-
-
Re: Aupair world.
rosario > 14-05-2011, 21:35
ja ostatnio skumalam, ze moje konto tez jest zablokowane. (na szczescie juz mam rodzine...) w kazdym badz razie z ciekawosci napisalam do support i sie dowiedzialam, ze niby podczas rutynowej kontroli odkryto, ze moje konto jest powiązane z innym kontem (wtf?!) i że aktywują obydwa konta dopiero, gdy 2 dwie osoby wyślą im swoje skany dowodów osobistych.
normalnie śmiech na sali :lol: przecież tamta osoba ( o ile w ogóle istnieje.....) może nigdy nie dosłać tego skanu, bo np. nie potrzebuje w ogóle już konta i wtedy wychodzi na to, że ja też już mieć nie będę.
żalosne to jest, dobrze, ze juz nigdy nie bede musiala z tej strony korzystac, bo jakas pechowa dla mnie jest i mam z nia same problemy :// -
z_t > 14-05-2011, 22:19
Myślałam, że ta strona jest OK, ale widzę, że to porażka. Zarejstrowałam się na easyaupair i działa normalnie :| w ogóle o co chodzi? normalnie wypełniłam forumlarz, potwierdziłam @ <załamka>. Ja w tym roku tak w osttaniej chwili się zdecydowałam pewnie nie znajde rodzinki, ale za rok USA witaj a potem Hiszpania i mam nadzieje, że zostane tam już na stałe -
Aisling > 16-05-2011, 19:48
Ja myślę, że z niektórymi "zabezpieczeniami" przesadzają, bo czasami ciężko jest nie wyjść na scammera. Haha -
LINKA1 > 01-06-2011, 12:44
czy zauważyłyście np u rodzin zarejestrowanych na właśnie tym portalu(a i podejrzewam że wszędzie indziej też) że rodziny często nawet bardzo często piszą że wymagają..gotowanie dla wszystkich to już nagminne !, sprzątanie psy, koty , pranie , prasowanie ..no masakra !..nie zrozumcie mnie źle bo ja wyżej tyłka nie noszę niż powinnam i posprzątać czy ugotować mogę i potrafię ale ja tam widzę że oni chcą to wprowadzić do reguł!!!..czyli sprzątaczka , praczka , gotowaczka, opiekunka wszystko na raz !..co jest grane ja jestem w szoku.. 8O ..podobno mamy być do opieki nad dziećmi a oni chcą wszystko..ostatnio przeczytałam nawet jedno ogłoszenie że miałabym dzielić pokuj z jej synem co ma 12-14 lat!!!!czujecie to już zakrawa na bezczelność według mnie!..przecież to jest wiek taki gdzie po mału wszytko mu się "budzi"jeśli wiecie o co mi chodzi..w ogóle jestem w szoku ..ja rozumiem wszytko , i pomagać z różnymi obowiązkami ale nie zastępować całego arsenału ludzi do pracy w domu... :!: -
patrycjamarkowska > 01-06-2011, 18:14
hej dziewczyny : )
no muszę wam powiedzieć, że coś nie idzie mi szukanie rodzinki w usa i zalogowałam się na tej właśnie stronie i najbardziej chciałam jakąś rodzinkę ze szwecji i kurczę właśnie się odezwali.
wogle tutaj na aupairworld i easyaupair mam branie jak cholerka i aż mnie się humor poprawił. a powiedzcie mi dokąd wy się wybieracie? : )
pozdrawiam -
LINKA1 > 02-06-2011, 8:25
hej czy możecie mi poradzić..jestem na etapie rozmów z rodziną która mieszka w małej miejscowości, jedno dziecko 9 lat wymagania oczywiście przy nim + gotowanie :? , 1,5 godziny sprzątania itp...i teraz oferuje mi 90-100 funtów za miesiąc + ewentualne siedzenie wieczorami płatne extra(wiecie o co mi chodzi), do tego zapłaci mi za mój kurs języka angielskiego, nie muszę jeżdzić samochodem (nie wiem czy to dobrze bo wolałabym ale drugiej strony mniej strachu na razie)..co o tym sądzicie ..mnie to trochę przeraża to gotowanie i małe miasto ...bo wolałbym gdzieś gdzie jest duża miejscowość no i gotowanie kurde ..nad tym gotowaniem zejdzie pół dnia ...i że niby mam wtedy wolne ale przecież trzeba to przyszykować to gdzie tu wolne???????...wiecie nie zrozumcie mnie źle ja naprawdę nie jestem jakoś tak wymagająca ale co wy o tej ofercie sądzicie ...ja osobiście gdyby nie to codzienne gotowanie to byłabym bardzo na tak..a tak jestem na "takie tak"? -
dosiunia > 02-06-2011, 11:49
100 lub 90 funtów to naprawdę dużo, gotowanie to jakieś max 2 godziny dziennie powiedzmy taki obiad, ale jeśli nie lubisz malych miast to nie jedź, bo ew 1 lub dwa kluby nocne są w takich miastach, a tak będziesz musiała wszędzie jeździć. Co do samochodu, pamiętaj, że tam jest ruch lewostronny więc nie wiadomo jakby Ci szłoogólnie oferta git jak dla mnie, bo dziecko duże i dobrze płacą. -
Insula > 02-06-2011, 12:26
"i teraz oferuje mi 90-100 funtów za miesiąc" jeśli to nie jest pomyłka i oferują taką kasę za miesiąc a nie tydzień to tragedia, nie ma po co tam jechać -
dosiunia > 02-06-2011, 12:46
ano, faktycznie, nie zauważyłam, jeżeli za miesiąć to oczywiście, że nie! -
LINKA1 > 02-06-2011, 14:24
[quote name="Insula"]"i teraz oferuje mi 90-100 funtów za miesiąc" jeśli to nie jest pomyłka i oferują taką kasę za miesiąc a nie tydzień to tragedia, nie ma po co tam jechać[/quote]
LASKI POMYŁKA ..PRZEPRASZAMto miało być oczywiście 90-100 funtów na tydzień ..kurde ale ze mnie gapa!!!.....czyli mówicie że warto ..też mi się tak wydaję, tylko naprawdę jak będzie wyczyniać jakieś tam cuda z tym gotowaniem to się pochlastam...fajnie że dziecko właśnie już większe...a miasto no właśnie , wiecie nie jestem jakąś tam imprezowiczką że nie wytrzymam tydzień bez imprezy, ale nie chce iść gdzieś na zadupie.heheh...ona mówi że do Birmigham ma jakieś 50 min drogi autobusem ..heh będę z nią rozmawiać to się dowiem niedługo więcej...ale wiadomo jadę tam żeby nauczyć się języka a potem po mału rowijac tam skrzydła..