-
-
Re: Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?
Gosia1423 > 24-04-2013, 15:46
[quote name="blanca"]Ja właściwie nie wiem, jak można wysłać tyle aplikacji.[/quote]
Wiesz od lutego to się ich nazbierało... A ostatnio ta ja więcej aplikacji dostaję niż wysyłam -
blanca > 24-04-2013, 15:59
Jak od lutego to rozumiemAle słyszałam o dziewczynach, które jak szalone wysyłają aplikacje- byle jakaś rodzinka odpowiedziała :p
No jak ci te konto zablokowali to możesz korzystać z tego nowego czy te drugie też Ci usunęli? -
Dominika > 24-04-2013, 16:59
Ale dziewczyny pamiętajcie o tym, że to co rodzina pisze na profilu to nie wszystko przecież lepiej mozna rodzinę poznać dopiero po rozmowie na Skypie. Chyba, że ma się okreslony wiek dzieci jakimi by sie chciało zajmować i innych się nie bierze pod uwagę. -
evvve01 > 24-04-2013, 17:22
hahano to ja jestem z tych wysyłających jak szalone XD -
Foxy Lady > 26-04-2013, 18:25
Ale się wkurzę zaraz...
Umówiłam się z kolejną host mamą na rozmowę na Skype na godzinę 17:00. Czekam, czekam...
Piszę do niej maila - nic...
Czekam jeszcze 5 min i zacznę ją nagabywać na fejsie. -
Saiisuke > 27-04-2013, 14:28
Odezwała się?
Na Twoim miejscu odpuściłabym sobie rodzinkę, która nie umie dotrzymać terminu rozmowy. Ja niestety nie zwróciłam uwagi na to jak jechałam do Włoch i później męczyłam się z hostką, która okazała się tak samo niepunktualna jak na skype gdy chodziło o inne sprawy. -
Foxy Lady > 28-04-2013, 14:04
Tak, odpisała, że myślała iż "napiszę do nich tego samego dnia celem potwierdzenia rozmowy". Przepraszam za wyrażenie, ale ja pie...dolę.
Co za dziwna baba. Może ze mną jest coś nie tak, ale byłam przekonana, że skoro we wtorek umówiłam się z nią i rozmowę zakończyłyśmy zdaniem "widzimy się w takim razie w piątek", to to chyba oczywiste. Bardzo podoba mi się ta rodzinka, a tu takie coś. Oczywiście przeprosiła, a ja też wspięłam się na szczyty dyplomacji i zamiast z pretensją, napisałam "czy coś się stało?". Nie poddaję się, zaproponowałam poniedziałek, a ona poprosiła, żebym dzień wcześniej lub rano tego samego dnia ją poinformowała.
Ludzie, matura za 9 dni a ja jestem w czarnej dupie z matmy... Bo o polski się nie martwięNawet fejsa zablokowałam i nie zamierzam wchodzić przez tydzień. -
Ronie > 30-04-2013, 19:58
I tak w tym wątku pisze się o wszystkim, dlatego proszę o radę.
Jakiś czas temu znalazłam kontakt do świetnej 'oferty'. Nie napalałam się specjalnie, bo chętnych była cała masa. Kobieta odpisała mi jednak, żebym dała jej "kilka dni, a odpowie mi odpowiednio". To było 26 kwietnia. Cholernie by mi na nich zależało, zwłaszcza w mojej sytuacji, gdzie na APW już nie mam możliwości wysyłania aplikacji, a gdyby nawet, to i tak wątpię czy miałoby to jakiś pozytywny skutek, tak jak to było dotychczas.
Jak więc myślicie, ile może oznaczać to "kilka dni". Może powinnam gdzieś na dniach się jej przypomnieć? -
Foxy Lady > 01-05-2013, 22:03
Ja na twoim miejscu bym się jej przypomniała, chociażby po to, żeby nie myślała, że oferta przestała cię interesować -
anja2300 > 25-07-2013, 15:02
Witam wszystkich. Chciałabym się dowiedzieć czy jesteś możliwość zostania summer au pair jako 17-latka. Wiem, że jest biuro Koncepcja, jest również pokazane, że można zostać au pair od 17 do 30 lat. Moje pytanie brzmi następująco: Czy mogę zostać au pair w wieku 17 lat i w jakim kraju? Z góry dziękuję za odpowiedź.