• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

Blueberry91 > 16-08-2012, 23:49

blonde,

Ach, moviemaker! To powinnam sobie poradzić. Jak miałam PC a na nim XP to coś movie maker nie chciał mi zapisać tego co stworzyłam, ale ta laptopie z 7 nie próbowałam, dzięki

Na twoim miejscu zapisałabym się na kurs grafiki (chyba że znasz biegle Corela) i przejrzała oferty pracy (oczywiście nie teraz, w końcu wyjeżdżasz ale za jakiś czas). Zacząć od jakichś graficznych zleceń, aż w końcu uderzyć w większe firmy reklamowe, ludzie z takim talentem są tak pożądani jak świeże bułeczki

merti,

Ja na tumblrze nie prowadzę bloga, ale dodaję same zdjęcia, z krótkimi wzmiankami (po ang.), jeśli jesteś i tak zainteresowana zobaczyć: http://jgabryelczyk-photography.tumblr.com/

paulaw,

Ja w ogóle nie wiem o co chodzi z tym k Nawet nie wiem czy da się komentować posty. Założyłam tumblra bo można znaleźć na nim fajne szablony i sobie dostosować wszystko to własnego gustu, wiele portali ma pewien schemat w szablonie, a tego nie lubię. No i łatwość w dodawaniu różnych zdjęć, filmów i innych, na typowych blogach nie wiem jak się dodaje, albo jest to skomplikowane. W każdym razie chciałam mieć takie swoje niby portfolio, coś ze zgromadzonymi pracami. Ale co ja chciałam... ach tak, poprosić o link do twojego tumblra *prosi ładnie*

A ja chciałabym teraz być na twoim miejscu, nie pamiętam kiedy byłam wieczorem sama w domu... Ale na dłuższą metę samotność jest straszna.

paulaw > 16-08-2012, 23:53

Ja jestem uzależniona od tumblr. Budzę się - tumblr. Jem - tumblr. Biorę kąpiel - tumblr. Eh, to jest moje główne uzależnienie, nie wiem jak poradzę sobie bez tumblr w US. Czy znajdę raz na dzień chwilkę, żeby wejść? Mam nadzieję, że tak!

A co do portfolio, to flickr lepiej się do tego nadaje. Tam można dodać do ulubionych, skomentować, posegregować itd. Niby na tumblr też można, ale to nie to samo.

blonde > 17-08-2012, 0:50

Blueberry myślałam o jakimś kursie w USA w ramach Au Pairowania, ale nie wiem czy nie byłby tam ekstremalnie drogi... Będę musiała to obczaić.

A co do flickra - owszem, jest super na portfolio. Jeśli masz wykupione pro. Ja miałam kiedyś ale mi się skończyło już dawno -_- Wykupię sobie jak bedę w USA W ogóle muszę posprzątać na tym flickr bo tam ostatnio taki śmietnik mam... Ale to jak będę miała to pro, bo przy limicie 200 obrazów to bez sensu...

mamecia > 17-08-2012, 2:50

[quote name="merti"]
    Cytat:Dziś odezwała się do mnie rodzinka z Old Hickory, Tennessee. Wydają się być ciekawi. Mimo, że to nie wymarzone NY czy California. Jednak z tego co się dowiedziałam to miejsce jest miastem muzyki, więc świetnie i co więcej jest bardzo ładne. Rodzina Ryckman wydaje się bardzo fajna! Mimo, że mają 3 dziewczynki. Dwie z nich to bliźniaczki w wieku 3 lat, a trzecia jest o rok starsza. Mieszkają w pięknym domu z basenem. Dla swojej Au Pair mają przewidziany uroczy i odseparowany 'pool house' z widokiem na basen i jezioro co mnie odrobinę przeraża, bo jednak to chyba bardziej brzmi jak domek letniskowy niż miejsce do spania przez rok . No i oczywiście dużo podróżują!

przeczytałam to dziś na blogu przyszłej au-pair. Boże, jak ja jej zazdroszczę. Z największą przyjemnością pojechałabym do tej rodzinki <3 Ciepło, podróże i jeszcze tak blisko to Karoliny Północnej, którą przez mój serial (one tree hill) bardzo chcę zobaczyć...w sumie nie wiem czemu, bo tam nic nie ma ciekawego ale no. [/quote]

Natalia jest już u tej rodzinki i ma się dobrze, byłyśmy razem na szkoleniu i dalej mamy kontakt )

paulaw > 17-08-2012, 12:47

[quote name="blonde"]Wykupię sobie jak bedę w USA[/quote]

Ja też, wkurzają mnie te limity. Ale cóż, trzeba żyć!

paulaw > 17-08-2012, 20:03

Mam pytanie. Koleżanka z USA napisała do mnie:

Cytat:post pictures when their done baking

Dlaczego their? Czy to jest jakaś dziwna forma amerykańska, której używają, bo nie chce im się poprawnie mówić? Czy po prostu napisała źle, a powinna they're czy cokolwiek innego? Dziwne mi się to wydało (:

Blueberry91 > 17-08-2012, 20:54

blonde, przejść taki kurs grafiki Stanach... to by było super! Ale faktycznie, może być drogi. Jednak popytać nie zaszkodzi. Ja bym właśnie chciała tam ukończyć albo fotografię, albo grafikę albo najlepiej montaż filmowy. Pomarzyć sobie można

paulaw

Fajnego masz tego tumblra, takiego swojego, gdzie może innym się ciężko połapać o co chodzi w tych zdjęciach i cytatach, ale wystarczy że ty wiesz I bardzo dużo masz tam fajnych zdjęć, uczta dla mojego oka

blonde i paulaw,

No flickr nadaje się na portfolio, nawet kiedyś miałam flickra, ale właśnie nie podobało mi się że szata graficzna jest ciągle ta sama, tzn. fajnie, można było tworzyć grupy zdjęć i tam dodawać fotografie, z opisem czy bez i w ogóle, ale to było dla mnie jak przeglądarka. Tak jakbym wydrukowała swoje najlepsze zdjęcia powiedzmy i zamiast pójść do sklepu, kupić odpowiadający mi album, przyozdobić go jakoś, albo nawet nie i zrobić tak by oprawa zdjęć i ich podanie mi odpowiadało, kupiłabym koszulki, do nich włożyła zdjęcia a wszystko do białego segregatora, który niczym się nie wyróżnia i leży obok wszystkich takich samych. Dlatego założyłam tumblra i wybrałam odpowiadający mi szablon. Komentarze i tak nie były dla mnie priorytetem.

Cytat:Mam pytanie. Koleżanka z USA napisała do mnie:

post pictures when their done baking

Dlaczego their? Czy to jest jakaś dziwna forma amerykańska, której używają, bo nie chce im się poprawnie mówić? Czy po prostu napisała źle, a powinna they're czy cokolwiek innego? Dziwne mi się to wydało (:

Na moje oko powinno być "they're", wydaje mi się że to zwykły błąd. Często popełniam podobne, kiedy układam w myśli zdania i zapisuje je na komputerze. Po polsku zamiast "do domu" piszę "to domu", bo mi w głowie podobnie brzmi i palec sobie wybiera literę, wiecie jak to jest jak się dorastało na komputerze i teraz się nawet nie myśli gdzie jest literka, którą się naciska, to się wie No i jak mózg mniej kontroluje to palce sobie pozwalają na błędy. "Their" nie jest tu poprawne, ale amerykanie mają dość lekkie podejście do swojej wymowy, ważne by było zrozumiale.

paulaw > 17-08-2012, 22:44

Tak właśnie myślałam, haha, ale po prostu stwierdziłam, że dziewczyna, która tak inteligentnie się wypowiada nie popełniłaby takiego błędu (: Ale myliłam się.

Dzięki, po prostu na tumblr rebloguję zdjęcia, które mi się podobają, chcę, żeby to odzwierciedlało mnie w jakiś sposób (:

mamecia > 18-08-2012, 3:12

A to nie jest czasem zaimek dzierżawczy? Wydaje mi się, że jest poprawnie, bo weźmiesz chociażby byle jaką plotkarską gazetę amerykańską do ręki i na co drugiej stronie używają their!

paulaw > 18-08-2012, 11:32

No tak, ale przecież w tym zdaniu... niby zrozumiesz o co chodzi, ale w życiu nie słyszałam, żeby ktoś tak mówił.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia