-
-
Re: PROWORK
Metallinka > 06-07-2010, 20:17
Ja znalazłam rodzinkę na własną rękę i powiem Ci, że lepiej trafić nie mogłam!Także uszy do góry i działaj, działaj! -
tosia_ > 06-07-2010, 20:44
Ja tam Cię konopia rozumiem. Sama uparłam się na Londyn i inne oferty po prostu odrzucałam bez jakiegoś głębszego zaznajomienia się z nimi. Rodzin też szukałam (na tych dwóch stronkach, które podałam w poście powyżej) tylko i wyłączenie z Londynu i w końcu udało się. Wierzę, że Tobie również się poszczęści! Trzymam mocno kciuki! -
konopia > 06-07-2010, 21:39
Pocieszacie mnie dziewczynyDzięki :* Zaraz przejrzę gumtree, na au-pair world chyba jeszcze mam konto -
WhiteDove > 06-07-2010, 23:34
Ja też miałam takie wątpliwości i juz praktycznie się zdecydowałam na agencje, ale tak z ciekawości założyłam konto na aupair-world no i jak zaczęłam dostawać fajne oferty to stwierdziłam, że agencja nic lepszego nie jest w stanie mi zaproponować. A tu przynajmniej widze rodzinkę jej zdjęcia i sama wysyłam im messages. Tak dla porównania w ciagu miesiąca miałam prawie 30 pozytywnych wiadomości...
Więc moja droga głowa do góry i zacznij działać -
konopia > 07-07-2010, 10:43
haha, no to ja chyba odstraszam ludzi nie wiem czym, może zbyt dobrym angielskim, bo w zeszłym roku szukałam przez au pair world.com i great au pair.com przez 3 miesiące, i odezwała się jedna rodzinaa na moje wiadomości nie odpowiadali
dzisiaj w ogóle chyba nastąpił breakthrough - babsztyl z Proworka obudził mnie o 9 z pretensjami, że nie odpisuję jej na maila i że znalazła dla mnie rodzinę w Londynie. Generalnie umówiła mnie na rozmowę z nimi, a teraz weszłam na maila zobaczyć ich aplikację - mają 3letniego dzieciaka! Jezus Maryja, nigdy w życiu się nie zajmowałam takim maluchem na dłuższą metę!
pracę niby zaczynałabym dopiero o 12:30 od odebrania jej ze żłobka, ale potem od tej 12:30 non stop się nią zajmować... nie wiem, czy bym sobie poradziła. ze starszymi dziećmi jest chyba lepiej, rano do szkoły, potem do 15 wolne. kurde :/
no i teraz mam oczywiście świadomość, że agencja pierdzielca ze mną dostanie, jak po rozmowie powiem im że rodzina na "nie". wyślą mnie do Uzbekistanu za grymaszenie ;P -
zlosnica > 08-07-2010, 19:01
Ja za tydzień około zaczynam i mam dziewczynkę 3,5 roku i myślę, że to fajny wiekdzieciaki są "do ustawienia", w roku szkolnym przedszkole a zawsze można namówić go na lekcje pływania, pianina- cokolwiek. do tego biorą naps w ciągu dnia i wcześnie zasypiają :wink: oczywiscie wszystko zalezy od dzieciaka, ale ja bym nie rezygnowala tylko ze wzgledu na ten wiek -
Coco > 16-07-2010, 15:18
Cytat:Dziś uświadomiłam sobie, że za program au pair prędzej czy później trzeba będzie zapłacić. No niestety... I tu Prowork bije konkurencję na głowę, jeśli chodzi o koszty wyjazdu. Czy jednak nie odbija się to w jakiś negatywny sposób na "jakości"? Czy ubezpieczenie rozszerzone, które ponoć jest już wliczone w cenę naprawdę jest rozszerzone i porównywalne z ubezpieczeniem rozszerzonym w CC? Wiem, że większość może nie mieć bezpośredniego porównania, ale były tu osoby, które korzystały z dwóch agencji. Będę wdzięczna za naprawdę wszelkie informacje i refleksje. I jeszcze jak ma się do tego Gawo?
W Proworku długo czeka się na rodzinę? Doświadczenie w opiece nad dziećmi mam ponoć dość dobre, ale to na pewno nie jedyny czynnik...
Podłączam się do postu, idealnie trafiony, myślę dokładnie o tym samym. Ktoś ma coś do powiedzenia? Musi ktoś coś wiedzieć :P
Z góry dziękuję ;-)*
Coco -
ibiego > 18-07-2010, 13:12
To wszystko zależy jak przedstawicie swoją aplikację,ja mam au pair room otwarty 3 tygodnie,a na koncie już mam 7 rodzinkę idzie to bardzo sprawnie,rodzin jest duzo,teraz tylko od was zalezy jak się wykażecie ,koniecznie zrobcie filmik,wesoły,kolorowy,bo to pomaga. -
Ash > 20-07-2010, 10:53
Czy w proworku jak się ma kilka rodzin na koncie to nie blokują konta, tak?
a w cc można mieć tylko jedną?
Jej teraz to ja będę zielona, mogę liczyć na Waszą pomoc? -
Ash > 20-07-2010, 11:30
jeszcze jedno pytanie na proworku znalazłam jakąś rordzinę, póki co tylko cv wysłałam i palikowałam, ale to nie znaczy, że ją będe miała, co?
Bo wspominalyscie cos o roomie.