-
-
Re: Au Pair 2013!
DaisyyUSA > 22-08-2012, 1:50
a no musze wam to opowiedzieć. w końcu poczułam ze moja rodzina zaczyna akceptować powoli mój wyjazd. Ale od początku
Więc jak niektóre z was zapewne wiedzą zajmuje się dwójką dzieciaczków. Moja kochana szefowa nie ma czasu bo ma swój komis z ubraniami. Nie jest to zwykły sklep ze względu na to że jest tam dużo oryginalnych rzeczy takich jak Chanel, D&G, Madonna, Cacharel itp bo babka sprowadza z UK nawet na zamówienia specjalne ale tez tak normalnie, o dziwo - jest w sklepie spory ruch ! . Ostatnio mało pracowałam ale na stówke już sie uzbierało, ale ona wpadła na pomysł, że zamiast pieniędzy da mi torbe taką podróżną średniej wielkości Louis Vuitton bo ta akurat nie schodziła na sklepie. Cała uszczęśliwiona, zesr*na wręcz ze szczęścia na myśl o posiadaniu czegokolwiek Louis'a Vuitton'a już chciałam ją brać ale uznałam, że lepiej to przedyskutować z mamusią <3 haha.
I co na to mama ? Że ta torba mi się nie przyda BO PRZECIEŻ NA WYJAZD DO STANÓW JEST ZA MAŁA !. O matko, jak to usłysząłam to normalnie myślałam, że padne ;D.
A jak z tym u was ? Jak by nie było to czasu coraz mniej. ;d -
merti > 22-08-2012, 8:25
AAAAAAAAAa !!!! Ale Ci fajnie :p Tak w stylu:"oh, ta torba mi się nie przyda, bo za mała" itp. to ja mówię przy mamie, żeby cały czas ją utwierdzać w przekonaniu, że dalej chcę jechać -
blonde > 22-08-2012, 11:20
A to u mnie też tak było podobnie... Tata coś tam gadał, że może kupiłby npwy samochód, a starym mogłabym ja jeździć. A moja mama powiedziała mu 'po co jej samochód, jak ona do Stanów leci?' I to tez był taki 'pierwszy znak'Także Daisy, będzie dobrze.
A co do torby LV - zawsze możesz ją wziąć na podręczny -
DaisyyUSA > 22-08-2012, 12:14
za duża na podręczny, za mała na normalny bagaż ;< niestety . ;( -
paulaw > 22-08-2012, 12:17
[quote name="merti"]AAAAAAAAAa !!!! Ale Ci fajnie :p Tak w stylu:"oh, ta torba mi się nie przyda, bo za mała" itp. to ja mówię przy mamie, żeby cały czas ją utwierdzać w przekonaniu, że dalej chcę jechać[/quote]
Ja też tak zawsze robię, to świetne wyjście z każdej sytuacji c: -
madz > 22-08-2012, 20:46
[quote name="blonde"]Ja w wieku 17 lat spełniłam największe marzenie mojego dzieciństwa - pojechałam do Disneylandu. I było suuuuper :D A rok później pojechałam na Kubę, co również było moim ogromnym marzeniem. Ale ciągle jeszcze trochę mi ich zostało :)[/quote]
Moim marzeniem było dostać się na konkretne studia ma konkretnej uczelni, przez całe życie słyszałam że się na nie nie dostanę i nigdy nie próbowałam nawet, aż jednego roku powiedziałam a co mi tam i dostałam się od razu :D
A co do Kuby to też jest moim WIELKIM marzeniem, ale nie stać mnie na takie luksusy, jak zobaczyłam ile wycieczka kosztuje to się przeraziłam.
[quote name="blonde"]Tak, ten temat był już poruszany w wątku o CC. Niestety póki co nikt nie wie dlaczego, a sama jestem tego ciekawa...[/quote]
o zapomniałam napisać, dostałam odp od CC i bardzo nie miły był to mail, Pani napisała że mają prawo podwyższyć cenę bez informowania z jakiego powodu i robią to co roku :/
[quote name="DaisyyUSA"] Ostatnio mało pracowałam ale na stówke już sie uzbierało, ale ona wpadła na pomysł, że zamiast pieniędzy da mi torbe taką podróżną średniej wielkości Louis Vuitton bo ta akurat nie schodziła na sklepie.[/quote]
Hmmm... Na bagaż bym jej nie brała, szkoda by mi było. Jak kiedyś moja siostra leciała do Londynu to oddawała czerwoną torbę a w zamian dostała czarną, tak ją wyświnili że nie było koloru czerwonego widać :/ -
Blueberry91 > 22-08-2012, 21:11
Jak jesteśmy przy marzeniach to ja powiem, że moim największym jest pracować przy filmach, najlepiej przy montażu. No i chciałabym kiedyś być nagrodzona przez World Press Photo. Wszystko w naszych rękach dziewczyny, nie ma rzeczy niemożliwych (uwielbiam sama siebie przekonywać)!
Cytat: blonde napisał(a):Tak, ten temat był już poruszany w wątku o CC. Niestety póki co nikt nie wie dlaczego, a sama jestem tego ciekawa...
o zapomniałam napisać, dostałam odp od CC i bardzo nie miły był to mail, Pani napisała że mają prawo podwyższyć cenę bez informowania z jakiego powodu i robią to co roku :/
No to jeśli jeszcze ktokolwiek się zastanawiał nad CC, rozwiałaś jego wątpliwości ;D -
paulaw > 22-08-2012, 21:40
Pisałam do CC dwa razy - raz było to pytanie dotyczące dentysty i ewentualnego zdejmowania aparatu w USA (wtedy jeszcze nie wiedziałam, że bycie zdrowym w USA wymaga takiego wkładu $$$) i dostałam bardzo niemiłą odpowiedź, coś w stylu "Pytają nas jak głupków, zamiast szukać w Internetcie" więc zrezygnowałam. Spróbowałam ponownie, tym razem niedawno, jakieś cztery-pięć miesięcy temu z pytaniem o szkolenie i konsultantka odpowiedziała mi bardzo lakonicznie, ale szczerze powiedziawszy nie dowiedziałam się tego, co chciałam wiedzieć i grzecznością też nie grzeszyła. To były chyba ostatnie chwile, w których myślałam o CC, a już szczególnie, kiedy zaoszczędzone wówczas pieniądze wydawałam i stwierdziłam, że nie stać mnie na tak drogie biuro. I wtedy usłyszałam tu o GAWO i Proworku (który też podobno jest rozłożony w USA na dwa biura?). -
blonde > 22-08-2012, 21:47
Podróż na Kubę faktycznie jest kosztowna, ale właśnie dlatego było to moje wielkie marzenie, a nie jakaś tam zachciankaRodzice zrobili mi taki prezent na osiemnastkę i poleciałam
Blueberry ja też mam takie różne zawodowe marzenia, ale jeszcze nie takie w 100% sprecyzowane. Zobaczymy jak się życie ułoży
A jeśli chodzi o CC - no cóż, skoro oni mają prawo podnosić ceny, to my mamy prawo wybierać inną agencję... Naprawdę lubiłam to biuro, byli moim pierwszym wyborem i bardzo chciałam z nimi jechać. I zawsze ich broniłam. Ale po tym, co powiedziałaś, to sie trochę zraziłam... Chamskie trochę z ich strony, że tak odpowiadają. Nawet jeśli podwyżka była ot tak, bo im pieniędzy jeszcze mało i chcą więcej, to można to napisać w inny, milszy i jakiś taki bardziej dyplomatyczny sposób... Cieszę się, że jednak z nimi nie lecę... -
paulaw > 22-08-2012, 21:59
Odkąd planuję wyjazd do USA moim wyborem też było CC, aż do zeszłego roku. Blonde - jakie masz plany po powrocie z USA? (o ile się nie zakochasz i nie zostaniesz :mrgreen