-
-
Re: Au Pair 2013!
merti > 13-08-2012, 23:57
Ja poczekam do stycznia, jak to wszystko się na serio zacznie i wtedy zacznę videoblogUwielbiam kręcić filmiki i je obrabiać. Serio.
Paula, weź się za prawko, bo jak wejdą nowe zasady to Ci mózg wyparujePP . Dlatego ja się ogarnęłam i od czwartku zaczynam. Dobrze, że w tym roku nie weszły -
madz > 14-08-2012, 0:02
[quote name="paulaw"]Wiecie co... zaczęłam myśleć o blogu. Żeby komentować innym i sobie, żebyśmy się zaczęły rozpoznawać. I nie musiałabym go prowadzić, chyba, że zaczęłabym jak zacznie się moja przygoda z prawkiem hahaTo nie musi być koniecznie tylko blog o au pair w końcu... a przygotowania przecież już trwają.[/quote]
Ja założyłam głównie dlatego żeby przez ten rok nie zwątpić i mieć motywację do tego wszystkiego. A zawsze lubiłam pisać o tym co u mnie słychać i w ogóle takie rzeczy. Tylko często zaczynam wątpić jak nikt nic mi nie pisze, ale na szczęście jeszcze tak nie jest
[quote name="merti"]Ja poczekam do stycznia, jak to wszystko się na serio zacznie i wtedy zacznę videoblogUwielbiam kręcić filmiki i je obrabiać. Serio.
Paula, weź się za prawko, bo jak wejdą nowe zasady to Ci mózg wyparujePP . Dlatego ja się ogarnęłam i od czwartku zaczynam. Dobrze, że w tym roku nie weszły [/quote]
Będę pierwszą która będzie oglądać!!! Uwielbiam Videoblogi, ale sama się jakoś nie mogę odważyć, nie lubię siebie na ekranieA co do obróbki filmów też to uwielbiam. -
paulaw > 14-08-2012, 0:16
[quote name="merti"]Paula, weź się za prawko, bo jak wejdą nowe zasady to Ci mózg wyparujePP . Dlatego ja się ogarnęłam i od czwartku zaczynam. Dobrze, że w tym roku nie weszły [/quote]
Idę we wrześniu (tak wiem, mówiłam, że pójdę w sierpniu, lipcu, czerwcu, maju, kwietniu blablabla) ale teraz to już na serio!
[quote name="madz"]
Ja założyłam głównie dlatego żeby przez ten rok nie zwątpić i mieć motywację do tego wszystkiego. A zawsze lubiłam pisać o tym co u mnie słychać i w ogóle takie rzeczy. Tylko często zaczynam wątpić jak nikt nic mi nie pisze, ale na szczęście jeszcze tak nie jest[/quote]
O rany, to samo ja! Uwielbiam pisać o sobie, nie jestem egoistką, tylko o takich normalnych rzeczach. I to samo tyczy się blogów innych ludzi, lubię czytać o rzeczach normalnych, o tym, co jedli, jaki mają pokój, co robili blablbla -
madz > 14-08-2012, 0:24
U mnie będzie mogła raczej przeczytać o tym co ugotowałam, choć w sumie to potem zjem ja albo ktoś z moich bliskich
Ale będę się starała pisać o normalnych rzeczach i o tym jak "nienawidzę" swoich studiów (duża ironia, bo ostatnia notka pt "L.O.V." jest o tym że kocham moje studia ;P).
Ale serio ja też nie jestem egoistką. Po prostu lubię się dzielić z ludźmi tym co się u mnie dzieje. -
paulaw > 14-08-2012, 0:28
Jeżeli założę, będę się dzieliła najpierw moimi obawami na temat prawa jazdy, a później aplikacji, podzielę się zdjęciami z dziećmi, filmikiem, a później to już tak jak każdy, formalności, stres, matche, radość ze znalezienia rodzinki, jakieś przygotowania itd. I duużo zdjęć jak już wyjadę, o tak. -
blonde > 14-08-2012, 0:34
Skoro jesteśmy przy cechach charakteru na ''e'' które każą nam pisać blogi, to bardziej niż na egoizm wskazałabym na ekshibicjonizmBo przecież dzielimy się szczegółami ze swojego życia z, bądź co bądź, obcymi ludźmi.
Ale ja też tak mam. Po prostu to lubię. Lubię pisać w ogóle, i lubię jak ktoś to później czyta. Całe to obrabianie zdjęć, przygotowywanie nowych postów... Po prostu to lubię
Merti kanał na YT fajna sprawa, będę oglądaćJa tam lubię i gadać do kamery i obrabiać filmy, ale mniej lubię już to, że ktoś miałby te moje gadanie oglądać Poza tym wolę słowo pisane. No i jestem taaaaką gadułą, że te filmiki miałyby po godzinę długości chyba A co do tego że jesteśmy podobne - puszczam oczko ; ). Hehe, mam nadzieję, że uda nam się spotkać w USA jak ty już przyjedziesz a ja jeszcze nie wyjadę I miło że czytałaś mojego bloga. Miło, że ktokolwiek go czyta ;p -
merti > 14-08-2012, 0:42
http://incessantjourney.blogspot.com/ < najładniejsze zdjęcia jakie widziałam na blogu au-pair. Bo w sumie ten blog to są zdjęcia, no ale nieważneLA !!! <3
Nawet nie wiecie ile mam pomysłów na filmiki. Muszę je pospisywać, bo pouciekają i nie będę nagrywać :p Ja niestety często zbaczam z tematu, ale wystarczy sobie w punkcikach wypisać o czym się będzie mówić i może jakoś pójdzie
Dzięki dziewczyny
ATy, blonde rozważasz chcesz jak wszystko dobrze pójdzie zostać jeszcze rok czy masz już plany? Aaa i myślałaś o kursie jaki weźmiesz? -
madz > 14-08-2012, 0:52
Blonde ja też czytam!!!Mam już jakiś czas w obserwowanych więc jestem już na bieżąco.
[quote name="blonde"]Skoro jesteśmy przy cechach charakteru na ''e'' które każą nam pisać blogi, to bardziej niż na egoizm wskazałabym na ekshibicjonizmBo przecież dzielimy się szczegółami ze swojego życia z, bądź co bądź, obcymi ludźmi.[/quote]
No i aż takimi szczegółami to się chyba nie będę dzielić bo by mnie kilka osób zabiło jak bym napisała o pewnych rzeczach które w moim życiu są BARDZO istotne ale raczej nie są do upublicznienia. A szkoda, bo wtedy to byłby MEGA ciekawy blog, a tak... hehe
Raczej będę pisać o sobie, dosłownie i o rzeczach które nie są związane z moimi przyjaciółmi, bo wiem że by sobie tego nie życzyli. -
blonde > 14-08-2012, 0:57
Planów nie mam absolutnie żadnych, właśnie dlatego postanowiłam zostać Au Pair - żeby COŚ w życiu robić i w międzyczasie zastanowić się co dalej. Tzn. oczywiście chciałabym kiedyś skończyć jakieś studia, to nie ulega wątpliwości. Ale 'kiedyś' i 'jakieś' to bardzo luźne pojęcia ; )
Czy rozważałam zostanie po roku? Owszem. Nie wiem jak będzie, bo póki jeszcze nie jestem w USA to ciężko mi to ocenić. Ale tak, jesli pójdzie dobrze wszystko a ja nie będę miała żadnych lepszych pomysłów na życie, to zostanę. Tylko wtedy byłby to raczej nie rok, a 6 lub 9 miesięcy. Wtedy po powrocie miałabym więcej czasu na przygotowanie się do ewentualnych studiów i w ogóle zaaklimatyzowanie się w PL (albo gdzie mnie tam poniesie ; )).
A co do kursu - chciałabym zdać TOEFL w Stanach, więc może jakiś przygotowujący. Poza tym moim wieeelkim marzeniem było studiowanie na Ivy League co jest niestety niemożliwe bo a) nie stać mnie b) nie stać mnie c) nie stać mnie d) nie przyjęliby mnie. Ale jesli zrobiłabym jakiś kurs na Columbii (bo tam chyba będe miała najbliżej), to mogłabym zaliczyć do marzenie do spełnionych ; ). Tylko nie wiem czy oni w ogóle organizują jakieś takie kursy i czy byłoby to w jakichś normalnych godzinach. I czy byłoby mnie stać na chociaż jeden kredytWtedy to chyba byłoby mi obojętne jaki to kurs, ale najbardziej interesowałyby mnie takie 'społeczne' (psychologia, socjologia, antropologia, ewentualnie dziennikarstwo, PR). Ale to chyba zostawię sobie po prostu ten temat do sprawdzenia u źródła jak juz będę w NYC
Poza tym to bardzo chciałabym pójść na kurs chińskiego! -
blonde > 14-08-2012, 1:03
Madz ooo jak miło
No oczywiście nie mówię o szczegółach typu bardzo prywatne rzeczy czy też jakieś sprawy związane z bliskimi nam osobami. Ale i tak takie 'byłam tu, robiłam to, jadłam to' to dosyć dużo jest... Cały świat może śledzić co robisz i jak żyjesz. Nie każdemu odpowiada takie upublicznianie swoich hm no powiedzmy przygód życiowych. Mnie to nie przeszkadza, ale oczywiście do pewnego stopnia. Mam bardzo jasno ustalone wobec samej siebie zasady dotyczące tego o czym piszę a o czym nie. I o ile nie mam nic przeciwko temu, żeby pokazać i opisać zawartość swojej walizki, o tyle już nie udostępniam zdjęć czy szczegółowych informacji o mojej HF. Mam zamiar pisać o swoich podróżach i codziennym życiu w USA, ale raczej tym 'po godzinach'.