• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Emyska > 29-07-2010, 16:58

Tych referencji chyba nikomu nie sprawdzają a filmik to chyba jeden z gorszych aspektów przygotowań do wyjazdu, za to jak już się go zrobi, to można być z siebie dumnym ;D

dziewczyny a ja mam do Was pytanie.. dostałam do uzupełnienia arkusz podsumowujący liczbę godzin spędzonych z dziećmi i mam problem z jego uzupełnieniem, a chwilowo nie doczekałam się na meila z biura.

Do opieki nad dziećmi powyżej drugiego roku życia są dwie tabelki. I taka jedna tabelka przeznaczona jest na opiekę nad dziećmi w jednej rodzinie? Czy mogę tam powpisywać wszystkie dzieci, którymi się zajmowałam, łącząc w jednej tabelce np dzieci z dwóch rodzin? Bo z tego co wiem, to muszę się zmieścić na jednym arkuszu, co oznacza że mogę wpisać albo tylko dwie rodziny u których niańczyłam dzieci, albo połączyć dzieci i rodziny.

Wiem że troszkę chaotycznie zadałam to pytanie, ale te z Was które już wypełniły ten papierek powinny zrozumieć

Victoria > 29-07-2010, 23:14

----> Emyska

Ja mysle, ze kazda tabelka powinna byc dla innej rodzinki. Juz nie pamietam jak to bylo

Emyska > 29-07-2010, 23:17

Victoria u mnie było podobnie ze zdjęciami. Przy składaniu dokumentów wymagane było 10 fotek, a jakieś półtora miesiąca po otwarciu roomu dowiedziałam się, że minimum 20 zdjęć musimy mieć ;/ także troszkę chaos w informacjach, no ale cóż..

A co do tabelki, to też mi się tak wydaje, ale na razie z biura odpisali mi tylko, że mam się zmieścić na jednej kartce, a że tam na dzieci w moim wieku są dwie tabelki na dwie rodziny, to u mnie nie ujmie trzech rodzin.. Hmm...

Aśśś nie jesteś jedyną która tak dłuugo czeka na perfect match. Mam room aktywny od 7 czerwca, a do dziś panowała na nim kompletna cisza. Także jesteśmy razem w tym dłuuuugim oczekiwaniu

A gdzie Wy dziewuszki znalazłyście tą informację, że szkolenie jest w Hiltonie? Bo tak z ciekawości spojrzałam na stronę P. i nie znalazłam tego newsa.

girlonblack > 29-07-2010, 23:40

Program Au Pair USA szczegółowe warunki

Długość pobytu

12 miesięczny kontrakt z możliwością przedłużenia o kolejne 6, 9 lub 12 miesięcy. Jest to legalny pobyt na podstawie wizy J1.

Wymagania

- wiek 18-27 lat (wyjazd musi nastąpić przed 27 urodzinami)

- ukończona szkoła średnia (zawodowa, technikum, liceum), matura nie jest wymagana

- komunikatywna znajomość j. angielskiego

- referencje poświadczające doświadczenie w bezpośredniej opiece nad dziećmi w rodzinach prywatnych, pracy na koloniach , woluntariat itp.

- prawo jazdy

Warunki pobytu jako Au Pair w USA

- bezpłatny przelot w obie strony z/do Polski do /z USA. Do wyboru możliwość wylotu z Warszawy, Gdańska, Krakowa i Wrocławia

- 4 dniowe bezpłatne szkolenie w Nowym Jorku (hotel Sheraton)

teraz chyba w sheratonie - na stronie proworku jest ; )

Emyska > 29-07-2010, 23:43

No właśnie u mnie też pisze o szkoleniu w Sheratonie

girlonblack > 29-07-2010, 23:47

gdzies czytalam ze w Hiltonie bylo ale chyba w lutym (?)

Aśśśś > 30-07-2010, 9:47

Emyska ja mam room otwarty od 26 maja ... i też cisza jak makiem zasiał

też dostałam wczoraj od AC tabelkę do wypełnienia , jedyny plus taki, że ja miałam 4 rodziny łącznie i akurat się zmieściłam na styk ;D także jakoś mi to poszło

Victoria > 30-07-2010, 12:50

Dziewczyny, widze ze ten Prowork ma malo ofert! Masakra... oj room jest otwarty krocej ale tez nie bylo ofert.

Ale juz wiem czemu... jak poczytalam o tym ich "Award-winning Matching system" - ze rodzinki moga wybierac kandydatki ze wzgledu na pare kategorii (wiek, narodowosc, umiejetnosci, etc.) SPOSROD TYSIACA INNYCH... wiec ciezko, zeby akurat jakas aplikacja sie rzucila w oczy. OK, system dobry dla rodzin hostujacych, ale niekoniecznie dla au pairek... Np. mysle, ze wiele rodzin wybiera niemki albo inne narodowosci w pierwszej kolejnosci.

A w CC jak mi sie zdaje, daja rodzinkom trzy au pair'ki za jednym rzutem i wtedy rodzinka oglada ich profile i decyduje... tak jest lepiej dla nas! Wieksze prawdopodobienstwo, ze jakis profil bedzie lepszy niz dwa inne, niz z tym, ze bedzie lepszy od wiel wielu innych (jak jest w Au pair care z ktorymi wspolpracuje Prowork).

Myslalam ostatnio zeby sie zapisac do Au Pair in America - czy slyszalyscie dziewczyny o tej agencji? Wiem, ze bierze duzo kasy ale chyba wyczytalam, ze to najwieksza agencja w USA. Wiec powinni miec duzo rodzin...

[quote name="ibiego"]To wszystko zależy jak przedstawicie swoją aplikację,ja mam au pair room otwarty 3 tygodnie,a na koncie już mam 7 rodzinkę idzie to bardzo sprawnie,rodzin jest duzo,teraz tylko od was zalezy jak się wykażecie ,koniecznie zrobcie filmik,wesoły,kolorowy,bo to pomaga.[/quote]

mowisz ze mialas juz 7 rodzinek na koncie? i jestes z Prowork? wow... to gratuluje! to ja nie wiem co jest nie tak z moja aplikacja, ze zadna sie nie odezwala jeszcze :-( I czy jak juz sie pojawi tam rodzinka, to jest do nich mail, zeby mozna bylo napisac pierwsza?

[quote name="Aśśśś"]Emyska ja mam room otwarty od 26 maja ... i też cisza jak makiem zasiał

też dostałam wczoraj od AC tabelkę do wypełnienia , jedyny plus taki, że ja miałam 4 rodziny łącznie i akurat się zmieściłam na styk ;D także jakoś mi to poszło [/quote]

hej, jaka tablelke do wypelnienia, jakies pytania pomocnicze, czy ktora rodzine wolisz? ciekawa jestem :-)

I jak ktos tez wczesniej napisal na forum, to w lecie jest najwiecej ofert... czyli sie powoli koncza, wiec widac trudniej znalezc rodzinke.

Pozdrawiam serdecznie

Aśśśś > 30-07-2010, 13:15

[quote name="Aśśśś"]hej, jaka tablelke do wypelnienia, jakies pytania pomocnicze, czy ktora rodzine wolisz? ciekawa jestem :-)[/quote]

No więc nie ma tam żadnych pytań, po prostu wpisujesz imię dziecka jakim sie opiekowałaś lub dzieci i wpisujesz liczbe miesiecy opieki, liczbe dni w miesiącu w których sie opiekowałaś i godziny i to musisz wszystko zsumować i tak do każdego dziecka mi troche godzin wyszło bo miałam akurat od siostry :p ciekawe czy bedą to brać pod uwagę

a jak tak Czytam że rodzinki mają taki system wybierania,kurcze, to mnie przeraziłaś że tak powiem, teraz rozumiem czemu aż tak długo czekam i nic...;/ buuuu ale trzeba mieć nadzieje

Ash > 30-07-2010, 14:29

w tej kwestii będę miała dobre referencje bo byłam au pair przez 18mc ;D
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia