• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

merti > 22-08-2012, 22:06

Ja uważam, że nie ma co przepłacać w Polsce za biuro, bo w USA i tak będziemy praktycznie same sobie pozostawione. I nie ma co liczyć na agencje. A póki jesteśmy w kraju to biura powinny nam za przeproszeniem do du** wchodzić , żebyśmy ich wybrały. Zwłaszcza, że duża część dziewczyn która wyjeżdza czyta forum i zwyczajnie sami sobie robią antyreklamę

Mi tam szkoda kasy na biuro, bo w USA to i tak jedna bajka będzie

blonde > 22-08-2012, 22:10

Hm... opcji jest kilka. Jedna z nich jest taka, że pójdę na studia, prawdopodobnie do Warszawy. Ale nie potrafię Ci powiedzieć jakie studia, bo właśnie na tym polega problem, że nie wiem jakie

Jest też taka opcja, że wrócę dopiero za dwa lata, nie za rok, bo przedłużę pobyt. Myślałam też o tym, żeby ewentualnie przedłużyć np. nie o rok, a o 6 miesięcy. I wtedy mogłabym zostać na miesiąc podróżowania jeszcze i jak wróciłabym do PL to byłby to jakiś marzec. I mogłabym sie wybrać jeszcze na jakieś 3 miesiące gdzieś na AP... myślałam o Chinach, bo to tez było zawsze moje wielkie marzenie

Generalnie rzecz biorąc jak już skończę Au Pairowanie, to będą studia. Najlepiej gdzieś za granicą <3 A jak się nie uda za granicą, to w Polsce Na pewno nie chciałabym studiować w USA ani tam mieszkać. Uważam, że Europa jest najlepszym miejscem, w jakim można mieszkać! Może niekoniecznie Polska, ale Europa to nie tylko Polska

A poza tym chciałabym jeszcze kiedyś zaliczyć bycie Au Pair w Australii. Ale to może po jakichś studiach, chociaż licencjacie

merti > 22-08-2012, 22:41

taa,, też bym chciała do AU, ale niestety nie ma dla nas takich wiz

Ale za to Nowa Zelandia czeka (wizy working holiday-trzeba się tylko na limit załapać i mieć mniej niż 30 lat bodajże). Chętnie jak już skończę studiować dietetykę w Kanadzie (mwhaha, serio, uda się!) to skoczyłabym na jakiś czas do NZ pomieszkać, popracować, pozwiedzać. Tak na spokojnie, ale nie jak to na wycieczce - pół kraju w 2 tygodnie

A reszta dziewczyn- co planujecie po au-pair?

DaisyyUSA > 22-08-2012, 23:04

To moja kolej. Moim największym marzeniem zawszeeee było mieszkać właśnie w NYC. Przed znalezieniem info o Au Pair szukałam naprawdę różnych sposobów żeby się tam znaleźć no i przyszło Au Pair w końcu. Może to co teraz powiem was dziwi ale opiekowanie się dziećmi to jakoś nie szczególnie jest to co lubię robić, ale jeśli taka jest cena mieszkania w USA to okej - ja to kupuje. Oprócz mieszkania tam to ( co jest z tym oczywiście związane) chciała bym pracować jako dziennikarka w New York Times. Takie tam marzenie hihi ;p . Poza tym jak się dorobię to mogę być drugą Martyną Wojciechowską, no kocham podróżować po prostu i poznawać nowe kultury, miejsca, ludzi itp.

paulaw > 22-08-2012, 23:06

[quote name="DaisyyUSA"]To moja kolej. Moim największym marzeniem zawszeeee było mieszkać właśnie w NYC. Przed znalezieniem info o Au Pair szukałam naprawdę różnych sposobów żeby się tam znaleźć no i przyszło Au Pair w końcu. Może to co teraz powiem was dziwi ale opiekowanie się dziećmi to jakoś nie szczególnie jest to co lubię robić, ale jeśli taka jest cena mieszkania w USA to okej - ja to kupuje. Oprócz mieszkania tam to ( co jest z tym oczywiście związane) chciała bym pracować jako dziennikarka w New York Times. Takie tam marzenie hihi ;p[/quote]

Jesteś mną.

Ja chcę studiować po au pair, ale jeszcze nie wiem gdzie - Polska, Szwecja, USA, Kanada, kto wie, gdziekolwiek, zobaczymy c:

DaisyyUSA > 22-08-2012, 23:09

[quote name="paulaw"]

Jesteś mną.

[/quote]

Po takich tekstach mam ochotę was już poznać i isć na drinka na Times Square ! <3

blonde > 22-08-2012, 23:15

merti serio? a ja gdzieś nawet znalazłam program wyjazdu jako AP do Australii... więc powinno być wszystko ok z tymi wizami... tylko, że on był drogi i generalnie dużo mniej opłacalny niż do USA, dlatego to nie teraz, tylko za jakiś czas, jak sobie na to zarobię

paulaw > 22-08-2012, 23:36

[quote name="DaisyyUSA"]
    [quote name="paulaw"]

Jesteś mną.

[/quote]

Po takich tekstach mam ochotę was już poznać i isć na drinka na Times Square ! <3[/quote]

Serio, wszystko co powiedziałaś zgadza się! Miłość do NYC (chyba tylko my mamy takiego fioła), poszukiwania możliwości wyjazdu od bardzo dawna, nawet to o dzieciach i au pair (chociaż odkąd mam młodszą siostrę zaczęłam się do dzieci przekonywać, ale co do opieki... no cóż) no i oczywiście mieszkanie tam i praca dziennikarki (trochę jak Carrie Bradshaw, od zawsze była moją idolką i na niej się wzorowałam... może oprócz ubrań i wyboru facetów, bo Aidan był wspaniały a Mr. Big nieco obleśny).

Ja bym chciała, jak już zresztą mówiłam, być au pair w Japonii, ciekawe czy coś takiego istnieje *wyrusza na poszukiwania*. EDIT: OO, okazuje się, że jest! Jeżeli po studiach nie będę wiedziała co ze sobą zrobić i już będę znała japoński to właśnie na to się wybiorę c:

DaisyyUSA > 22-08-2012, 23:40

[quote name="paulaw"]

Ja bym chciała, jak już zresztą mówiłam, być au pair w Japonii, ciekawe czy coś takiego istnieje *wyrusza na poszukiwania*.[/quote]

I mieszkać w Tokio *.*

madz > 22-08-2012, 23:44

[quote name="merti"]A reszta dziewczyn- co planujecie po au-pair?[/quote]

Ja mam mój plan 5 letni i jego sie będę trzymać (która czyta mojego bloga wie o co chodzi), ale w dużym skrócie to planuję: obronić magisterkę z psychologii, wyjechać na The Green Chimneys Farm Internship a po powrocie iść na III stopień.

[quote name="blonde"]merti serio? a ja gdzieś nawet znalazłam program wyjazdu jako AP do Australii... więc powinno być wszystko ok z tymi wizami... tylko, że on był drogi i generalnie dużo mniej opłacalny niż do USA, dlatego to nie teraz, tylko za jakiś czas, jak sobie na to zarobię :P[/quote]

W Prowork chyba jest taki program, albo w Gawo, nie pamiętam i chyba też się jedzie na wizie studenckiej.

Ale wiecie co Wam powiem dziewczyny na temat NZ. Wiem że jeśli ktoś chce tam mieszkać to nie warto za bardzo, bo nie jest tak rozwinięta jak Australia, fakt dla widoków i zwiedzania warto, ale ponoć nie do mieszkania. I wiem to od osoby która bardzo chciała mieszkać w NZ, ale zdecydowała się własnie na AU, a w NZ była jedynie turystycznie.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia