-
-
Re: PROWORK
julita883 > 29-01-2010, 23:34
A to prawda oni myją się na okrągło, ciuchy potrafią kilka razy dziennie zmieniać i do tego mają manie prania ale dom ich jest meeeega brudny.W łazience brud, pleśń, grzyb aż taki mech rośnie poprostu paskudztwo.Dodatkowo jedzą mega dużo cebuli, czosnku i imbiru.W ich lodówce żadko kiedy można zobaczyć normalne jedzenieZ dzoaną89 miałyśmy okazje spać u Baskhara czy Oliviera też hindusi to mamy wesołe wspomnienia Ale to że brudasy także sie potwierdza.......Olivier w pokoju miał lodówke i nad nią wisiało lusterko do którego sie golił, więc na podłodze pełno drobnych włosków do tego brud i ochydny zapach......
Nina hindusom mówimy NIE!!!!! -
nina15 > 30-01-2010, 12:03
hahaha to pewnie by im nie przeszkadzało jakbym miała burdel w pokoju :mrgreen: ale po hindusach ani śladu za to....odezwała się do mnie rodzina z Ohio, ale chyba sa bardzo restrykcyjni bo napisali w liście ze imprezowiczkom mówimy nie! poza tym przypomina mi sie to co mowila o Ohio Aga. tylko ze ta babka napisala ze juz byla zdecydowana na kogos poki nie zobaczyla mojego profilu...grrrrr musze ja zniechecic do siebie
druga rodzinka z michigan z trójką dzieci, no i ojciec adwokat- coś dla mnie :mrgreen: i to do tego od spraw imigracyjnych, nareszcie zaczyna sie cos dziac -
julita883 > 30-01-2010, 12:25
Nina to Michigan nawet fajnie sie zapowiadaRodzice wykształceni i może pomogą w USA zostać......a jaki wiek dzieci?? I miejscowośc to jakaś większa?
A Ci z Ohio to co sobie myślą? Nie dość że na zadupiu to jeszcze nic tylko w domu siedzieć? Jak będziesz chciała wyjśc to oni od razu by problemy robili. No wiesz fajnie że napisali
[quote name="nina15"]napisala ze juz byla zdecydowana na kogos poki nie zobaczyla mojego profilu...[/quote]
Ale pamętaj to Ohio i do tego żadnych wyjść.....
Nina a teraz już masz aktywny au pair room tak? -
nina15 > 30-01-2010, 14:04
tak , room mam aktywny od czwartku. Ci z michigan maja 2 chłopców, 5 i 2 i córeczka 5 msc. są z Birmingham.
Ci z Ohio to chyba są konserwatystami i co niedziele do Kościoła chodzą. To trochę inaczej niż ja. Oto co jeszcze napisali w profilu:We are very neat and orderly people. We want someone who keeps a clean house and living area. I have to say I am kind of finiky about the cleanliness of the house.
We go to church on Sundays often and then eat dinner at my parents house so we can spend time with the entire family. My husband and I like to take the evenings to relax. We both have our own activities we like to do alone at night and have our quiet time.
Nie wiem czy od razu im napisać że nie jestem zainteresowana, ale to może zabrzmieć zbyt chamsko. Może pogadam z nimi zobacze jak wygląda rozmowa i potem powiem Nie! :mrgreen: -
julita883 > 30-01-2010, 14:11
Ja bym odrazu napisała że nie jestem zaiteresowana wole od razu postawić sprwe jasno.Bo co ty od sprzątania jesteś?? A ta z Michigan jest poprostu jak narazie oczywiście zajebista.Wiek dzieci normalnie wymarzony
Nina powodzenia będe trzymać kciuki :lol: -
julita883 > 30-01-2010, 14:22
O jej ja właśnie teraz zobaczyłam że to pzedmieścia Detroit!!! Zajefajnie jak sie zdecydujesz mogę Ci podać namiary na koleżanke która tam studije -
nina15 > 30-01-2010, 14:23
Dzięki Julita za pomoc. fakt Ci ludzie cholernie mi się nie podobaja, masz rację napiszę im że nie jestem zainteresowana bo watpie zebym po rozmowie z nimi zmienila zdanie. Zobaczę co napiszą Ci z Michigan
Trzymaj kciuki, przyda mi się :wink: -
kamyk > 08-06-2010, 5:03
Dziś uświadomiłam sobie, że za program au pair prędzej czy później trzeba będzie zapłacić. No niestety... I tu Prowork bije konkurencję na głowę, jeśli chodzi o koszty wyjazdu. Czy jednak nie odbija się to w jakiś negatywny sposób na "jakości"? Czy ubezpieczenie rozszerzone, które ponoć jest już wliczone w cenę naprawdę jest rozszerzone i porównywalne z ubezpieczeniem rozszerzonym w CC? Wiem, że większość może nie mieć bezpośredniego porównania, ale były tu osoby, które korzystały z dwóch agencji. Będę wdzięczna za naprawdę wszelkie informacje i refleksje. I jeszcze jak ma się do tego Gawo?
W Proworku długo czeka się na rodzinę? Doświadczenie w opiece nad dziećmi mam ponoć dość dobre, ale to na pewno nie jedyny czynnik... -
dominikan@ > 08-06-2010, 6:20
Ja gdybym miala do wyboru Prowork i CC ponownie to chyba bym wybrala CC tym razem. Uwierzcie mi CC ma wiecej rodzin niz Prowork. Podobno ubezpieczenia sa takie same ale mi sie wydaje ze to w CC jest lepsze. Ja bylam w obu agencjach i zdecydowalm sie w ostatecznosci na ta ktora zaoferowala mi lepsza rodzine.
Gawo to to samo co Prowork obje agencje wspolpracuja a Au pair care. -
Laura00 > 08-06-2010, 13:32
czesc, a myslicie, ze w proworku lub w gawo istnieje taka opcja, ze ktos zglasza swoja kandydature jako au-pair USA, po czym okazuje sie, ze nie otrzymal wizy i chce wyjechac jako au-pair do anglii zeby nie stracic wczesniej wplaconych pieniedzy do agencji? Czy jak chce wyjechac do innego kraju to musze jeszcze raz dokonac wplaty?