• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

kasiaprzezocean > 12-07-2013, 19:35

Witam Was forumowicze : - ) Jestem Kasia, właśnie skończyłam liceum i mam nadzieję we wrześniu znaleźć się w USA, póki co wciąż nie mam swojego perfect matcha!

Pozdrawiam serdecznie!

evelinek > 13-07-2013, 15:46

hej, mam na imię Ewelina i mam 18 lat. W przyszłym roku bardzo chciałabym wyjechać do USA, jednak coraz częściej zastanawiam się nad tym,by najpierw pojechać do Wielkiej Brytanii może na trzy miesiące, żeby trochę obyć się z angielskim i ogólnie spróbować swoich sił jako au pair

kasiara > 15-07-2013, 20:33

Cześć . Kaśka, 20 lat. Myślę o wyjeździe do Stanów w przyszłym roku. Trochę się też zastanawiam nad tym, żeby zacząć od Europy i spróbować swoich sił.

yves > 16-07-2013, 17:25

Bonjour! Paulina, 19 lat. Tydzień temu zaczęłam swoją przygodę jako au pair we Francji. Uwielbiam francuski, swoją przyszłość wiążę właśnie z tym językiem i kto wie, może z Francją również?

Generalnie uważam, że program au pair daje dużo możliwości. Przede wszystkim nauka języka i możliwość poznania inną kulturę, ale nie tylko. To też znajomości, które w przyszłości mogą się przydać. Przecież zawsze później po takim pobycie można zapytać rodzinkę, czy nie ma tam gdzieś jakiegoś wolnego stanowiska w okolicy itd.

Jestem typem samotnika, egoisty. Co za paradoks-a jednak jestem au pair. Jak to możliwe?! Ano możliwe ;-)

Trzeba umieć pogodzić ze sobą to wszystko, ja to potrafię. Godzinę jestem sama dla siebie - kolejną dla innych i w sumie chyba tak to działa.

Za rok chciałabym wyjechać albo znowu tutaj-do Francji, albo do Anglii, żeby ogarnąć też trochę swój angielski, który niestety troszkę u mnie wymarł ze względu na intensywną naukę francuskiego. Że tak powiem, angielski przegrał bitwę!

Jeśli nie dostanę się na studia w tym roku, chcę tu zostać dłużej. Aktualnie jestem tu do połowy września.

Pozdrawiam

Gagat > 26-07-2013, 16:27

Hej!

Nazywam się Agata, mam 20 lat. Jestem w trakcie au pair we Francji. Jeżeli wszystko będzie dobrze - a na razie idzie super - w przyszlym roku chciałabym pojechać do USA. Ale jak na razie szlifuję francuski .

constancelatek > 29-07-2013, 15:44

Cześć,

mam na imię Patrycja, ale bardziej toleruję moje drugie imię- Konstancja.

Chcę wyjechać jako Au Pair do USA. Byłam przez rok w agencji CC, ale w związku z wysokimi kosztami przeniosłam się do Prowork. No i oczywiście, jak to zawsze ja mam pod górkę- awaria serwerów w USA- czekam już półtora tygodnia na zatwierdzenie roomu...

No nic, widocznie, tak musi być.

Mieszkam w Warszawie, studiowałam 3 kierunki, żadnego nie ukończyłam jestem mistrzynią w porzucaniu uczelni. Mam 23 lata. Uzależniona od słuchania muzyki, podróżowania, jeżdzenia na rowerze oraz od kilku tygodni- biegania.

Moje życie w ciągu dwóch ostatnich miesięcy zawaliło się, więc postanowiłam zrobić to, co zawsze chciałam, a wcześniej nie mogłam (nie, nie, nie- nie chodzi mi o chłopaka)

Mimo, że ciągle jestem sama- realizuję się. Mam nadzieję, że teraz będę szczęsliwa.

Zaczęłam też prowadzić bloga- tam możecie się dowiedzieć o mnie troszkę więcej- zainteresowanych zapraszam www.timeofconstance.blogspot.com

Mam nadzieję, że wszytskim nam się uda i będziemy żyć tak, jak chcemy.

Pozdrawiam,

Konstancja

klonia89 > 01-08-2013, 10:37

Hey Mam na imię Magda mam 24 lata jestem z Gdańska. Od września bede aupairować w New Rochelle, NY trójka dzieciaczków dziewczynki blizniaczki 3,5 i chłopak 6,5, co do wiecej informacji odsyłam do bloga..życze dużo przygód, speniania marzeń i dobrej zabawy...

cookie > 30-08-2013, 11:38

Cześć nowailijki i nie tylko. Mam na imię Aśka (25), w najbliższych miesiącach wyjeżdżam jako aupair do Norwegii. Kwestia wyrobienia paszportu, który podobno jest niezbędny przy niektórych formalnościach w tym kraju. Wyjeżdżam na ponad rok do dziewczynki w wieku 6 lat, uroczej blondyneczki, na wieś do miejscowości Honnes (Kalland). Może któraś z Was znajduje się już w tej okolicy? Miło byłoby się poznać albo chociaż mieć namiar i świadomość, że nie jestem sama w okolicy.

evvve01 > 30-08-2013, 17:24

No własnie ostatnio próbowalam znalezc informacje na temat paszportu i wyjazdu jako au pair do Norwegii. Cookie mogłabys napisac do czego on tak naprawdę jest tam potrzebny i czy mozna by bylo wyjechac bez paszportu ?

Ile trwa wyrabianie paszportu ?

paulinanor > 31-08-2013, 18:35

Ja Ci mogę podpowiedzieć bo jestem au pair w norwegii. Paszport jest niezbędny np. do założenia konta, także w komisariacie policji pytają się o paszport a z tego względu że w Norwegi jako tako nie ma dowodów osobistych jako tako tylko karty płatnicze ze zdjęciem a i do konta jest potrzebne zdjecie wiec jak masz w domu to można zabrać ze sobą. Ja czekałam na paszport 3 tyg i na stronie internetowej mogłam śledzić tok wyrabiania paszportu. Koszt nie pamiętam dokładnie ale chyba ponad 100zł??? nie jestem pewna... Co do Norwegii kieszonkowe to 5000NOK po podatku 4000NOK, 30h tygodniowo, płacą za kurs językowy minimum muszą przeznaczyć 7500tys rocznie. Ja chodzę na kurs to taki semestr od sierpnia do grudnia kosztuje 3250, ale książka z ćwiczeniami droga 800NOK musiałam zapłacić sama. A i za podróż do nich płacisz sama, oni opłacają tylko powrót, 25 dni płatnego urlopu ale możesz płatny urlop dostać w następnym roku podatkowym. Maksymalnie tydzień po przyjedzie musisz się zarejestrować najpierw komisariat potem urząd podatkowy, wyślą Ci kartę podatkową ja czekałam tydzień. Co miesiąc oprócz kieszonkowego musisz dostać od hostów potwierdzenie zapłaty podatku (taki druk) i to trzymać. Pozdrawiam.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna