-
-
Re: Summer au pair
lolka > 28-02-2011, 20:13
[quote name="greta211"]
A jaka agencje wybralas?
Ja narazie kompletuje dokumenty i nie wiem gdzie zlozyc.
Zstanawiam sie nad Koncepcja oraz happyaupair. Ktos moze cos doradzic?[/quote]
Wybrałam happy aupair...
Jak na razie nie mogę nic więcej powiedzieć, bo to mój pierwszy raz i z tą agencją i jako au pair, stąd też pomysł na agencję... Jak na razie jestem zadowolona, pomimo że zebranie wszystkich dokumentów i ich wypełnienie trochę czasochłonne, to jednak warto było, bo pierwsza rodzina bardzo szybko znaleziona i pani w biurze bardzo miła, na każde moje pytanie ( a jest ich milion) odpowiada wyczerpująco... -
isa91 > 28-02-2011, 21:17
Hej , ja też planuję wyjechać w te wakacje :wink: Jako ,ze jest to mój pierwszy wyjazd , trochę się obawiam,ale myślę,że będzie ok i nikt mnie nie zamknie w piwnicy jak to moja mama mówi :lol:
Meilowałam już w dwoma rodzinkami ,ale niestety u obu minimalny okres pobytu to 9 i 12 miesięcy :roll: Postanowiłam,że na początek pojadę na 3 ,żeby zobaczyć co i jak , a ewentualnie później na więcej, o ile mi się spodoba :wink: Dlatego wznowie poszukiwania pod koniec marca,bo wtedy zapewne będzie wiecej takich typowo wakacyjych ofert.
Przez ostatnie miesiące naczytałam się strasznie dużo na temat Au Pair i czuję się gotowa na podbój Niemiec :mrgreen: -
Yoanna > 01-03-2011, 0:23
jak bylam w niemczech to nie mielismy piwnicy takze nie ma co sie bac :wink: -
greta211 > 01-03-2011, 3:30
Tez sklaniam sie ku happy au pair ze wzgledu rowniez na to iz pobieraja oplaty 580zl a nie 800zl jak w koncepcji.
Jestem w trakcie kompletowania dokumentow. I ja chce tak od polowy lipca bo mam sesje i nie wiem jak ise przeciagnie i tylko na wakacje bo musze wrocic na ostatni rok studiow ;]
Widze ze wszystkie mamy tak maja ;] Moja tez sie martwi ze trafie na jakas rodzine "nie mila" i co wtedy ;]
ALe jestem pozytywnie nastawiona. -
awmygod > 01-03-2011, 17:16
[quote name="Munia..."]Najbardziej przydatne były stronki podane przez awmygod. Zarejestrowałam się już na wszystkich i mam nadzieje, ze coś znajde. Chciałabym się jeszce zapytać czy to wy przeglądałyście oferty rodzin czy czekałyście aż one was znajdą?[/quote]
Milo, ze sie przydalytrzeba szukac a nie czekac, bo tak masz mniejsze szanse... zreszta fajnie sobie samemu wybrac -
Munia... > 01-03-2011, 19:52
No jak na razie to te, które "wybieram" się do mnie nie odzywająAle za to dostałam maile od paru rodzin np. od matki, dla której pierwszym i najważniejszym kryterium przy wyborze Operki jest... higiena, która ma jakąś obsesje na punkcie sprzątania, której dzieci jedzą jakieś specjalne, bardzo zdrowe jedzenie i do szkoły chodzą (mimo, że mają 5 i 8 lat) od 8 do 17 a jedyne co mogą robić po szkole to nauka.
Trochę mnie to przeraziło ale mam pozytywne nastawienie i jeszcze dużo czasu więc na pewno coś znajdę -
rosario > 01-03-2011, 22:40
kontaktowalam sie z biurem w tej sprawie wczesniej i oni moga podpisac z toba umowe, a tym samym rozpoczac poszukiwania rodziny, w momencie, gdy masz ukonczone 18 lat i ani dnia wczesniej ;x
jestem z poczatku czerwca -
Joana > 02-03-2011, 12:50
Tez skladaam na poczatku dokumenty do Happy Aupair, twierdzili,ze tak maja duzo rodzin z Barcelony,wiec pomyslalam,ze skuper bo wolaśnie chcialam tam jechac. Po zlożeniu dokumentów okazalo sie ze jednak nie maja. I w ogole dziwna ta agencja jak dla mnie byla... malo sie interesowala i jak sie pojawila jakas rodzina z innego miasta Hiszpanii nie z Barcelony to wpychali na sile. Pozniej wycofalam sie i zożylam dokumenty do Koncepcji, z reka na sercu przyznaje,ze to byla dobra decyzja wyjechalam z tego biura i naprawde tak jak mowia Lolka,Pani z biura jest bardzo mila odpowiada na wszelkie pytania. Po wyjezdzie nie zostalam sama,dzwonila i sie interesowa, nawet w czasie podroży do rodzinki. Jade teraz drugi raz z tej agencji, takze jestem zadowolona. Polecam! -
alexandra085 > 05-03-2011, 15:37
Greta, a myslisz ze znajdziesz rodzinke od polowy lipca? ja mam identyczna sytuacje, i musze wrocic do pazdziernika na trzeci rok studiow...ale jakos wydaje mi sie, ze kazda rodzinka chce operke od poczatku wakacji -
greta211 > 07-03-2011, 0:10
[quote name="alexandra085"]Greta, a myslisz ze znajdziesz rodzinke od polowy lipca? ja mam identyczna sytuacje, i musze wrocic do pazdziernika na trzeci rok studiow...ale jakos wydaje mi sie, ze kazda rodzinka chce operke od poczatku wakacji[/quote]
No wlasnie nie wiem ;/ ale zawsze jest jakas szansa... Widze, ze mamy podobna sytuacje tez musze wrocic na 3 rok by skonczyc licencjat ;] A poza tym nie wiem czy dostane urlop w pracy na 3 miesiace ;/
Narazie jeszcze aplikacji nie mam skompletowanej ;/ Z jakiej agencji chcesz jechac czy na wlasna reke? Skad jestes?