-
-
Re: Ile pieniędzy wydajecie miesięcznie?
Pigwa > 19-06-2006, 14:28
no wła?nie grunt to optymizm :wink: -
3hope > 15-07-2006, 16:22
Doł?czę i moj? listę wydatków z poprzedniego aupairowania
Bilety, jedzenie, karty telef., kawiarenka internetowa,
ang. ksi?żki (wyprzedaże w bibliotekach - po 0,50!),
CD, ubrania, kosmetyki (przez całe moje życie tyle tego nie nakupowałam; ostatni miesi?c przed powrotem spędziłam na wysyłaniu tego wszystkiego do domu. A i tak płaciłam za nadbagaż
prezenty, kurs ang.
podróże i zwiedzanie (z tego chyba jestem najbardziej zadowolona!)
a po powrocie do PL - samochodzikUżywany rzecz jasna. Ale bez niego nie dałabym rady pracować.
Fakt, że trafiła mi się wyj?tkowo dobra praca. Przez dwa miesi?ce dorabiałam w restauracjach, a potem hostka zaproponowała mi super ofertę za super pieni?dze - taka rozszerzona au pair. Więcej obowi?zków i godzin - ale z umiarem rzecz jasna, żebym miała czas na wydawanie pieni?żków
Za to jak porównuję moje przyszłe zarobki, to tak jako? dziwnie...
A co Wy s?dzicie o 250 euro miesięcznie w Hiszpanii (2 dzieciaków i tylko 20 godz./tyg.)?
Podobno tam ceny s? po prostu niższe. A może jakie? rady: co warto kupować tam, a co lepiej w PL (laptop, cyfrówka, ubrania, kosmetyki itp)? -
maada > 16-07-2006, 4:47
Ja wydaje generalnie mniej niz myslalam ze bede 8O Glownie oczywiscie zakupy :lol: tj. ciuchy, kosmetyki i umilanie sobie zycia :wink: w stylu lunch w miescie ze znajomymi. Zdecydowanie mniej niz w PL idzie mi na imprezy, bo jako ze jestem "under 21" :? to prawie na nie nie chodze:? porabana ameryka :mad: No i zbieram caly czas na wycieczki i kursy... -
karolcia xxx > 16-07-2006, 17:27
a ja wydaje wiecej niz bym chciala niz zamierzalam na poczatku!!!wczoraj 200 dolcow wydalam na spodniczke,2 bluzki,spodnie,3 blyszczyki,2 cienie do powiek,tusz do rzes,roz i puder!!!!a pojechalam z mysla kupienia klapek i kostiumu kapielowego!!!!tez na imprezy duzo niewydaje bo nie ma 21 lat wiec chociaz na tym oszczedzam!!!!ale jak tak dalej pojdzie te moje zakupowe szalenstwo to marnie to widze!!! -
maya > 17-07-2006, 9:38
Ja też chce już zakupy w usa.A póki co narazie robie tu zakupyDobrze,że za ponad pół roku skończe 21 lat więc do tego czasu jako? to przeżyje...przeżyjemy to dziewczyny! -
petina > 17-07-2006, 17:58
ja glownie wydaje na:
-ciuchy (teraz sezon wyprzedazy wiec buszuje po sklepach jak tylko w paryzu jestem,a nie na wakacjach z rodzinka)
-ksiazki po ang i po fran,bo sa tansze niz w PL
-no i zwiedzanie
bilety na metro rodzinka funduje,kase na luch tez mi daje jak mam free day,wiec na tym oszczedzam,ogolnie to chce troche zaoszczedzic i przywiesc do PL na studia,zycie codzienne itp dopoki jakiejs pracy nie znajde,zeby nie byc tylko na utrzymaniu rodzicow -
madzieeek > 21-07-2006, 1:48
Petina! Z Twojego posta wnioskuję , że jeste? we Francji, w dodatku gdizec pod Paryżem - czyli mniej więcej tam, gdzie ja się wybieram... Mam pro?bę - możesz mi napisać, jak tam wygl?daj? realia życia? Zaproponowano mi 80 euro tygodniowo - na co będę mogła sobie pozwolić za tak? sume, czy będzie się d?ło co? odłożyć...?? Bardzo byłabym Ci wdzięczna za wszelkie informacje...
Pozdrawiam, gros bisous! -
Mikania > 21-07-2006, 2:51
W wiekszosci wydaje na ubrania - ukochane buty na obcasie , i takie tam . Na drugim miejscu to chyba GAZZZZZZ!!!!!! Jest okropnie drogi a zeby sie gdziekolwiek dostac potrzebuje samochod, bez niego ani rusz!!!! -
WAMPIREK > 07-06-2007, 20:04
reaktywacja
Orientuje się kto? po ile w Anglii chodz? cyfrówki i laptopy :?: -
Yoanna > 07-06-2007, 22:32
monia ciezko powiedziec... zalezy jaka firma i jakie bajery :wink: teraz np widzialam w tesco laptopa za 349 bodajze.. takze mozna cos tanio dorwac ale jaka jakosc to ja nie wiem..