-
-
Re: Florida dream ??
kamysia > 02-09-2009, 16:29
. -
ell > 02-09-2009, 19:02
[quote name="kamildzianka"] Nie wierze w to kompletnie. [/quote]
Driver's licenses from the following states will be converted without testing:
Alabama, Arizona,Arkansas,Colorado,Delaware,Idaho,Illinois,Iowa,Kansas,Kentucky, Louisiana,Massachusetts
Michigan,New Mexico,Ohio,Oklahoma,Pennsylvania,South Carolina,South Dakota Texas,Utah,Virginia,West Virginia,Washington (state),Wisconsin,Wyoming
A w tych muszą zdać jedynie test pisemny (GERMANY - Only written test required - no road test): Connecticut,Florida,Indiana, Minnesota, Mississippi,Missouri,Nebraska,North Carolina, Oregon,Tennessee, District of Columbia
No chyba, że przepisy się zmieniły i faktycznie teraz wszystkim od razu wydają amerykański odpowiednik. W USA uważają, ze niemiecki test na prawo jazdy jest baaaardzo ciężko zdać i to pewnie dlatego. No ale u nas też nie jest tak łatwo, no ale to są Niemcy. Może się mylę, ale często są faworyzowani właśnie dlatego,że się dobrze sprzedają - idzie taka niemiecka operka i się zachowuje jakby była najmądrzejsza, zawsze wszystko wygarnie, a my, Polki, niestety takiej jakiejś głupiej skromności jesteśmy nauczone :? . Ale ja tam do Niemek nic nie mam. Już bardziej Brazylijki mi podpadły 8) -
kamildzianka > 02-09-2009, 19:12
o.O
Teraz nienawidze Niemcow jeszcze bardziej...
Dzieki za wytkniecie bledu. Wiem, ze lubie sie madrzyc i czekalam tylko na kogos, kto mi utrze nosa. -
ell > 02-09-2009, 19:16
[quote name="kamildzianka"] czekalam tylko na kogos, kto mi utrze nosa.[/quote]
hihi... możesz na nas liczyć -
monita > 02-09-2009, 19:23
Edytka angielskim się nie przejmuj niedługo sama będziesz płynnie mówić. Na Florydzie będziesz już w piątek, jakoś to zleciCzeka na Ciebie fajna rodzinka i nie długo będziesz nam opisywać jak to Floryda jest cudowna.
EJ to nie fair, że Niemki nie muszą, zdawać tego prawka jeszcze raz...Myślałam, że my tam wszyscy jesteśmy mniej więcej na tych samych zasadach... no cóż, jednak nie;/
[quote name="kamildzianka"]Macie sie nie wstydzic! Wstydem jest wlasnie zmarnowanie okazji na rozwijanie jezyka. Niemki go nie marnuja, bo w siebie wierza. Czy Polki sa od nich gorsze? NIE![/quote]
eh my jesteśmy ładniejsze i inteligentniejsze tylko jakoś brak nam wiary w to, że jesteśmy od kogoś lepsze... -
edytakrotoszyn > 02-09-2009, 22:23
mam 2 minutki bo mam przerwe w zajeciach. no wiec nic ciekawego sie nie dzieje. jest naprawde nudno, ciagle wyczekuje konca zajec;/ niech ten dzien sie skonczy. tak bym chciala wkoncu uwierzyc w siebie i zaczac mowic po angielsku;/ ale watpie zeby bylo to mozliwe na szkoleniu.... lece napisze jak bede mogla. dziekuje -
Agata89 > 02-09-2009, 22:46
Otworzysz się na pewno, o to się nie martw. Ja niby po angielsku się dogadam, ale też mam blokadę. Nie przed host rodziną, dziećmi czy innymi starszymi ludźmi. Mam blokadę jeżeli mam mówić do rówieśników. Ludzi z innych krajów, którzy mówią gramatycznie i płynnie. Właśnie to mnie denerwuje w moim angielskim, że chociaż inny mnie rozumieją, to nie zawsze mówię poprawnie gramatycznie. Dlatego chce zapisać się do szkoły i coś z tym zrobić -
edytakrotoszyn > 06-09-2009, 4:33
czesc nareszcie moge cos napisac! no wiec nawet nie wiecie jak bardzo jestem zalamana! chce do domku.juz wyslalam mamie maila ze oddam jej pieniadze za to wszystko niech mnie tylko stad zabierze! jest okropnie chce mowic ale nie potrafie mam blokade,moj angielski jest okropny teraz to widze!!!!!! tiger (moj chlopiec) polubil mnie od razu wiec nie mam z nim problemow, jednak one ciagle sa i obserwuja itd ale to zrozumiale na poczatku. ale ja nie rozumiem tu wszystkiego co one mowia! jestem przerazona bo nie potrafie nic powiedziec!KOMPLETNIE nic!!!! chce do domu ;(;(;(;( zabierzcie mnie stad!!!!!!!!gdybym miala teraz wybor nigdy bym nie wyjechala!!! nie wiedzialam ze bedzie az tak ciezko. jak sobie pomysle o tym ze mam tu gdzies isc do szkoly to jestem chora,nie jem prawie nic!!!!!!!!!!nie wiem kiedy mam sie zapisac,gdzie , jak wyglada szkola. to wszystko mnie przerasta!nie wytrzymam tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
kamysia > 06-09-2009, 4:39
. -
kamysia > 06-09-2009, 4:43
.