-
-
Re: Mariusz-przyszly Au Pair w USA
MLODY-AU-PAIR > 14-04-2006, 13:28
Chcialem powiedizec ze chyba pojade do Stanow bo w koncu zdalem prawko ( za piatym razem heh ) ale wkoncu jest. -
Yoanna > 14-04-2006, 17:04
gratuluje -
MLODY-AU-PAIR > 30-04-2006, 16:52
WIe ktos moze ile wynosi okres oczekiwania na rodzine tzn chodzi mi ogolnie kiedy bedzie pierwszy telefon moze mi ktos powiedziec cos o tym albo dac link do strony w forum bo wydaje mi sie ze ta historia byla juz poruszana . -
jojo2525 > 30-04-2006, 20:47
garatuluje, ja tez meczylam sie z prawkiem przed wyjazdem, i wierz mi nie pobiles rekordu, nie zdajac prawka tyle razy :lol:
Ok wiec jak juz masz rodzine, ktora jest toba zainteresowana, to czekasz pare dni na telefon. Ja po zlozeniu calego kompletu dokumentow, z ktorych ostatnim bylo prawko :lol: sprawdzalam swoja strone caly czas, i pojawila sie rodzina w przeciagu paru dni, po kilku dniach zadzwonili do mnie. To u mnie trwalo moze 2 tygodnie od zlozenia papierow, do ostatecznej decyzji, gdzie i do kogo jade, i pozniej zostala sprawa wizy, i tyle.
Nie czytalam co tam pisales powyzej, takze nie wiem jak to dokladnie wyglada, jak masz jakies pytania dawaj, pozdrawiam. -
maya > 30-04-2006, 21:07
A wybrałe? juz sobie jakis konkretny stan czy poprostu losowo-gdzie się uda?No skoro juz zdanie prawka za Toba, to teraz juz powinno byc z górki :wink: tylko pamietaj-lepiej poczekać dłużej na jak?s fajna rodzine, niż brać pierwsz? lepsz? byle tylko szybciej wyjechać.A kiedy dokładnie planujesz wyjechać? -
jojo2525 > 01-05-2006, 7:50
pewnie, ze nie bierz pierwszej lepszej, ale tez nie licz, ze czekajac trafisz rodzine idealna, a zreszta nie ma reguly, czasmi mozesz czekac bardzo dlugo, na druga rodzine, jak wiekszosc rzeczy pasuje, to trzeba podjac decyzje. Polcam w rozmowie zapytac o rozkald tygodnia, i powiedzic ze chcesz miec to rozpisane i wiedziec co i ile godz danego dnia robisz.
I zapytaj o samochod, komputer i internet, wierz mi bardzo wazne do przezycia tutaj, i lepiej uzgodnic to na samym poczatku. -
MLODY-AU-PAIR > 01-05-2006, 14:15
Wiec tak chcialbym pojechac w lipcu albo w sierpniu wybralem sobie wschodnia strone stanow gdyz mam rodzine w NY a wiadomo jak przyjda swiata to bedzie do kogo pojechac a tak nie ma co siedziec samemu , i mam pytanie jechal ktos was z biura ... bo oni dawali takie fajny gadzet jak pytania jakie mozesz zadac pytania podczas rozmowy o rodziny ja takie cos mialem ale zgubilem , a nie jade z tego biura i nie moge ich o to spytac sie wiec wiecie moze ktos mnie poratuje .... -
MLODY-AU-PAIR > 03-05-2006, 13:46
Da ktos mi jakas odpowiedz PLEASE !!!!!!!! -
(-:MARZENA:-) > 03-05-2006, 13:52
eh...takie pytania podczas rozmowy sie wogole nie przydaja...lepiej isc na zywiol
jak juz koniecznie chcesz to na necie poszukaj...masa tego jest -
MLODY-AU-PAIR > 03-05-2006, 18:11
MOze cos konkretniej ?????????