• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Cultural Care

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Cultural Care

• Cultural Care
  • Re: Cultural Care

julita883 > 22-04-2009, 18:46

NO COŚ TY!!!!!!To aż tyle czekałaś 8O No to te moje dwa tygodnie to nic...Ale i tak chciałąbym już cokolwiek wiedzieć nienawidze czekać ojjjej to jest normalnie okropne :mad:

89dzoana89 > 22-04-2009, 18:54

Mowie ci dowiedz sie czy referencje juz sprawdzili 8)

Ja dowiedzialam sie calkiem przypadkiem bo zle nr podalam do znajomej ktora mi opinie wypleniala i babka do mnie zadzwonila zebym jej podala

A jak sie potem rozmawiam z nia i dowiedzialam jaka to ja cudowna, mila, uczynna, poukladana i wogole naj naj naj jestem to dopiero radoche mialam Jak jej narzeczony sluchal jak ona z ta babka gadala to potem sie zaytal ktoz to taki idealny ze w samych superlatywach mowila

A to nie byl nikt inny jak ja we wlasnej osobie 8)

julita883 > 22-04-2009, 19:07

Z tego co mi wiadomo nie sprawdzali u mnie referencji.Więc wychodzi na to że jeszcze trochę sobie poczekam.

No a ty to naprawde wspaniała jesteś :lol: Dzieciaczki to będą z Tobą dobrze miały.Ale tak naprawde to fajnie dowiedzieć się o sobie tylu dobrych rzeczy

89dzoana89 > 22-04-2009, 19:12

Oj powiem Ci ze przy wypelnianiu referencji dowiedzialam sie o sobie wielu nowych pozytywnych rzeczy 8)

Trafilam po prostu na super referentow

A te superlatywy to od sasiadeczki dostalam (nie pilnowalam jej dzieci bo sie jeszcze nie dorobila wlasnych a pisala jako osoba ktora mnie zna juz dlugo itp )

Ale sie usmialam niezle bo jak sie z nia spotkalam to ona do mnie "Asia a ja mialam gadac ze mi dzieci pilnowalas czy jak bo nie pamietalam" i dobrze ze nic takiego nie powiedziala bo wesolo by bylo :lol:

julita883 > 22-04-2009, 19:18

No to dobrze że nic takiego nie powiedziała ale by śmiechu było no i toche zamieszania. :lol:No ja też sie dowiedzialam jaka to ja kochana jestem :oops: A jak masz już aktywne konto to możesz sobie rodzinki oglądać?

89dzoana89 > 22-04-2009, 19:26

Nie ja niestety jestem w agencji amerykanskiej ktora nie ma au pair roomu;/ Dostaje na maila informacje od zainteresowanych rodzinek z ogolnymi informacjami tylko :?

Takze nic nie przegladam bo nie mam takiej mozliwosci, ale moze i dobrze...bo czuje ze ciagle bym tam siedziala i ogladala...przegladala...itp

julita883 > 22-04-2009, 19:33

Aha...niewiedziałam.A miałaś już jakieś zgłoszenie od rodzinki?

89dzoana89 > 22-04-2009, 19:41

Jak na razie to dostalam tylko jednego maila ze rodzinka z Waszyngtonu zainteresowana jest...ale na tym sei skonczylo zadnego maila, tel aaa na dodatek to bylo z miesiac temu :?

Teraz mam juz prawko wiec powinno byc wiecej ofert...

dominikan@ > 26-04-2009, 20:03

Dzwoniła do mnie rano dzisiaj jedna rodzinka. W CC jest tak że z reguły widzi sie tylko następujące inform na temat rodziny:

- ilość/ wiek dzieci

- jakiego są wyznania

- zawody

- krótki opis miejsca w którym mieszkają

- zainteresowania rodziny

- krótki opis jak wygląda u nich normalny tydzień i weekend itp

Tych informacji jest naprawde niewiele i tak naprawdę są mało przydatne zdecydowanie bardziej wolała bym list "dear au pair" od tych informacji które się tam znajdują. No więc kobieta zadzwoniła rano żeby zapytać czy może zadzwonić wieczorem jak będzie jej mąż. Ponieważ zaskoczył mnie jej tel bo wcześniej nie dostałam żadnego maila że będzie dzwonić (miałam ich w profilu ale niektóre rodziny piszą maila żeby umówić się na tele opisuja w kilku zdaniach swoją rodzine czasem dołączają fotki). Wiedziałam gdzie mieszkają i w sumie nie odpowiadało mi to ale ze telefon mnie zaskoczył to nie powiedziałam od razu rodzinie że nie jestem nimi zainteresowana. Kiedy kobieta się mnie zapytała czy otrzymałam o nich informacje od agencji powiedziałam zgodnie z prawdą że tak ale że jest ich w sumie nie wiele bo to zaledwie kilka zdań bez listu ani fotek i zapytałam czy mogła być mi je wysłac ( jak wiecie list od rodziny pomaga w przygtowaniu się do rozmowy na jego podstawie mozna przygotowa sobe pytania jakie ma się do rodziny). A kobieta do mnie że nie może niby bo to jakieś tam procedury programu!! Oni zapewne otrzymali wszystkie informacje (list fotki aplikacje) na mój temat a ja na ich nie mogę????!!! Wiem że kobieta nie mówiła prawdy bo inne rodziny które się ze mną kontaktowały bez problemu wysyłały takie rzeczy. Co o tym myslicie??? Czy wg was zachowała się ona fair?

julita883 > 26-04-2009, 20:31

Dominikan@ oczywiście że się zachowała nie fair.Przecież masz prawo wiedzieć o tej rodzince co nie co, oni zapewne o Tobie wiedzą dużo i na 100% widzieli Twoje zdjęcia więc dlaczego ty masz ich nie zobaczyć.Jakieś to dziwne.Ja bym sobie już teraz odpóściła tą rodzinkę...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia