-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
Nathalie > 27-11-2010, 14:42
Dziewczyny, mam pytanie: Jak wasi rodzice zareagowali na to, że chcecie jechać aż na rok? Moi kręcą nosem na 3 miesiące... -
anusiawa > 27-11-2010, 17:30
moi najpierw mówili, ze to nie jest dobry pomysł, ale wiedząc, że jestem już dorosła i że zrobię co będę chciała zaczęli mnie wspierać - mama pomaga mi kompletować dokumentyi w sumie mam już wszystko poza listem do rodziny i prawem jazdy, ale mam nadzieję, że jeśli 6 grudnia mi się nie uda to za jakieś 3tygodnie, powinnam już je mieć -
Insula > 27-11-2010, 19:00
nie wiem jak jest w Lublinie, ale ja czekałam 9dni na wyrobienie dokumentów -
bleed_well > 28-11-2010, 14:01
Mi wyrobili po 2 tygodniach.
Wydaje mi się, że moja mama początkowo podchodziła do całego programu z rezerwą. Ale później to mi nawet pomogła załatwić referencjeTakże nie jest źle
Mam jeszcze takie pytanko... Kiedy zanosicie dokumenty do agencji?? -
anusiawa > 28-11-2010, 16:37
ja chyba w połowie stycznia, bo w sumie wcześniej to chyba nie ma sensu... -
szuszuvp > 28-11-2010, 16:53
moi rodzice najpierw trochę się śmiali i myśleli że na pewno zmienię zdanie po miesiącu...a później jak zobaczyli że ja tak na poważnie to też zaczęli poważnie do tego podchodzić i mi pomagać.
a papiery chcę złożyć tak styczeń/luty. -
bleed_well > 28-11-2010, 18:48
A mi babka powiedziała, żeby składać miesiąc przed wyjazdem :/ -
Insula > 28-11-2010, 21:17
[quote name="bleed_well"]A mi babka powiedziała, żeby składać miesiąc przed wyjazdem :/[/quote]
a w jakim biurze? -
martak > 28-11-2010, 23:08
Właśnie, w jakim biurze bleed_well ?
Ja to jestem dobra, bo wciąz rozdarta między Prowork a CC... I w obydwu mi mówili o składaniu papierów tak na ok. 3 miesiące przed wyjazdem...
A prawko ja zdawałam 18 listopada, a już 26 listopada było do odbioruAle i tak idę po nie we wtorek, bo starostwo u nas krótko otwarte jest ;p
Co do międzynarodowego, zamierzam przed wyjazdem wyrabiać
Emm, i co tam jeszcze... aaa, no własnie!!! Może tak jak kingulath to mozemy się kiedyś spotkać, ja jestem otwarta na takie rzeczy, a spotkać się w realu, powymieniać przemyśleniami to co innego niż na forum
Co wy na to? -
roxyolsen > 28-11-2010, 23:14
jeśli chodzi o kase na studia to nie ma problemu u mnie, problem jest w tym, ze nie zdawalam SATa i nie zdam , bo musialabym sie do niego minimum rok przygotowywac, a ucze sie do matury..;/ chcialam zrobic tak , ze wyjade mna rok jako au-pair i tam bede robila college i po nim czyli po roku bede probopwala sie dostac tam na studia, co myslicie???? jest to dobra opcja ??