-
-
Re: PROWORK
girlonblack > 01-08-2010, 19:06
aa to takie buty,ja w ogole przypadkiem trafilam do proworku ; kolezanka podala mi ich strone,nawet nie wiedzialam ze są inne agencje -
zlosnica > 01-08-2010, 19:39
[quote name="Ash"]Bałabym się wyjechać tak daleko na podstawie rodziny wyszukanej na tej stronie. Gdzieś bliżej czemu nie, blisko do kraju ale do USA? ...jadąc z agencji masz przynajmniej opiekuna mimo wszystko.[/quote]
Nie wyjedziesz do USA jako aupair bez agencji. Po prostu nie dostaniesz wizy J1. Możesz dostać wizę turystyczną na 3 miesiące, ale wtedy będziesz pracować na czarno i ewentualnie później zostać nie bacząc na wizę, nielegalnie, ale jak dla mnie to jest rosyjska ruletka. -
Ash > 01-08-2010, 20:35
Jeden czort bez agencji nie ruszyłabym nosa poza Europę -
Victoria > 01-08-2010, 20:55
[quote name="zlosnica"]Możesz dostać wizę turystyczną na 3 miesiące, ale wtedy będziesz pracować na czarno i ewentualnie później zostać nie bacząc na wizę, nielegalnie, ale jak dla mnie to jest rosyjska ruletka.[/quote]
Wiza turystyczna jest przyznawana maksymalnie na 10 lat. A jak sie juz leci do USA to na granicy daja tzw. promese wizowa - to sie moze wahac od paru dni do maksymalnie 6 miesiecy. I na turystyczniej nie ma sie prawa pracowac ale tego nie polecam, szczegolnie w stanach, gdzie jest duzo meksykanow i innych imigrantow, np. California. -
karolinka > 01-08-2010, 21:12
z tym, zeby dostac ta wize turystyczna trzeba sie bardziej natrudzic.. bo latwiej jest dostac wize j1 niz turystyczna -
Joan > 02-08-2010, 1:28
mógłby mi ktoś powiedzieć czy wszystkie przejazdy z lotniska do hotelu i z hotelu na lotnisko opłaca Prowork czy za coś trzeba płacić samemu ? -
m85 > 02-08-2010, 15:30
Witam serdecznie,
jestem nowa i śledzę trochę forum poświęcone PROWORKOWI
nikt jednak nie pisze o wyjeździe do Włoch
czy ktoś z Was był na au pair we Włoszech z Proworku
proszę o pilną odpowiedź
do jutra mija mi termin odesłania umowy
a ja ciągle się waham -
Victoria > 02-08-2010, 16:10
[quote name="m85"]Witam serdecznie,
jestem nowa i śledzę trochę forum poświęcone PROWORKOWI
nikt jednak nie pisze o wyjeździe do Włoch
czy ktoś z Was był na au pair we Włoszech z Proworku
proszę o pilną odpowiedź
do jutra mija mi termin odesłania umowy
a ja ciągle się waham[/quote]
Hej, jest forum poswiecone wyjezdzie do Wloch <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewforum.php?f=43">viewforum.php?f=43</a><!-- l --> .
Jak nie jedziesz do USA, tylko do Europy, to mozesz sie obyc bez agencji, jesli chcesz zaoszczedzic te 750 zlTakie tylko info. -
Victoria > 11-08-2010, 0:12
. -
karolinka > 11-08-2010, 0:37
a nie masz umowy z nimi, zeby sprawdzic? co do Proworku to wiele dziewczyn z forum jest zadowolonych z uslug..
kazda z nas ma inne zdanie.. nie wszystkich stac na CC i APiA..