• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Lipiec- USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Lipiec- USA

• Wątek zamknięty
  • Lipiec- USA
  • Re: Lipiec- USA

agniesia > 08-04-2012, 21:15

Dla nich to chyba i nawet lepiej. W końcu nie muszą Ci opłacać przelotu do Berlina. Pytanie tylko czy przesiadki zawsze są w Berlinie?

Efka87 > 08-04-2012, 21:56

@Piotr: nie wiem na ile przed wylotem trzeba mieć wizę. Ale... Od momentu telefonu do ambasady - spotkanie jest po 2-5 dni około. W konsulacie byłam w poniedziałek, a kurier przyniósł mi wizę w środę (czeka się max. 5 dni roboczych). Krótko mówiąc: szybko!

izzieem > 08-04-2012, 21:59

[quote name="agniesia"]Dla nich to chyba i nawet lepiej. W końcu nie muszą Ci opłacać przelotu do Berlina. Pytanie tylko czy przesiadki zawsze są w Berlinie?[/quote]

Niestety nie wiem nic na temat przesiadek.

rafcioo28 > 08-04-2012, 22:43

Witam,

jestem nowy na tym wątku

Ja mam zamiar wyjechac na poczatku lipca, juz mam otworzony room od 2 tygodni ale cisza.. nie wiem czy sie przejmować czy nie

Co polecacie troche to mnie nie pokoi ale w sumie to jeszcze a moze tylko 3 miesiace, kwartał roku :/

co o tym myslicie, jak było/ jest u was?

Pozdrawiam i wesołych swiat

izzieem > 08-04-2012, 22:58

[quote name="rafcioo28"]Witam,

jestem nowy na tym wątku

Ja mam zamiar wyjechac na poczatku lipca, juz mam otworzony room od 2 tygodni ale cisza.. nie wiem czy sie przejmować czy nie

Co polecacie troche to mnie nie pokoi ale w sumie to jeszcze a moze tylko 3 miesiace, kwartał roku :/

Pozdrawiam i wesołych swiat[/quote]

Ja dopiero niedawno dopasowałam rodzinę, trwało to aż od stycznia. Ze mną w ogóle jest bardzo ciekawie. Tzn. Miałam jeden match, po miesiącu drugi, trzeci był od razu po drugim, później hostka zrezygnowała, czwarty match, piąty, szósty. Nagle dostałam maila od hostki z matchu nr 3, że jest wciąż zainteresowana i to jest właśnie to.

Każdy inaczej to wszystko przechodzi. Niektórzy od razu trafiają na swoją rodzinę, a inni czekają.

Piotr > 08-04-2012, 23:23

[quote name="Efka87"]@Piotr: nie wiem na ile przed wylotem trzeba mieć wizę. Ale... Od momentu telefonu do ambasady - spotkanie jest po 2-5 dni około. W konsulacie byłam w poniedziałek, a kurier przyniósł mi wizę w środę (czeka się max. 5 dni roboczych). Krótko mówiąc: szybko![/quote]

To dosyc szybko dzieki za odpowiedz,bardzo pomogla.Wiec moge miesiac przed wylotem do USA wrocic do Polski to wystarczy na zalatwienie wizy

Piotr > 08-04-2012, 23:44

[quote name="rafcioo28"]Witam,

jestem nowy na tym wątku

Pozdrawiam i wesołych swiat[/quote]

Nie jestem osamotniony male ktory jedzie do USA.Z pewnoscia wiesz ze z male au-pair nie jest tak samo jak z femle au-pair.Jakis odsetek rodzin chce male au-pair moze jest to 5% a female 100% wiec juz selekcja jest bardzo duza.Musisz miec bardzo dobry filmik zdjecia z dziecmi i doswiadczenie.Z tego co slyszalem od programu to wiecej jest male au-pair niz rodzin ktore chca male au-pair .Trzeba sie starac i byc flexible.Mam doswiadczenie jako au-pair dobry jezyk praca w przedszkolu i mialem tylko 2 matche przed okres miesiaca.Jestem zdania jezeli female au-pair miala by podobne doswiadczenie, profil,zdjecia i filmik miala by wiecej rodzin.Mimo wszystko damy rade tez znajdziemy rodziny i zrealizujemy marzenie,musimy cierpliwie czekac.Od polskiego programu dostalem wiadomosc ze najlepiej jesli male au-pair byl by pedagogiem i pracowal w przedszkolu hehe,pedagogiem nie jestem ale 800 godz w przedszkolu przepracowalem.Sa dziewczyny ktore maja 3000 godz i czekaja dlugo na rodzine a sa tez takie ktore maja 500 godz i maja wiele rodzin nie ma reguly. Pozostaje nam cierpliwe czekanie i ewentualnie dodanie nowych zdjec z dziecmi lub udoskonalenie filmiku.

Good luck rafcioo28

rafcioo28 > 09-04-2012, 0:23

No dziękuję Ci bardzo Piotrze za wsparcie. Ja muszę przyznać że też to wszystko mam, moja Pani z biura mówi że zdjęcia i film sa świetne, pracuje w przedszkolu od początku roku, mam 2referencje z Anglii a jak narazie cicho... Mam nadzieję że się coś ruszy i pojedziemy. Boje się tego że jeżeli już będę miał kontakt z rodzina to zgodzę się na wszystko i pojadę w ciemno:/

agniesia > 09-04-2012, 0:51

Rodzinki na początku tak naprawdę niczego nie widzą, więc mogą ocenić czy chcą kogoś poznać bardziej tylko po zdjęciach. Myślę, że od nich dużo zależy. Z filmikiem to różnie bywa. Moja rodzinka obejrzała go pierwszy raz przed naszą drugą rozmową na skypie, więc tak naprawdę nawet w minimum ich nie zachęcił, bo go po prostu nie widzieli. Rodzinki nie wiedzą też skąd mamy referencje a wyświetla im się tylko liczba godzin, która nie zawsze świadczy o super doświadczeniu. Dlatego niestety, biorąc pod uwagę że jesteście male au pair to macie małe zainteresowanie i mniejsze szanse, bo ludzie na początku kierują się po prostu stereotypami

rafcioo28 > 09-04-2012, 0:53

Oj to nie było pocieszenie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia