-
-
Re: polska komórka
chica > 03-05-2012, 23:37
Cześć dziewczyny,
co prawda będę miała w Stanach komórkę od hostów, ale tak się zastanawiam, czy będzie tam działać jakaś polska sieć? Obecnie jestem w Plusie i chciałabym tam mieć polski telefon, żeby chociaż smsy móc odbierać albo np. gdybym chciała dać znać rodzinie i znajomym w PL, że doleciałam, mam się dobrze i jestem na szkoleniu. Czy za odbiór wiadomości też płacimy?
:mrgreen: -
angelaa > 03-05-2012, 23:44
raczej wszystkie sieci działają, taki temat już był. musisz sprawdzić czy Twoj telefon będzie tam działał. nie płacisz za odbieranie smsów -
chica > 04-05-2012, 0:43
[quote name="angelaa"]raczej wszystkie sieci działają, taki temat już był. musisz sprawdzić czy Twoj telefon będzie tam działał. nie płacisz za odbieranie smsów[/quote]
Potrafię korzystać z wyszukiwarki. Niestety, większość wpisów jest z 2009, a to niewiele mi pomaga. -
MadameRose > 04-05-2012, 0:48
Wszystko działa, ale przygotuj się na astronomiczny rachunek, jeśli bedziesz dzwonić do PL lub wysyłac sms-y. Doładowałam konto za 50 zł przed wylotem, i po 3 rozmowach, 4 sms-ach było puste. Teraz telefonu służy mi tylko jako budzik.
Poza tym zapomniałam kupić wtyczki do gniazdka z wejściem EU, i nie mogę ładować telefonu. -
angelaa > 04-05-2012, 1:03
[quote name="chica"]
[quote name="angelaa"]raczej wszystkie sieci działają, taki temat już był. musisz sprawdzić czy Twoj telefon będzie tam działał. nie płacisz za odbieranie smsów[/quote]
Potrafię korzystać z wyszukiwarki. Niestety, większość wpisów jest z 2009, a to niewiele mi pomaga.[/quote]
co nie zmienia faktu, że nie ma sensu zakładać nowego wątku, a kontynuować ostatni -
Insula > 28-05-2012, 20:17
Mi Hości opłacają komórkę, mam w Boost Mobile za 45$ darmowe sms/minuty internet
(do wszystkich sieci) -
Efka87 > 29-05-2012, 6:03
Dziewczyny! jesli ktos ma w PL komore z Playa to polecam poczytac o usludze Tele Play!
ja z tego korzystam i jest super, a przy okazji wykorzytsuje za 3 zl miesiecznie moj abonament z PL -
dreamlike > 01-07-2012, 21:37
Efka a darmowe minuty dalej obowiązują jak korzystasz z tele Play, musze sie przejść do jakiegoś biura obsługi klienta i wypaytac o to bo brzmi fajnie -
Piotr > 01-07-2012, 22:17
Jesli macie nielimitowany internet, to dlaczego nie przez skype z telefonu,z polska sie nie kontaktujecie?
tylko dzwonicie i placicie?
Ja tak robie z Anglii i tak bede robil w USA,jeszcze lepiej bo widzicie z kim rozmawiacie,za darmo macie,znaczy za miesieczne doladowanie,za ktore i tak placicie.
Ja polecam taki rodzaj kontaktu z Polska,pomimo ze jeszcze nie jestem w USA,ale to juz sprawdzilem,bardzo polecam. -
Efka87 > 03-07-2012, 8:14
[quote name="dreamlike"]Efka a darmowe minuty dalej obowiązują jak korzystasz z tele Play, musze sie przejść do jakiegoś biura obsługi klienta i wypaytac o to bo brzmi fajnie[/quote]
Wszystko jest normalnie jak w PL, z tym, że dzwonisz przez internet, z komputera. Mam nielimitowane rozmowy do playa, smsy też można wysyłać także polecam.
Tu masz stronę: www.tele.play.pl