-
-
Re: Au Pair w kuchni :)
martamaua > 05-06-2005, 18:28
Ale i tak salatka jaka jadlam to pobila wszystko.Co tam bylo hmm.Brokuly,slonecznik,rodzynki,boczek,ale takie skwarki jakby,chyba gotowe juz.Nie wiem czy z jakas specjalna oliwa...Musze jeszcze dopytac hostow i zrobic,bo niebo w gebieO wlasnie rodzynki sobie kupie i pojem ^_^ -
wredna_femina > 05-06-2005, 20:21
... -
agulka > 05-06-2005, 22:16
a ja Wam porzucam przepisik na sniadanko.przepis mam z forum o dicie south beach. wyprobowalam i polecam
Oto pomysl na sniadanie na slodko - sniadanie przy, ktorym nam nawet mysl nie przejdzie, ze to dieta i to jest wlasnie jedna z wielu zalet South Beach!!! 1 szklanka namoczonych w wodzie platkow
1/2 litra kefiru
1 jajko
2 lyzki maki (mozna make pszenna razowe jak juz ktos sie bardzo chce
trzymac zasad)
Mus jablkowy nieslodzony
Owoce typu jagody, maliny, jezyny, truskawki
Zmiekczone namaczaniem platki owsiane wymieszac z pozostalymi skladnikami, mase klasc na rozgrzana oliwa z oliwek patelnie i smazyc do zarumienienia. Podawac udekorowane owocami. Jak ktos chce zaszalec mozna na to prysna bita smietana - byle nie za duzo.
smacznego -
martamaua > 05-06-2005, 23:06
Mmm
Femina to nie jest taki obrzydliwy boczek.Mysle,ze spreparowany jakis,gotowy jak np.chipsy.I tego malo tam jest chyba tak tylko do smaku.Rownie dobrze mozesz nie uzywac.Naprawde polecam! -
martamaua > 11-07-2005, 21:25
Odswiezam zebyscie mialy laski razem do tematu 'polskie potrawy'. -
agulka > 23-07-2005, 21:35
a propos kuchni...to ja normalnie przesadzilam...postanowilam najesc sie wszystkiego na zapas i tak od kilkdu dni wcinam golabki, bigosy, pierogi itd...az strach wejsc na wage
wczoraj o 22 robilam sobie placki ziemniaczane..matko..jak mi bedzie brakowalo pl jedzonka... -
MONIKA > 24-07-2005, 5:02
CHEBA sie najedz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
agulka > 24-07-2005, 9:00
jemmm tyle chleba, ze mama mowi, ze spokojne armie wojska by wykarmila..a to tylko kermit robi zapasy :lol: :lol: :wink: a swoja droga ciekawe w ktorej czesci ciala te zapasy sie na tluszcz przerobia :lol: :lol: -
Markosz > 24-07-2005, 9:53
[quote name="MONIKA"]CHEBA sie najedz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
aaaaaaaaaaaaa
zajebisty text
hehe, jakbys Agula do Afryki jechala i nie miala tam wogole jedzonka
Monkaaaaaaaa boska jestes -
agulka > 24-07-2005, 10:19
hehe...smieszne to, wiem..ale w usa nie maja takiego chleba jak u nas..no to robie zapasy...
ja sie jeszcze pocieszam, ze tam jets polski sklep..to moze cos bedzie???
a jak nie to ponosc w chicago jest dobra pl piekarnia..to najwyzej bede stamtad chleb sprowadzac :lol: :lol:
a orientujecie sie jak to jest z ziemniakiami w usa?? da sie z nim cos zrobic, np. placki ziemniaczane..czy moge sobie tylko pomarzyc...