-
-
Re: Epsom
Adderall > 27-08-2011, 19:25
Pewnie była w sklepie i nic nie kupiła, bo języka nie zna... -
blackberry1 > 27-08-2011, 21:04
[quote name="tosia_"]
[quote name="sylwiaQ"]Do kina nie pójdę bo nie znam angielskiego więc po co... (...)[/quote]
A jak sie chcesz nauczyc angielskiego? Poprzez siedzenie w domu z polska rodzina i spotykanie sie z polskim au-pairkami? :roll:[/quote]
Chodziło raczej o film w języku angielskim.Po co płacić za angielski film? Żeby nauczyć się języka? W domu mamy to za darmo i do tego z napisami...(przynajmniej ja). Nie rozumiem Waszej złośliwości ;] -
blackberry1 > 27-08-2011, 21:09
[quote name="Adderall"]Pewnie była w sklepie i nic nie kupiła, bo języka nie zna...[/quote]
A skąd to wywnioskowałaś ? :? -
tosia_ > 28-08-2011, 0:06
[quote name="blackberry1"]
[quote name="tosia_"]
[quote name="sylwiaQ"]Do kina nie pójdę bo nie znam angielskiego więc po co... (...)[/quote]
A jak sie chcesz nauczyc angielskiego? Poprzez siedzenie w domu z polska rodzina i spotykanie sie z polskim au-pairkami? :roll:[/quote]
Chodziło raczej o film w języku angielskim.Po co płacić za angielski film? Żeby nauczyć się języka? W domu mamy to za darmo i do tego z napisami...(przynajmniej ja). Nie rozumiem Waszej złośliwości ;][/quote]
Najlepsza nauka jezyka jest osluchanie sie z nim i przebywanie w towarzystwie/otoczeniu, gdzie ludzie posluguja sie tym jezykiem. Idac Twoim tokiem myslenia, po co wyjezdzac z Polski, skoro dziecmi mozna sie opiekowac w Polsce, sprzatac tez mozna, a przyjechac do Londynu mozna na pare dni, zeby pozwiedzac. Dziwie sie po prostu, ze bedac tu, niektorzy ludzie zamykaja sie na jezyk, ktory chyba jest glownym czynnikiem, dla ktorego wybiera sie program au-pair. -
blackberry1 > 28-08-2011, 0:12
Najlepsza nauka jezyka jest osluchanie sie z nim i przebywanie w towarzystwie/otoczeniu, gdzie ludzie posluguja sie tym jezykiem. Idac Twoim tokiem myslenia, po co wyjezdzac z Polski, skoro dziecmi mozna sie opiekowac w Polsce, sprzatac tez mozna, a przyjechac do Londynu mozna na pare dni, zeby pozwiedzac. Dziwie sie po prostu, ze bedac tu, niektorzy ludzie zamykaja sie na jezyk, ktory chyba jest glownym czynnikiem, dla ktorego wybiera sie program au-pair.[/quote]
Owszem,przecież to co napisałam nie wyklucza Twoich "dobrych rad".Był temat kina,nie wiem czemu rozmieniasz to na drobne... -
sylwiaQ > 28-08-2011, 0:15
Tosia wyluzuj, powodzenia w nauce języka, ja po tygodniu nie pójdę do angielskiego kina po to by wydać kasę na coś czego kompletnie nie zrozumiem, a akurat u mnie mówią też po angielsku do dziecka, także skończ swoje mądrości bo staje się to nudne... a wyobraź sobie że byłam w sklepie i kupiłam coś, niewiarygodne dla Ciebie? prawda?? -
young_lady_88 > 29-08-2011, 21:09
[quote name="sylwiaQ"]Tosia wyluzuj, powodzenia w nauce języka, ja po tygodniu nie pójdę do angielskiego kina po to by wydać kasę na coś czego kompletnie nie zrozumiem, a akurat u mnie mówią też po angielsku do dziecka, także skończ swoje mądrości bo staje się to nudne... a wyobraź sobie że byłam w sklepie i kupiłam coś, niewiarygodne dla Ciebie? prawda??[/quote]
jasne ze to niewiarygodne, bo przeciez sama mowilas (wieeeele razy) ze nic nie bedziesz kupowac, klocilas sie o to, ze dasz rade zyc za granica i nie wydac pieniedzy na nic :lol: az tu nagle news ze bylas w sklepie, ja jestem w szoku.
a tak powaznie, umowisz sie z kolezanka do jakiejs kawiarni i nic tam nie zamowisz?? -
sylwiaQ > 29-08-2011, 22:10
Nie mówiłam że nie kupię kompletnie NIC!!!!!!!
Tylko że jestem w stanie sobie coś kupić i jeszcze mi zostanie...
A jak pójdę z kimś na kawę to coś kupię, zresztą czepiacie się mnie cały czas...
wyluzujcie troszkę, bo odechciewa mi się naprawdę tutaj wchodzić i cokolwiek pisać..
i podejrzewam że jednak to będzie mój ostatni post tutaj, bo nie będę sobie psuć nerwów
na wasze głupie komentarze. -
blackberry1 > 29-08-2011, 22:15
[quote name="young_lady_88"]
[quote name="sylwiaQ"]Tosia wyluzuj, powodzenia w nauce języka, ja po tygodniu nie pójdę do angielskiego kina po to by wydać kasę na coś czego kompletnie nie zrozumiem, a akurat u mnie mówią też po angielsku do dziecka, także skończ swoje mądrości bo staje się to nudne... a wyobraź sobie że byłam w sklepie i kupiłam coś, niewiarygodne dla Ciebie? prawda??[/quote]
jasne ze to niewiarygodne, bo przeciez sama mowilas (wieeeele razy) ze nic nie bedziesz kupowac, klocilas sie o to, ze dasz rade zyc za granica i nie wydac pieniedzy na nic :lol: az tu nagle news ze bylas w sklepie, ja jestem w szoku.
a tak powaznie, umowisz sie z kolezanka do jakiejs kawiarni i nic tam nie zamowisz??[/quote]
A tak na poważnie... - CO CIĄ TO DZIEWCZYNO INTERESUJE ? Swoimi wydatkami się zajmij ! -
tosia_ > 30-08-2011, 0:38
@blackberry1
Nie podniecaj sie tak dziewczyno.
@sylwiaQ
Krytyke tez trzeba umiec przyjac, szczegolnie jesli jest w jakims chociazby stopniu uzasadniona.