i z dnia na dzien coraz lepiej, niedlugo zaczynam finski, dzieciaki nie sa najgorsze, przechodze przyspieszony kurs gotowania (i zaczynam to lubic o dziwo) i nie mysle o pieniadzach. Wszystko idzie powolutku, ale idzie do przodu, we wlasciwym kierunku. I z tego jestem zadowolona i to sprawia, ze budze sie codziennie z usmiechem i z usmiechem klade sie do lozka

(-:MARZENA:-) > 03-02-2006, 16:45

ladnie powiedziane

bycie au pair wcale nie jest takie zle, ja nigdy nie bede zalowac ze sie zdecydowalam

bahaha20 > 03-02-2006, 17:25

Zawsze moze byc gorzej prawda?

Ja tam dopiero teraz czuje sie naprawde beztroska! W Polsce mieszkalam sama i pracowalam, ciezko bylo. Jak juz po ok 12 godzinach skonczylam z papierkami w pracy, nie mialam czasu na nic. Kasy tez wiele nie bylo.

A tu - koncze z dzieciakami i jestem wolna! Moge isc do kina, kupilam sobie cyfrowke na co w Polsce musialabym zbierac pol roku!

Moim zdaniem nigdy nie nalezy narzekac tylko sie cieszyc z tego co nas pozytywnego spotyka

Ale zeszlysmy z tematu

Edi > 24-02-2006, 17:46

A no to mi sie w koncu udalo :lol:

Od maja w Szkocji i wyglada na to,ze zostane tutaj do konca lipca.Troje dzieciakow,czasami mam dosyc,ale to nie one wbrew pozorom sa najgorsze :evil: Edynburg mnie oczarowal,ale i tak z czasem planuje powrot do Polski.

A tak jak Emi,zawladnela mna namietnosc do krajow skandynawskich i dalekiej polnocy.

emi,widzisz,dalam rade

Gość > 25-02-2006, 12:30

• Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia