-
-
Re: Polish girl in New York
efffce > 14-08-2011, 5:11
Czesc wszystkim!
Chcialabym Was poinformowac, ze koncze swoja przygode z au pair i po 3 tygodniach pobytu w Polsce wrocilam do Nowego Jorku, lecz tym razem juz na wizie studenckiejMimo ze au pair juz nie bede, pewnie raz czy dwa trafi mi sie praca jako niania, wiec z pewnoscia z forum nie znikne, ale watek zamykam, gdyz operkowanie nie jest juz moja terazniejszoscia, lecz wspanialym wspomnieniem i doswiadczeniem, ktorego z pewnoscia nigdy nie zapomne! Dziekuje wszystkim za czytanie mojego watku i za mile komentarze i wsparcie. Jesli kiedys jakas niezdecydowana duszyczka trafi na te historie to z czystym sumieniem moge powiedziec, ze wyjazd jest warty ryzyka i podejmujac decyzje o wyjezdzie podejmujesz decyzje o kompletnej zmianie swojego zycia. Czy bedzie zle czy dobrze zawsze czegos sie nauczysz, a to jest bardzo cenne.
Zycze wiec powodzenia obecnym i przyszlym au pair, a na sam koniec rzuce wytarta i nieco kiczowata fraza, ze marzenia sie naprawde spelniaja, jak sie bardzo chce i do ich spelnienia dazy :wink:
Powodzenia! -
Ewelina88 > 14-08-2011, 5:17
Powodzenia Ewa!!! :* -
patrycjamarkowska > 16-08-2011, 18:41
a na jakich zasadach będziesz studentką? w sensie rodzina Cie sponsoruje?
powodzenia! -
efffce > 24-08-2011, 14:55
Hej!
Nie, moi rodzice placa. Juz nie mieszkam z host rodzina
Pozdrawiam
Ewa -
adziszkowa > 27-08-2011, 14:12
powodzenia trzymam kciuki !!)) -
Frelka > 19-01-2012, 20:36
gratuluje tych studiow!a zdawalas SATy? jak Ci poszlo? i jak sie do nich przygotowywalas? -
efffce > 20-01-2012, 16:52
Hej,
SATow nie zdawalam, bo bylam w klasie z miedzynarodowa matura w Polsce, ktora akceptowali na mojej uczelni w Stanach. -
adziszkowa > 29-02-2012, 13:34
Efffce jak znajdziesz chwile czasu to daj znac jak Ci idzie, czy Ci sie nadal podoba bo czytalam Twoje wszystkie historie i jakos mi ich brakujepozdrawiam -
efffce > 08-03-2012, 7:45
Dziekuje za mile slowa
U mnie wszystko ok. Szkola swietna, kierunek mi sie bardzo podoba i z pewnoscia mam zamiar robic cos w tej dziedzinie w przyszlosci (oby w USA). Mieszkam sobie na Manhattanie za naprawde male pieniadze, jak na tutejsze warunki, pracuje jako kelnerka, wiec odciazam nieco finansowo moich rodzicow :wink:
Mam chlopakaKtory swoja droga wlasnie sie do mnie wprowadzil i dwa dni temu zaadoptowalismy malutkiego kotka (biedaczek jeszcze sie troche boi i siedzi wlasnie pod lozkiem), wiec powoli ukladam sobie tutaj zycie.
Jade do Polski w kwietniu, a wlasciwie pod koniec kwietnia na slub kuzynki i juz sie nie moge doczekac, bo kocham wesela!
Ciagle utrzymuje kontakt z moja byla host rodzinka, nawet widzielismy sie calkiem niedawno. Milo z ich strony, ze znajduja na to czas... zawsze latwiej, jak ma sie kogos bliskiego w szczegolnosci w momentach kryzysowych -
sikorkaxx > 10-03-2012, 18:49
Ewaaa, kotka masz? musze go zobaczyc ! heh)