• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

merti > 18-08-2012, 12:36

ja się zgadzam z mamecią. Nawet google translate podaje tłumaczenie one/oni

madz > 18-08-2012, 13:38

Dziewczyny wysłałam moje video, jeśli do kogoś nie dotarło to niech da znać i jeszcze raz napisze mi swojego maila

mamecia > 18-08-2012, 14:34

musiałaś słyszeć, bo wymowa jest identyczna jak they're Więc mogłaś nie rozróżnić

merti > 18-08-2012, 15:00

madz, bardzo mi się podoba Twoje video Fajnie, że coś mówisz mimo, że Twój angielski nie jest idealny. Na pewno rodzinki to docenią. Poza tym wcale tak dużo będów nie było

madz > 18-08-2012, 15:28

Dzięki! Hehe sama wyłapałam kilka drobnych błędów, ale już mi się nie chciało po razy milionowy nagrywać tego, może jak się zmotywuję jeszcze to poprawie, ale ogólnie to jest mój 4 filmik Pierwszy miał ponad 6 minut tak się rozgadałam. Ale chyba będę musiała się zmotywować bo jak mówię o tym czemu chciałabym być AP to strasznie sztucznie chyba mówię, jakbym z kartki czytała a ja po prostu własnych myśli nie słyszałam wtedy nawet bo za oknem było tak głośno (mam remont trakcji tramwajowej i do tego dojazd do autostrady mi też robią więc możecie sobie wyobrazić jak głośno jest). Może jak będę na działce coś nagram jeszcze i poprawię ale tak bardzo mi się nie chce ;D

Blueberry91 > 18-08-2012, 16:21

merti,

Lepiej nie powoływać się na google translate Nie widziałam na oczy gorszego tłumacza. "their" istnieje na pewno jako "ich", ale nie słyszałam by było poprawną formą "they're", jeśli już to inną, lakoniczną formą. W każdym razie do zdania podanego przez paulew pasuje "they're".

madz,

Mogę też dostać video? <a href="mailto:un_chocolat@wp.pl">un_chocolat@wp.pl</a>

Proszę!

paulaw > 18-08-2012, 16:31

Po prostu źle napisała, ot błąd taki, nie ważne, musiałam zapytać c:

Aleeee ja już chcę zimę! Żeby przygotowywanie się zaczęło. Czuję się teraz jakbym siedziała na szpilkach i nic nie mogła zrobić.

madz > 18-08-2012, 16:39

[quote name="Blueberry91"]Mogę też dostać video? <a href="mailto:un_chocolat@wp.pl">un_chocolat@wp.pl</a>

Proszę! :)[/quote]

Wysłałam ;)

merti > 18-08-2012, 19:30

Paula, możesz zrobić. Możesz zacząć prawko, możesz napisać list do rodzinki, nagrac filmik, zdjęcia z dziećmi porobić, zbierac doswiadczenie itp

paulaw > 18-08-2012, 20:08

Niby mogę, wiem, ale nastawiłam się dopiero na styczeń, a jeżeli zacznę wcześniej... nie wiem, oczekiwanie będzie bardziej nieznośne? Czy może tylko mi się tak wydaje? Ech, sama nie wiem... czy wy, dziewczyny wyjeżdżające po maturze 2013, zaczynacie jeszcze w tym roku po zdaniu prawka?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia