-
-
Re: Au Pair 2014
merti > 20-07-2013, 10:55
sara, idź do apia -
mikamonika > 20-07-2013, 18:32
hej!
ttankian - Mogę Cię pocieszyć że zainteresowanie rodzinek na październik nie jest małe. Aplikację złożyłam już w lutym/marcu, room miałam otwarty pod koniec kwietnia. Mimo że do wyjazdu było jakieś pół roku to bardzo szybko znalazłam rodzinę. W ciągu 4 dni miałam na profilu 4 rodziny, jedna z nich perfect
polecam APiA
Pozdrawiam -
alniac > 29-07-2013, 1:46
HejJest to mój pierwszy wpis na tym forum, także chciałam się jakoś "pokazać" - Ala jestem
Chcę lecieć w 2014, po maturach. Plan (dzisiaj go "dopracowałam" haha) jest taki, żeby polecieć na rok w 2014 i potem na rok po licencjacie. Nie chcę najpierw pójść na studia, bo w sumie nie jestem przekonana, na co chcę iść. Nie będę szła, byle iść. A czemu rok po licencjacie? Żeby doświadczyć życia w Ameryce jako pełnoletnia "po amerykańsku"
Byłam na spotkaniu byłej operki z CC. I w sumie jestem zadowolona, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Zauważyłam, że mało kto poleca CC, a wręcz niektórzy na nich narzekają. Czemu? -
sara_emilia > 30-07-2013, 21:28
Merti, wybrałam Au Pair in AmericaD
Kurcze cieszę się, że jest już nas tyle!
założyłam już bloga na temat wyjazdu i zapraszam was dziewczyny
http://sarawojcik.blogspot.com/ -
ttankian > 10-08-2013, 11:01
[quote name="mikamonika"]hej!
ttankian - Mogę Cię pocieszyć że zainteresowanie rodzinek na październik nie jest małe. Aplikację złożyłam już w lutym/marcu, room miałam otwarty pod koniec kwietnia. Mimo że do wyjazdu było jakieś pół roku to bardzo szybko znalazłam rodzinę. W ciągu 4 dni miałam na profilu 4 rodziny, jedna z nich perfect
polecam APiA
Pozdrawiam[/quote]
To bardzo dobrze! Jak zdecydowałam się już na 100% , że chcę jechac w październiku to miałam mieszane uczucia, ale skoro jest tak jak mówisz, too bardzo dobrze
Co do agencji... Ja się cały czas waham, czy Apia czy Gawo, ale chodzi tu głownie o kwestię finansową, bo wiadomo, że Gawo najtańsze jest, ale Merti zrobiła im tutaj dosc złą reklamę . Cały czas przekładam decyzję o agencji do jak najpóźniej. -
merti > 16-08-2013, 7:30
Dziewczyny, przy wyborze agencji myślcie też o rematchu jak bedziecie w stanach. I tu akurat przoduje APIA i CC, bo to najwieksze agencje, wiec wiecej rodzin... no i często płacą za bilet powrotny jak nie znajdziesz rodziny, a twoja poprzednia chciała rematch nie z Twojej winy.
Ja teraz jestem w rematchu i mimo, że system APC, czyli otwarcie roomu itp spoko działa, to jednak jest ten stres , że rodziny nie znajdę i bede musiała kasę wyłożyć -
soshi > 18-08-2013, 15:44
Hej dziewczyny. Jestem w trakcie wypełniania aplikacji, którą musze wysłać do 20.08. Wylatuje z Prowork'u w styczniu 2014. Jako najszybszy termin wybrałam 6.01. Myślicie że zdąże znaleźć do tego czasu rodzinke? -
patik > 19-08-2013, 0:27
Spokojnie znajdziesz, skup się na tym, żeby aplikacja była atrakcyjna, zwłaszcza, że masz sporo czasu.
No i filmik ! Naprawdę istotna rzecz co chyba każda z dziewczyn potwierdzi, myślę, że niezwykle ważne jest pierwsze 10 sekund kontaktu ( nie tylko na filmiku ale i bezpośrednio ) i tzw. pierwsze wrażenie, więc warto troszeczkę czasu ( w moim przypadku to był tylko jeden dzień a i wszystko było cacy ) poświęcić i zrobić coś fajnego i kreatywnego.
Ja mój room po otwarciu miałam dokładnie tydzień i w tym czasie miałam 3 rodzinki, jedna z nich to był perfect match, więc trwało to tydzień i teraz przygotowuję się do wyjazdu.
Jeśli masz czas to poczytaj forum, poczytaj blogi ( mnie osobiście bardzo pomogły ), poradź się innych i spokojnie na styczeń z palcem w..zdążysz
Powodzenia! -
adriannna > 03-10-2013, 16:28
Hej zapraszam do mnie na bloga dopiero zaczynam więc możemy razem przeżyć ten czas do wylotu poprzez wypełnianie aplikacji, oczekiwania na rodzinę, czekania na wizę, pakowania.
http://jaiusa.blogspot.com/ -
ewelinagr88 > 07-10-2013, 21:48
ktos idzie na spotkanie apia we Wroclawiu 19.10??????