• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Victoria > 11-08-2010, 1:07

Karolinko, oczywiscie kazdy ma inne zdanie , a ja wlasnie swoje wyrazam. I widze ze nie jestem jedyna..... :evil:

Sprawdzalam umowe ale tam nie ma tego! Ale pamietam ze gdzies to bylo zapisane, ze oni maja 3 miesiace na znalezienie rodziny, a jak ja nie wyraze pisemnej zgody na szukanie przez nich dalej, to oni cośtam (juz nie pamietam, bo nie przypuszczalam ze tak bedzie)!!!

Jak widze na forum, to najlepsze jest GAWO i pod wzgledem uslug i efektywnosci. :roll:

karolinka > 11-08-2010, 1:11

hmmm pamietam, ze kiedys byla rozmowa w tym watku o jednej z pracowanic firmy, ktora nie byla pomocna i byla to jakas pani A.C nie bede pisac po nazwisku.. szkoda, ze APC nie ma siedziby w PL tak jak CC.. bo P.i G. to sa tylko posrednicy i na nich w USA nie bedziesz liczyc, tylko na APC.. ale szkoda, ze nie dbaja o klienta..:/

Victoria > 11-08-2010, 1:22

.

Victoria > 11-08-2010, 1:24

[quote name="Klaudia_1990"]Ja nie mialam ofert od rodzin alerykanskich wiec zablokowali moj profil super nie ? jakby to byla moja wina. Pani Anna Cebula kontaktuje sie z dziewczynami tylko dopoki nie wplaca pierwszej raty, pozniej to ma juz wszystko w dupie i nawet nie dzwoni.[/quote]

O, to chyba wiem co bedzie ze mna :mad:

Aśśśś > 11-08-2010, 9:54

Dziewczyny weźcie mnie nie straszcie.... to co ja mam powiedzieć kiedy od ponad 2 miesięcy mam room otwarty i cisza? ja zrobiłam nowy filmik i ma długość 3:41 wcześniejszy też tyle miał- usunęłam za podpowiedzią znajomych - i miałam go w profilu , i nikt mi nie powiedział że jest za długi ( max powinno być 3 min. ) Victoria - A Ty jak miałaś długą tą prezentacje?;> ja mam taki plus że ja nie wpłacałam im żadnych pieniędzy... ech wiec jak nie wyjadę to nie stracę tak dużo jedynie na tym załatwianiu papierków itp.. ale tfu tfu - ja chce wyjechać

Victoria > 11-08-2010, 13:47

.

Aśśśś > 11-08-2010, 14:56

Mi się trafiła promocja, która polegała na tym ze jedna os. ze szkoły może jechać praktycznie za darmo, bez opłaty programowej czyli tych 750 zł czy ile tam Prowork kosztuje, to była bardzo spontaniczna decyzja, zawsze chciałam wyjechać, a moja nauczycielka uznała że warto spróbować, więc wyznaczyła mnie jaką tą osobę mającą jechać "za darmo". Inne dziewczyny które też miały jechać ze szkoły się wykruszyły więc zostałam sama dlatego mam ten plus ---> ja płacę za wizę i jakieś tam jeszcze dodatkowe opłaty, w każdym bądź razie nie takie duże pieniądze... czasem sie zastanawiam czy to właśnie nie dlatego ciągle szukam... bo to by było zbyt piękne...

A co do prezentacji to faktycznie długa była, ale nie wierze żeby A.C. nie zauważyła tego przecież skoro wchodzą na konto to przecież widać, choć jak dzwoniła do mnie kilkanaście dni temu to mi powiedziała cyt: " o widzę że i filmik pani wgrała" yyy wszystko pięknie ładnie, ale on tam był od miesiąca, także możliwe że ona ma taką spostrzegawczość...

bucik55 > 15-08-2010, 20:15

HEJ!

mam pytanie dot. kwestii filmiku który pojawił się w tych postach.

Czy filmik jest konieczną formą rekrutacji/aplikacji, czy jest to tylko

dodatkowa forma alby zwiększyć swoją szansę w szukaniu rodziny?

Bo właśnie zastanawiam się nad ponowym wylotem do USA, a nie mam najmniejszej

ochoty aby zajmować się jakimś kręceniem jakiegoś głupiego filmiku,

bo te referencje itd. to i tak ściema.

Ja byłam już raz jako au pair w USA 5 lat temu i przy aplikacji, nie było

filmików, roomów, sterty zdjęć - jechałam z Proworka.

Jedynie co mnie wkurzyło w tej firmie, to jakaś jedna niemiła kobieta!.

P.S. Jak ktoś ma w zamiarach lecieć jakoś pod koniec roku lub składać aplikacje

jakoś we wrześniu, to niech się ze mną skontaktuje na mail: <a href="mailto:dendolajed@interia.pl">dendolajed@interia.pl</a>

Bo razem zawsze raźniej!

Pozdrawiam!,

Ania

Paola > 15-08-2010, 20:25

Dokładnie tak jak napisałaś dodatkowa forma aby zwiększyć swoją szansę w szukaniu rodziny. Ponoć host family lubią oglądać takie rzeczy

bucik55 > 15-08-2010, 20:42

acha, czyli nie muszę tego robić? uffff

moim atutem byłoby to, że już byłam juz au pair w usa (albo nie, bo mogą sie bać, że nie dam sobie w kasze dmuchać ;p),7 lat prawa jazdy, ukonczone studia (czyli jesem mądra;p;p;p), charytatywne wakacyjne wyjazdy podczas których zajmowałam się dziećmi itp + wypaśny list do rodzinki, bo jak to się rzekło mówić "mądry polak po szkodzie" ;p;p;p

P.S. aczkolwiek się zastanawiam czy wchodzić w te samo bagno - ale ta adrenalina mnie pociąga. Jak bym wiedziała, że w ciągu góra 1,5 miesiąca wylecę, to bym się raczej nie wahała, ale jak mam czekać wieczność na rodzinkę, to szkoda mi czasu! :/

Dzieki za szybką odp!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia