• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

• Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?
  • Re: Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?

marlenao > 23-06-2009, 22:45

ja tam kupilam jedna duza walizke, taki ladny jasniutki zielony kolor z wielką naszyta osą zebym mogla rozpoznac na lotnisku, mam nadzieje ze nikt tam nie bedzie mial takiej no i postanowilam sie zapakowac w 1 walize bo znajac mnie to i tak bym tam przestala chodzic w moich ubraniach z pl jakbym tam sobie kupila pelno nowych rzeczy. wiec nie oplaca mi sie brac tyle ciuchow. ponadto bede miala zwykla torebke i torbe z laptopem jako podreczny. Mam nadzieje, ze nie ebdzie z tym proeblemow na lotnisku.

kamysia > 24-06-2009, 10:53

/

lukaszenka_89 > 09-07-2009, 19:41

Witam. We wtorek będe leciał pierwszy raz samolotem do Anglii. Moje zapytanie jest takie czy jako bagaż podręczny mogę wziąć torbę sportową a za bagaż walizkę?? czy odwrotnie??? pomocy??

kamildzianka > 09-07-2009, 20:17

Mozesz wziac cokolwiek - plecak, walizke, torbe na kolkach, torbe sportowa. Nikt nie patrzy, czy to jest akurat walizka samolotowa! Wazne sa rozmiary i waga - sprawdz na stronie linii lotniczych, ktorymi bedziesz lecial, jakie maja wymogi. Pewnie podreczny do 5kg i rozmiary takie, jak sredniej wielkosci plecak, lub mala walizka; torba do luku rozmiarow zwyklej walizki do 20/23kg.

lukaszenka_89 > 09-07-2009, 20:26

Lecę liniami Wizzair na ich stronie pisze ze podręczny do 10 kg. co oznacza że mogę razem zabrać 25?? bo bagaż maksymalnie może 15 kg ważyć. nie wiem jak z tymi wagami jest, pomóż

shante > 09-07-2009, 20:28

No tak, skoro bagaż rejestrowany 15kg + bagaż podręczny 10kg to daje w sumie 25kg.

lukaszenka_89 > 09-07-2009, 20:29

to dzięki Ci bardzo za pomoc pozdro

lukaszenka_89 > 13-07-2009, 8:51

Hej jeszcze jedna taka sprawa: Jeśli mój bagaż podręczny by przekroczył wymiary, to oni to sprawdzają czy nie??

dominikan@ > 13-07-2009, 11:24

Zasada jest taka ze bagaz podreczny powinien sie zamiescic u góry (nad siedzeniem) w tej a la "szafeczce" dlatego sa tam podane wymiary.

lukaszenka_89 > 13-07-2009, 14:21

jeśli nie będzie pełna torba to się zmieści...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia