• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 19-08-2012, 11:52

W sumie to baaaardzo nie mogę się doczekać opieki nad dzieckiem. Wiem, że to duża odpowiedzialność i powinnam się obawiać bo inna kultura itd, ale... lubię opiekować się dziećmi, ale nie wiem czy dałabym radę nad np. taką trójką czteroletnich, czy nawet dwójką, bo jednak takie dzieci wymagają więcej. Dlatego jeżeli więcej dzieci, to wiek szkolny, a jeżeli mniejsze to jedno dziecko najlepiej. Po moich przeżyciach z moją siostrą (ma już półtorej miesiąca i wiem, że to nie to samo co czteroletnie dziecko, ale takie wymagają najwięcej opieki) to ja już podziękuję (:

madz > 19-08-2012, 12:47

[quote name="lucy01"]Dla mnie to też oczywiste, ze tam jadę. ;)

I jeśli mogłabym, to madz i blonde także poproszę o filmiki ;D mój mail : <a href="mailto:martyna914@onet.eu">martyna914@onet.eu</a>[/quote]

poszło :)

agatt > 19-08-2012, 14:59

moj twitter: @wojcieeszek

jejuu moja mama jest juz tydzien w domu, wiec wydaje mi sie, ze powoli moge zaczac mowic o wyjezdzie. Ostatnio sobie zazartowalam, ze wyjezdzam za "wielka wode" i spytalam czy by mnie puscila to odpowiedziala, ze nie i tyle.

paulaw > 19-08-2012, 16:04

Mam pytanie do tych, które jadą/są/były (jeżeli to czytacie), jak to jest z data wylotu? Można sobie wybrać, czy hości wybierają? Da się na to jakoś wpłynąć (i nie mam na myśli, że np. ta data nie pasuje, tylko żeby np. dopasować sobie datę wylotu z kimś kogo się zna?)

merti > 19-08-2012, 17:20

agatt, wszystko powoli. Na pewno dasz radę

Ja przeszłam na wyższy level informowania rodziny-wspomniałam babci, że za granicę bym po szkole wyjechała. Powiedziała, że to dobrze, bo w Polsce nie ma co zostawać

mamecia > 19-08-2012, 17:29

Aż tak to nie, ale moja rodzinka podała mi dwie daty, 30 lipca i 6 sierpnia, wybrałam tę drugą. Ale, żeby tak się dopasować jak Ty sobie będziesz chciała to nie. Ale oczywiście możesz podać datę do której max chciałabyś być już w USA To tyle. Bo to rodzina potrzebuję au pairki od jakiegoś terminu, i Tobie albo to pasuje ci lecisz albo nie i szukasz dalej

A co do namawiania rodziców - w sumie nie miałam z tym problemu. Bo jestem taką osoba, że jak coś postanowię to musze to zrobić i nikt mi w tym nie przeszkodzi Oczywiście na początku, kiedy nie wiedzieli nic o tym programie mówili że zwariowałam, że za daleko, za długi pobyt itd. Ale powiedziałam że to moja decyzja, że pieniądzę się znajdą i że nie oczekuję ich zgody tylko wsparcia, bo i tak wyjadę! No i kiedy wysłuchali mnie raz czy dwa o co tak naprawdę w tym wszystkim chodzi, to wyszło tk że do wyjazdu nie włożyłam ani jednej złotówki bo wszystko rodzice mi opłacili, po znajomych zaczęli się chwalić że córa wyjeżdza za ocean do Stanów i będzie tam sama przez rok i że sa dumni bo odważna haha mimo że mam już te 21 lat to wtedy czułam się jak znowu taka mała córunia tatunia hah Zabrali mnie na duuże zakupy przed wyjazdem i jeszcze dostałam od nich pieniądze na start i żebym trzymała je sobie na czarną godzinę Także doprowadźcie do tego żeby was wysłuchali, albo jesli jesteście takie jak ja i zawsze dawałyście sobie radę same, to postawcie ich pod ścianą i powiedzcie że wyjeżdżacie czy im się to podoba czy nie, to zobaczycie że jesli zobaczą że nie mają nic do gadania to zaczną was sami wyprawiać za ocean

Powodzenia!

madz > 19-08-2012, 18:01

mamecia fajnie, że rodzice tak zareagowali i jeszcze zapłacili za to i dali kasę na start, ja niestety nie mam co na to liczyć, albo sobie sama zapłacę, albo nie ma mowy o żadnym wyjeździe, a jeszcze za studia muszę sobie sama zapłacić (8 tys za rok). Liczyłam na stypendium na uniwerku ale w końcu nie wprowadzono zmian dotyczących zaangażowania w różne rzeczy (a mam tego mnóstwo) no i sama średnia mi nie starczy na stypendium :( Więc ja nie wiem jak poradzę sobie z opłaceniem studiów i jeszcze zebraniem 6 tysi na program... ;( A pracy jak nie było tak nie ma... Mimo że na cały etat spokojnie mogę pracować, wykształcenie mam magisterskie i po dobrych uczelniach. Eh... Przydało by się wygrać w lotka.

paulaw > 19-08-2012, 18:37

6 tysięcy za program? Madz... z jakim ty biurem chcesz wyjechać? Co to za sumy 8O

madz > 19-08-2012, 18:41

4 tys za sam program w CC z rozszerzonym ubezpieczeniem + (prawie) 600zł za wizę + prezenty dla rodziny też ze 200-300 zł pewnie się wyda + walizka 200zł gdzieś, to minimum 5 tysięcy wyjdzie, a jeszcze trzeba wziąć jakąś kasę na wyjazd, na NYC na jakieś zakupy podstawowe i wychodzi 6 tysięcy na wyjazd.

paulaw > 19-08-2012, 18:49

I ty naprawdę chcesz wyjechać z CC? Takie sumy za wyjazd DO PRACY, dla mnie dużo jest z GAWO, gdzie wyjdzie z 1,5-2tys, a co dopiero za 6 tysięcy.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia