• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

Yoanna > 20-12-2005, 21:04

tylko raz? to tak oficjalnie :wink: jak jedziesz z neta to mozesz jezdzic az ci sie znudzi hehe :lol:

milena_p > 20-12-2005, 21:20

Ja wła?nie jadę z neta. Chcę sama znaleźć sobie rodzinę, a nie polegać na agencji... Nie zawsze jest dobrze korzystać z jej pomocy. I, je?li chodzi o zarobki, to jad?c do rodzinki znalezionej w internecie, zarabia się więcej

Gość > 21-12-2005, 11:13

nie zgodze sie z tym, ze jak z neta to zarabia sie wiecej - da sie wynegocjowac, to jest plus. Ale rodziny w calej Skandynawii zwykle oferuja to, co w prawie o au pair jest napisane - czyli w Finlandii na przyklad 99% rodzin daje 252euro i tyle. A jest ich tak malo, ze nie ma zbyt mowy o negocjacjach, bierze sie to, co jest, ale...

watek neta jest tu zabroniony, wiec nie bede sie rozpisywac.

tak jak Yoanna powiedziala - nieprawda jest ze mozna do danego kraju przyjechac tylko raz, mozna wiele razy, to agencje jakas taka glupia zasade wprowadzily i tylko sobie (ale wiele maja takich odchylow, ze costam gadaja, a ogolnie to nieprawda jest!).

wiec, wracajac do tego, o co mnie lumi enkeli prosi - jak mi cos odbije to juz po nastepnym Bozym Narodzeniu wroce

Gość > 23-12-2005, 8:51

Cos mi sie zdaje ,ze nie mozna byc au pair dwa razy jesli chodzi o USA ,mam na mysli 2 x otrzymanie wizy J1 .

Cos mi sie tak o uszy obilo ,ale jeszcze to sprawdze

Yoanna > 23-12-2005, 18:54

bo z usa to zawsze wszystko inaczej

Gość > 23-12-2005, 22:29

w USA nie, ale w Europie

Dayanka > 26-12-2005, 12:18

Siemanko!

Skoro mam juz wszystko ustawione (tz. rodzinka,wiza, lot itp) to się przedstawiam. Mam na imie Diana i 4ego stycznia lece do USA. Rodzinka w Atlancie. Dwojka dzieciaczkow, Will (8) i Jessica (5). Na forum juz bywałam,czytalam nawet kilka postow juz mam za soba ale przedstawic sie chcialam dopiero wtedy jak bedzie wszystko wiadomo ze lece(nie chciałam zapeszyc) :oops:

Cos o mnie, Hmm... Luuuubie muzyke, bez niej nie moglabym chyba życ 8)

Uwielbiam Sport. a w ten sport najbardziej przeze mnie kochany na pierwszym miejscu jest Piłka Nożna! :lol: nastepnie Siatkówka... nio i koszykowka i inne...

Co tam jeszcze... ?? nigdy nie wiem co pisac o sobie :roll: Narazie tyle, jak cos to reszta wyjdzie w praniu.

Pozdrawiam wszystkie operki byłe, teraźniejsze i przyszle.

Cya

niuniusiek > 26-12-2005, 15:05

Zycze Ci Diano udanego roku w USA! mam nadzieje ze wszystko bedzie tak jak sobie wymarzylas! (ah, ten moj optymizm )

Sol > 26-12-2005, 23:12

Ja tez dolaczam sie do zyczen wszystkiego dobrego

POWODZONKA :wink:

gosiaczek83 > 27-12-2005, 2:00

Witam mam na imię Gosia. Byłam summer au pair w anglii i teraz szukam rodzinki w USA też najlepiej summer. Skorzystałam już z wielu rad Moni,emi, Pati i Młodego oraz wielu "starych wyjadaczy" tego forum ale dopiero teraz zacznę się udzielać bo mam na stałe internet. pozdrawiam Gosia
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia