• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...

• kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...
  • Re: kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...

kasik > 18-01-2006, 22:16

Oliwka bez paniki, jak widac to norma z ta wysypka, tez mialam i na szczescie juz dawno jest gone!

martamaua > 18-01-2006, 22:26

Mam zarabiasta maseczke nawilzajaca z Avon SPA. Z maslem shea.

Super rezultaty!

I jak zwykle L'Oreal mnie zaskoczyl. Krem Hydrafresh i kilka innych gadzetow-super!

A co sadzicie o kosmetykach tych drozszych marek- Biotherm,Clinique,Vichy itp? Chcialabym cos sprobowac ale boje sie, ze sie przejade.

Chyba o probki trzeba pytac.

Co do podkladow to wierna jestem Maybelline choc estee Lauder w probce mialam i niezla byla.

Tyle tego jest, ze sie w drogerii oczoplasu dostaje.

I tak mysle, ze najwazniejszy efekt a nie marka. Mam duzo polskich kosmetykow i jestem z nich zadowolona jak z zadnych innych

oliwka911gt > 18-01-2006, 23:19

pije wapno i powoli konczy mi sie.

hostka ma mi kupic w pharmancy. dzisaj dala mi jakies mazidlo na buzke. powiedziala ze woda to raz a dwa nerwy tez swoje robia.

marta, za vichy, clinique i biotherm moge reczyc ze super sa. ale wez probke na wszelki wypadek bo moga uczulac. moja frendzica miala uczulenie od kremu chanel. a jej skora w odroznieniu do mojej do wrazliwych nie nalezy :wink:

MONIKA > 18-01-2006, 23:27

Co do kremow to sie strasznie wkurzam.

Tu i nivea jest i loreal, i cala gama, ale sa to albo antypryszczowe, albo zmarszczkowe. :?

Oczywiscie nie ma mojego ulubionego Hydrafresh'a, nie ma zadnych z G&G, dupa jasna.

Nawilzajacy z Neutrogeny mialam do wrazliwej cery, ale mi oczy podraznial, kupilam wczoraj Aweeno nawilzajacy, ale jakies gowniane drobiny zlociste ma i to mnie wkurza.

Avon tani jest jak woda, co sprawilo, ze nakupilam jak glupia, mam wielka torbe "zapasow" Avonowych, teraz sobie zakaz nalozylam, zadnego Avonu dopoki nie zuzyje tego co mam.

PS. Uzywam tylko tuszu podkrecajacego z Avonu. Uwielbiam miec podkrecone "cienkie", nieposklejane rzesy i ten tusz wymiata, zaden inny, nawet znane marki tak mi nie pasowaly!

ewa^^^ > 01-02-2006, 19:01

czy uzywal badz uzywa ktos kosmetykow firm AVENE albo EVIAN? Tak sie zastanawiam czy warto w nie inwestowac, bo do tanszych to one nie naleza.

Nie wiem czy w tych przypadkach placi sie za marke czy za jakosc i skutecznosc ( mam nadzieje, ze to drugie).

Odkad jestem w UK zaczyna mi sie cera tluscic :? Pasuje sobie kupic jakies preparaty do cery tlustej czy mieszanej. Zna ktos kosmetyki dla 'oil skin' godne polecenia?

agulka > 01-02-2006, 19:34

nie zawsze drogie oznacza dobre jakosciowo, ale w przypadku kremow mysle, ze ta regula sie sprawdza. tych co wymieniasz nie stosowalam, wiec nie umiem doradzic. ja uzywalam kremow vichy.,.ktorych u amerykancow brak..

ewa^^^ > 01-02-2006, 20:03

no wlasnie, z Vichy to wiem, ze sa dobre, ale w Anglii kosmetyki Vichy tylko online mozna kupic. Denerwuje mnie to, ze nie moge nic sobie zamowic przez internet bo trzeba od razu podawac nr karty kredytowej, debetowej czy jakiejs tam innej. A ja owej karty nie posiadam. W Polsce to elegancko, moglam na wiele sposobow placic, przede wszystkim za pobraniem. A tu nie moge i dupa zbita

agulka > 01-02-2006, 20:30

wierz mi..placenie karta w necie wciaga..i nawet nie czujesz jak ci kasa leci ciesz sie, ze nie masz tego problemu.

co do vichy to strasznie mi tych kremow brak. ale rozmawialam z ciotka z francji i mi wysle. zawsze z francji taniej niz z pl hehe ale parodia, zebym musiala sobie kremy z europy sciagac :lol:

a ta firma o ktorej Ty wspominasz wczesniej..nie slyszalam o nich.. sa w pl tez?

ewa^^^ > 01-02-2006, 22:03

Avene i Evian to firmy francuskie, znane i ponoc bardzo dobre jak Vichy. Kosmetyki dostepne w aptece, ale w UK mozna i w drogerii np. Boots kupic.

I kosmetyki tych firm oparte sa na alpejskiej wodzie mineralnej.

A woda mineralna EVIAN jest jedna z najpopularniejszych na swiecie. Wiele Hollywodzkich gwiazd i gwiazdeczek ja pije.

Oczywiscie w PL te kosmetyki sa, ale w aptekach.

agulka > 01-02-2006, 22:05

wode kojarze..kremow nie. az sprawdze ..moze w usa sa
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia