• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

merti > 16-08-2012, 22:22

heh, nie wiem co zrobię z tym aparatem. Sama siebie próbuję przekonać ze sony jest OK No jeszcze zobaczę, bo wybieram między nim a canonem 1100d. Który będzie lepiej w ręce leżał to wezmę A że canon z 300 zł tańszy to zaraz zacznę zbierać na jakąś jasną stałkę ... ciężka decyzja

A co do odzwyczajenia - ja kocham być sama w domu. W sensie śmigać w bieliźnie, tańczyć spiewać itp. No i może podjadania, bo niestety, ale czuję, że zakocham się w jedzeniu tam. No bo i kuchnia amerykanska, i wloska, meksykanska, chinska, hinduska... omfg. Na pewno będę się musiała odzwyczaić od podjadania....

Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała się uczyć bawić bez alkoholu ...

Blueberry91 > 16-08-2012, 22:26

Blonde, jeśli chodzi jeszcze o zdjęcia, czasem pierwsza wersja, czyli nawet ta z aparatu jest lepsza niż efekt naszych wyobrażeń powstały w photoshopie. Chociaż ja mam alergię na surowe zdjęcia, i tak jak nie wezmę ostatniej sztuki danej rzeczy z półki sklepowej albo pierwszej z brzegu, tak też nigdy nie opublikuję zdjęcia, które chociaż odrobinkę nie było skorygowane przez jakąś jasność czy kontrast czy skadrowanie

Swoją drogą twoje zdjęcia natchnęły mnie na dodanie kolejnych moich na tumblra

No, chyba faktycznie, coś jest z gmail'em, ten @ na wp od razu otrzymał od ciebie filmik i nie ładował mi maila 10 minut, tylko sekundę.

blonde > 16-08-2012, 22:26

Miałam scenariusz To znaczy, wiedziałam o czym mam mówić, ale nie miałam tego spisane tak słowo po słowie. Po prostu pamiętałam, że miałam powiedzieć o swoim hobby, a teraz o rodzinie, teraz o tym i o tamtym... No i nagrywałam to 'partiami' - tak mi było łatwiej.

A montowałam w Windows Movie Maker czy jak to się tam nazywa... wersja na Windows 7

merti > 16-08-2012, 22:37

Cytat:Dziś odezwała się do mnie rodzinka z Old Hickory, Tennessee. Wydają się być ciekawi. Mimo, że to nie wymarzone NY czy California. Jednak z tego co się dowiedziałam to miejsce jest miastem muzyki, więc świetnie i co więcej jest bardzo ładne. Rodzina Ryckman wydaje się bardzo fajna! Mimo, że mają 3 dziewczynki. Dwie z nich to bliźniaczki w wieku 3 lat, a trzecia jest o rok starsza. Mieszkają w pięknym domu z basenem. Dla swojej Au Pair mają przewidziany uroczy i odseparowany 'pool house' z widokiem na basen i jezioro co mnie odrobinę przeraża, bo jednak to chyba bardziej brzmi jak domek letniskowy niż miejsce do spania przez rok . No i oczywiście dużo podróżują!

przeczytałam to dziś na blogu przyszłej au-pair. Boże, jak ja jej zazdroszczę. Z największą przyjemnością pojechałabym do tej rodzinki <3 Ciepło, podróże i jeszcze tak blisko to Karoliny Północnej, którą przez mój serial (one tree hill) bardzo chcę zobaczyć...w sumie nie wiem czemu, bo tam nic nie ma ciekawego ale no.

paulaw > 16-08-2012, 22:43

Też nie lubię telefonów dotykowych i byłam przeciwna iPhonom, iPadom i innym iBzdurom, ale kiedy moja koleżanka sobie kupiłam i zaczęłam go używać, totalnie się zakochałam. Ile możliwości! To mnie urzekło. Jestem tym typem, który bez publikowania swojego życia na tumblr wysycha, a iPhone jak najbardziej się do tego nadaje.

Ja muszę się odzwyczaić od długich kąpieli (to taka jakby zwykła kąpiel, ale po trzy razy wypuszczam wodę i znów ją napuszczam), od nocnego czytania książek i oglądania filmów i przede wszystkim muszę przyzwyczaić się być mnie aswertywna. Tak, dobrze przeczytaliście, mniej aswertywna. Za często mówię nie i później żałuję, a to bo gdzieś nie pójdę, z kimś gdzieś się nie spotkam, czegoś nie zobaczę, czegoś nie kupię i żałuje. A papierosy palę okazyjnie, a alkohol to tylko likiery albo wino, piwska nie tykam (chyba, że desperados).

merti > 16-08-2012, 22:54

dziewczętaa, linki do tumblrów please

ja niestety nie mam czym się dzielić Ale jak już będę to w HD więc nadrobię

madz > 16-08-2012, 22:56

Merti u kogo to przeczytałaś? Szukam jakiegoś kolejnego fajnego bloga, ale takiego gdzie au pair jeszcze nie wyjechała, najlepiej jak jest w trakcie poszukiwań własnie

blonde > 16-08-2012, 22:57

Blueberry, tak jeszcze mi się przypomniało - zawsze chciałam pracować w reklamie, mediach, PR albo czymś takim, więc miło słyszeć, że mam 'predyspozycje'

paulaw, ja tumblra nie posiadam, ale uwielbiam je przeglądać daaasz mi adres do swojego ;>? może być na PW

merti ja też, ja też, ja też kocham OTH! szczególnie 4 pierwsze sezony <3 jeden cytat z OTH mam nad łóżkiem. ten taki 'at this moment there are 6470818671 people in the world...' i tak dalej. i postanowiłam sobie, że w USA udam się w kilka 'serialowych' miejsc - na pewno odwiedzę miejsca kręcenia Gilmore Girls, bo to w Connecticut jest no i te miejsca z OTH też chciałabym zobaczyć

A co do iUrządzeń - ja tam je lubię. Mam iPoda (nano, 4 generacja) i nie wymieniłabym go na żaden inny odtwarzacz. Ewentualnie na innego iPoda iPhone'a chcę ze względu na mnogość mozliwych aplikacji. Niby androidy też mają ich dużo - w sumie nie wiem, bo ja mam Samsunga który ma jakiś badziewny system bada na który nic nie ma -_-.

Wzbraniałam się przed dotykowym telefonem, ale zupełnie nie potrzebnie. Dzisiaj nie potrafiłabym używac innego bo przyzwyczaiłam się do tego, że używam internetu w telefonie - a w niedotykowym to jakoś nieporęcznie... No i po prostu, najzwyczajniej w świecie, iPhone mi się PODOBA. Jest ładny. Jestem kobietą, mam prawo chcieć coś, bo jest ładne

komputery Apple'a tez lubię. Brat kolezanki miał kiedyś iMaca i on był po prostu super <3 A moja przyjaciółka ma MacBooka i tez mi sie podoba... Nie wiem, czy sama nie kupię sobie macbooka (jeśli mnie będzie stać). Jedyne czego nie rozumiem to szału na iPady - bo ani to wygodne ani poręczne... Internet mobilny mam na komórce a do innych zadań, do jakich używam kompa (pisanie, obróbka zdjęć) tablet kompletnie się nie nadaje, więc w sumie nie wiem, do czego miałabym go używać...

paulaw > 16-08-2012, 23:15

O rany, ale mój tumblr to jest taki... ze zdjęciami tylko i to nie moimi. I mam mało followersów, tylko 2k, nikt mnie nie lubi, a staram się i staram )':

paulaw > 16-08-2012, 23:17

Wiecie czego nienawidzę? Tak siedzę w domu, cisza, ciemno, tylko ja i podświetlony laptop - tej ciszy właśnie. Bycia samemu w domu. Nie cierpię tego. Nigdy przenigdy sama nie zamieszkam. Jestem samotnikiem, ale w tym sensie, że ktoś siedzi w pokoju obok i po prostu jest, a ja robię swoje, ale być samemu? O nie, to nie dla mnie :oops:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia