-
-
Re: Emi, skandynawska syrenka ;)
kayutek > 09-01-2006, 1:23
Emi, trzymam kciuki za Helsinkami -
MONIKA > 09-01-2006, 2:18
Wrozki, oj Emi, moglabym Ci nagadac, a jak jestes w PL to i adres dac.... -
Gość > 09-01-2006, 8:02
tak czy inaczej nadal pozostaniesz SKANDYNAWSKA syrenka -
Gość > 09-01-2006, 10:38
kayutek, fajny avatar masz :lol: 8)
zgodnie ze swoj? natur?, a więc przeciwnie do wróżb i astrologii obudziłam się dzisiaj z prze?wiadczeniem, że je?li ta Dunka spod Lyngby oferuje niezłe pieni?dze za t? pozycje u niej to ja to biorę. Marta przejrzała wszystko, powiedziała, że ogólnie wygl?da ok, żeby tylko uzgodnić co do sprz?tania wszystko dokładnie, bo inaczej będzie źle.
Hmm, dzisiaj nadal przychodzi masa ofert, ale co? czuje, że chyba wiem, gdzie chcę spędzić ten rok... -
kayutek > 09-01-2006, 11:25
A konkretniej to gdzie pod Lyngby?? Dzieci ile?? I w jakim wieku?
Co do avataru-pokazuje idealnie co sie u mnie dzieje ostatnio. Za 5 miesiecy konczy mi sie kontrakt i tych "wyjsc ewakuacyjnych" jest juz chyba 6 :lol: -
Gość > 09-01-2006, 12:55
Sollerod
dzieci dwójka, 5 i 6 lat -
kayutek > 09-01-2006, 13:19
Heh, faktycznie okolice :lol: To i chyba moja szkolka w Hellerup Cie obejmuje. I kiedy by nastapilo powitanie Emi na ziemi dunskiej? -
Gość > 09-01-2006, 14:53
najdalej za 3 tygodnie
wła?nie rozmawiałam z t? babk? prawie 30 min, wszystko nam obu pasuje, płac? za szkołę i 3000 kr więc nie wydaje mi się to wcale takie złe (zreszt?, miałam 400 euro w Finlandii - podatek i gdyby nie moje długi to byłabym zadowolona) + możliwo?ć dodatkowego sprz?tania u s?siadów (któr? wykorzystywały ich poprzednie au pair, a mieli ich 5) za dodatkow? kasę.
Ma mi dzi? wieczorem przysłać umowę do przejrzenia i jeszcze co? mówiła, że wy?le, a je?li przeczytam i nadal będę zainteresowana, to mamy już się konretnie dogadywać w sprawie mojego przyjazdu (ona mówi, że zależy jej, żeby było jak najszybciej, ale obojętnie, czy ten tydzień, czy następny czy jeszcze kolejny, że to zależy ode mnie - a dla mnie przyszły tydzień jest ok
Tylko prawdopodobnie będę się autobusem z Kielc telepać -
kayutek > 09-01-2006, 15:13
Autobusem?? 8O Ile to godzin??? 8O Coraz bardziej doceniam rejsy prosto do domku :lol:
3000-nie jest zle, minimalna stawka to 2.600 a jak Ci jeszcze sprzatanie dojdzie to juz w ogole calkiem milo :-)
Mam nadzieje, ze szybko Ci wszystko pojdzie z papierami w imigracyjnym-teraz chyba nie ma az tak bardzo duzo czekajacych na pozwolenie :-) -
martamaua > 09-01-2006, 17:18
Ja jestem, ha!
Na przedluzenie czekam :lol:
I pomalu tez sie za opcjami rozgladac musze, bo co to jest pol roku... :roll:
Tak jak kayutek mowi-dobrze bedziesz miec z kasa jak jeszcze bedziesz sprzatac.Wiem co mowie :wink:
No i niedaleko w sumie bedziemy miec do siebie
Kayutek jak ci szkola idzie? Mi nauczycieli zmienili i mam wreszcie 3 dni w tyg.Ale mi brakowalo tych ludzi jeju...
A w lutym tescikKujmy na 3 modul :twisted:
Emcia nie lepiej ci samolotem z Wawy??Odbiore cie z lotniska :lol:
Powodzneia zycze i miejmy nadzieje, ze sie zgodzisz.Dunska mafia sie rozrosnie
Wreszcie sie doczekalam kiedy w koncu ktos z forum jest w DK...
Tak jak i jechalam do NL to tez bida byla.
No a papiery coz moge powiedziec...miejmy nadzieje, ze sie spreza szybko... :mad: