-
-
Re: MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.
WAMPIREK > 27-08-2007, 23:03
A ja zyje byle do niedzieli...byle do wyplaty
Coraz blizej do Polski...boshe ,jak ja tesknie za studiami..nawet nie wiedzialam,ze tak bardzo moge za nimi tesknic
Idril,qrcze Ty to naprawde udana jestes -
asiafrugo > 27-08-2007, 23:48
buahaha Idril ale az sie usmialam :lol: -
WAMPIREK > 28-08-2007, 11:51
Ciekawe czy mojemu by sie na cmentarzu spodobalo
Tylko,ze moj to glosny jest i pewnie by sie ludziom nie podobalo...
W ogole maly to sam nie wie czego chce...Wczoraj poszlam z nim na plaze i sie pytam "idziemy zobaczysz lodki (bo u nas morze sie cofa i wtedy lodzie stoja na piasku i mozna do nich podejsc)?" a on sie drze ,ze tak...
No to idziemy...jestesmy juz na zejsciu do plazy...a on sie drze,ze nieee, ze nie na plaze..to mu mowie,ze przeciez chcial zobaczyc lodki i czy chce jeszcze...a on,ze tak..no to schodze z nim dalej...a on sie dalej drze,ze nie plaza,nie lodki ....to pytam sie go jeszcze raz "CHCESZ ZOBACZYC LODKI ?" a on,ze nie :mad: I wez z takim sie dogadaj :?
Pozniej poszlismy do parku...boshe chociaz troche spokoju
Zaraz malego przebieram i znowu wyruszamy na spacerek,przynajmniej szybciej czas mi w pracy leci...poki co on wcina jagody i oglada Scooby-Doo -
WAMPIREK > 28-08-2007, 11:58
Najprawdopodobniej za 3 tyg. wracam do PLBedzie to 19/20 wrzesnia...
Na te wakacje koniec z au-pairowaniem...
Wiele osob mnie sie pytalo dlaczego wracam...
Jest wiele powodow...a bylo jeszcze wiecej,ale niektore odpadly ()
Otoz uznalam,ze chce jednak najpierw skonczyc to co zaczelam czyli skonczyc studia.
A do ich konca zostaly mi 2 lata (poki co licencjat)...
Za rok byc moze znowu gdzies polece jako au-pair...a jak nie to marzy mi sie W&T...ale to dosc jeszcze niekonkretne plany.
A oczywiscie dalej marza mi sie STANY...jestem teraz au-pair i mniej wiecej wiem juz o co w tym wszystkim chodzi i moge po swojej obeserwacji zauwazyc,ze NIGDY WIECEJ nie chce dzieci ponizej 3 roku zycia !! Teraz opiekuje sie chlopcem co ma niespelna 3 latka (on jest kochany itd.) ale z nim sobie nie pogadam...
W kazdym razie jestem zadowolonaBo taki wyjazd to naprawde szkola zycia... -
idril > 28-08-2007, 13:52
szkola zycia. zgodze sie. to co ja dzisiaj musialam zrobic zeby 'uratowac' basenik dzieciecy to ja juz nie bede mowic!
przemilcze....
a ja za to wiem ze chce nastepnym razem dzieci ponizej 3 lat
tak jakbym miala teraz tlyko moich blizniakow to byloby dobrze. -
WAMPIREK > 28-08-2007, 14:02
Jejku dziewczyny pochwale sie Wam !!
Jechalam samochodem...wiec,ze to nic takiego w sumie...ale jechac samochodem angielskim, po ich lewej stronie na dodatek na Jersey (gdzie tu cala ulica jak u nas w PL jeden pas)...Boze,udalo sie
Pojechalam na ten park z hustawkami i wrocilam cala...
A teraz opijam ten moj maly (jakze istotny) sukces szklaneczka wody mineralnej...a maly herbata
Idril,a Ty w jakim wieku masz dzieciaki ? -
idril > 28-08-2007, 14:09
Katja-Linn 4 i pol (chcialam dopisac zl. :lol: )
a Max-William & Sackarias 17 miesiecy (co wlasnie dzisiaj sie zorientowalam ze oni mi w mailach pisali ze blizniaki maja 2 lata i 3 miesiace! -klamczuchy!) -
maada > 28-08-2007, 14:14
Monia z tego co czytam forum i z moich wlasnych doswiadczen, to w stanach jednak lepiej traktuja aupair -pracujesz zwykle dluzej, ale bez zadnego sprzatania, zwykle to sprzataczka sprzata rowniez Twoj pokoj :wink: i czesto podrozujesz z rodzinkami.
takze jakbys sie wybierala kiedys do usa to polecam :wink: ale masz racje w 100% -lepiej po licencjacie.
pozdrowionka :wink: -
WAMPIREK > 28-08-2007, 14:19
Tak wlasnie tez sobie zdalam sprawe,ze te au-pair w USA maja lepiej...
no ale poki co jestem tutaj i nie zaluje...bo to duze doswiadczenie dla mnie i na przyszlosc bede juz wiedziala co i jak...
Idril...szkoda ze, nie zlBo moze byloby lepsze :twisted:
Moj wlasnie sie husteczkami bawi..kreatywne dziecko,oh kreatywne -
asiafrugo > 28-08-2007, 14:48
ja mam 5 miesieczna Chiare i 2 letniego Leo i wedlug mnie 2 latki sa najlepsze !!