-
-
Re: Która firma: Cultural Care czy Prowork?
Justi > 07-02-2011, 17:19
mówiąc nieskromnie moja aplikacja całkiem dobra była. lat 23, studentka, doświadczenie z dziećmi od 6 msc do 5 lat. całkiem spore. wcześniej, po liceum 4 miesiące au pairkowania w irlandii. prawko d 2.5 roku. w moim wypadku CC sprawdziło się w 100 % choć jak odmowilam 8 rodzinie z rzędu to już do mnie dzwonili co jest nie halo.
W kazdym bądź razie tak czy siak zdecydowałam się na rodzinę z proowrku. -
sikorkaxx > 08-02-2011, 2:40
[quote name="Justi"]mówiąc nieskromnie moja aplikacja całkiem dobra była. lat 23, studentka, doświadczenie z dziećmi od 6 msc do 5 lat. całkiem spore. wcześniej, po liceum 4 miesiące au pairkowania w irlandii. prawko d 2.5 roku. w moim wypadku CC sprawdziło się w 100 % choć jak odmowilam 8 rodzinie z rzędu to już do mnie dzwonili co jest nie halo.
W kazdym bądź razie tak czy siak zdecydowałam się na rodzinę z proowrku.[/quote]
no wlasnie i dlatego mialas duzo rodzin na konciewlasnie duzo zalezy od wieku doswiadczenia, posiadania prawka itd. napewno rodziny wola powiedzmy 24loatke od 18latki, taka okrutna prawda -
Ash > 12-06-2011, 21:08
ej dziewczyny a co z gawo?
Ja obecnie siłuje się z prawkiem jak zdam to od razu wszystko wysyłam... -
sanina > 15-06-2011, 12:27
[quote name="Andzia81"]
[quote name="Joan"]Kajtkę już znałam wcześniej przed forum a ona teraz już jest w CA więc służy mi radą
dziewczyny dopóki nie zrobi się prawo jazdy to aplikacja nie jest wysyłana do Stanów ?? dopiero po dosłaniu kopii prawka mamy otwarty room i proces matchingu czy jak to jest ??[/quote]
tak warunkiem zaakceptowania aplikacji przy wyjazdach do USA jest posiadanie prawa jazdy, dopóki go nie ma rodziny nie są wyszukiwane. A niestety wiemy jak się w Polsce zdaje prawko....[/quote]
Nie jest to warunek konieczny. Dziewczyny, które nie mają prawka też są oglądane przez rodzinki, ale żadna ich niestety nie wybierze. Może i jedna na milion by się trafiła, ale to wątpliwe. Można już być w programie i być oglądanym przez rodzinki a w międzyczasie robić sobie prawko i zdać egzamin. Mam kilka koleżanek, które w taki sposób zostały przyjęte. -
Ash > 15-06-2011, 13:34
jak ja kontaktowałam się z CC powiedzieli, że nic nie ruszą dopóki nie zdam prawa jazdy... -
sanina > 15-06-2011, 13:46
to może czas zmienić agencję
Żartuję, nie chcę być złośliwa. Nie wiem, być może CC ma inną politykę i wiedzą, żę dziewczyny bez prawka nie mają wzięcia więc nawet ich nie biora do programu. Ale w innych agencjach można składać jeśli ktoś jest już w trakcie kursu. Potem tylko czeka się na egzamin i wydanie prawka i dosyła. -
Ash > 15-06-2011, 13:49
no tak ale po co mają otwierać mi np. room, że inne rodzinki mogą mnie odwiedzać skoro np. mogę mieć ustawioną datę na wrzesien a do tego czasu prawka nie zdać...
w CC powiedzieli, ze dokumenty moge skladac, ale oni tego dalej nie rusza dopoki nie bedzie prawka. Sama w koncu zdecydowalam sie na gawo -
panama > 08-09-2012, 13:28
Miałam doświadczenie i z CC i z Prowork.
W CC proces aplikacji trwał dosłownie od 4 maja kiedy to byłam na spotkaniu do końca lipca, natomiast w prowork wszystko trwało ok 2 tygodni. I to Prowork znalazł mi mój perfect match. Napisałam do CC 3 tygodnie temu maila, że dziękuje za wszystko ale znalazłam już perfect match w innej agencji a mimo to nadal rodziny piszą do mnie maile z CC!
Poza tym koszt - Prowork jest duuużo tańszą agencją! -
agnieszka89 > 08-09-2012, 13:46
Powiem ci że czas wypełniania aplikacji i otworzenia roomu to jest indywidualna sprawa. Ja miałam otwarty po 3 tygodniach od spotkania, a jestem w CC. -
panama > 08-09-2012, 15:55
ja czekałam 3 tygodnie na sam link do tej aplikacji, aż sama zadzwoniłam do Warszawy i poprosiłam o niego. Może i masz rację, że u każdego wygląda to inaczej. Przedstawiłam po prostu swoje doświadczenia z tymi agencjami i tyle.