-
-
Re: Au Pair 2013!
Blueberry91 > 13-08-2012, 18:21
Kurczę, zauważyłam, że mało osób tutaj jedzie z Au Pair in America, czy tylko mnie ta agencja tak przekonuje?
Moja lista:
1. San Francisco
2. Nowy Jork
3. Chicago
4. Seattle
5. Boston
I faktycznie, macie rację, kurcze, dziwnie tak trafić w ich wakacje, od razu mnóstwo roboty. Chociaż zależnie od dzieci, wiadomo, są takie które jeszcze nawet do szkoły nie chodzą więc jest się z nimi cały czas podczas całego roku. No ale się zobaczy, rodziny są różne -
paulaw > 13-08-2012, 20:18
Ja za namową Blonde składam i APIA, GAWO i CC, żeby mieć większe możliwości.
Moja lista:
- 1. Nowy Jork i tu powinna się skończyć, ale że miało być pięć, to uwaga:
2. LA/SF
3. Atlanta
4. Nowy Orlean
5. Washington D.C.
O! - 1. Nowy Jork i tu powinna się skończyć, ale że miało być pięć, to uwaga:
-
merti > 13-08-2012, 20:27
UWAGA! Zrobiłam mój pierwszy, całkiem duży krok w kierunku bycia au-pair! Zapisałam się na prawko! Jutro idę na badania a w czwartek pierwszy wykład! Oł jeeeeaaaah <3
Widzę, że u (prawie) każdej z nas na liście przewija się Chicago. To miasto jest takie neutralne, że mogłabym tam trafić, ale w sumie to nie chcę
Umówiłam się z kumpelką z Kanady na imprezę na jachcie. W Toronto. Za rok. Na Ontario lake....ale pojadę.
Stwierdzam, że nie chcę przywieźć ze sobą nawet centa. Za to multum wspomnień z weekendu na Florydzie, z Kanady, z Hawajów (dziwna ta odmiana btw) i z wielu innych cudownych miejsc. Bo szkoda będzie tego roku na oszczędzanie. Na początku myslałam, że dam radę przywieźć ze sobą tak ze $3000 , ale chyba wspomnienia są bardziej wartościowe. A wy jak sądzicie?
Ja tylko do GAWO, bo szkoda by mi było tej zaliczki jakbym znalazła rodzinę w Apia albo CC. Poza tym to rozszerzone ubezpieczenie przemawia bardzo za GAWO, więc nie ma co. Poza tym jestem pewna, ze znajdę rodzinkę -
paulaw > 13-08-2012, 20:46
Ale zaliczka w GAWO jest (chyba) zwracana, jeżeli nie znajdziesz rodziny.
Ja nie chcę oszczędzać, zresztą kompletnie się do tego nie nadaję c: A co do wyjazdu po wakacjach... chyba macie rację. Jasne, że chciałabym jak najszybciej. Jeżeli hości powiedzą np. że dzieci są na wakacjach, to pojadę, a jeżeli nie, to spróbuję wybrać termin pod koniec wakacji albo po wakacjach. Ale aplikację i tak zacznę jak najszybciej, żeby mieć room otwarty. -
Astrid > 13-08-2012, 20:51
[quote name="paulaw"]Ale zaliczka w GAWO jest (chyba) zwracana, jeżeli nie znajdziesz rodziny.
Ja nie chcę oszczędzać, zresztą kompletnie się do tego nie nadaję c: A co do wyjazdu po wakacjach... chyba macie rację. Jasne, że chciałabym jak najszybciej. Jeżeli hości powiedzą np. że dzieci są na wakacjach, to pojadę, a jeżeli nie, to spróbuję wybrać termin pod koniec wakacji albo po wakacjach. Ale aplikację i tak zacznę jak najszybciej, żeby mieć room otwarty.[/quote]
Zwracana jestjeśli się ma prawko. Paulaw, co jeśli będziesz miała dużo rodzinek na roomie, ale żadnej z NYC? Trzymam kciuki, żeby tak nie było, ale czytam Wasz temat bo możliwe, że będę wtedy wyjeżdżać i się zastanawiam... -
paulaw > 13-08-2012, 21:00
[quote name="Astrid"] Paulaw, co jeśli będziesz miała dużo rodzinek na roomie, ale żadnej z NYC?[/quote]
Wtedy będę czekała. Serio. Będę. -
paulaw > 13-08-2012, 21:00
Orientujecie się jak to jest z wynikami matury/świadectwami? Mogę normalnie aplikować, ale room będzie otwarty dopiero po dostarczeniu tego? Czy jak to jest? -
merti > 13-08-2012, 21:13
w GAWO tak, a w innych agencjach to nie wiem. Na 100% w IE przynajmniej. Ale w APC chyba też. Matura do bycia au-apir jest wgl nie potrzebna. Tylko świadectwo ukończenia szkoły
Ja to i tak chcę wyjechać na początku czerwca/końcu maja. To będę i tak miała jeszcze miesiąc, kiedy dzieciaki będą w szkole, więc powinnam się już ze wszystkim zapoznać i może będzie OK
Wzięłabym się za filmik teraz zaraz, ale dostanę lustrzankę na urodziny, a jakość filmów z niej będzie 10000x lepsza niż z mojego niby full HD aparatu :p -
mamecia > 13-08-2012, 21:57
Wiecie co tak czytam wasze posty i byłam zupełnie taka sama jak wy, miałam marzenia żeby mieszkać w NYC LA itd. Ale szczerze, wczoraj byłam w Bostonie i zakochałam się w Tym mieście! Z jednej strony rzeki stoją same nowoczesne budynki itd a po drugiej stronie stare miasto niektóre ulice przypominały mi KrakówCampus Harvardu jest przepiękny i bardzo klimatyczny. To dopiero moja pierwsza wyprawa ulicami Bostonu, ale szczerze to bardzo się cieszę się że trafiłam tu a nie do przereklamowanego nowego jorku w którym taki times square oczywiście zapiera dech w piersiach ale poza tymi najbardziej znanymi atrakcjami jest syf i brud Także nie zamykajcie się na inne lokalizacje niż wasze wymarzone, ja też byłam sceptycznie nastawiona na wyjazd do Bostonu, ale zdecydowałam się tylko i wyłącznie ze względu na rodzinkę. I wcale nie żałuję! Pozdrawiam I powodzenia w waszej przygodzie po maturze -
paulaw > 13-08-2012, 22:07
Ale Nowy Jork to nie tylko Times Square i miejsca, w których przebywają tylko turyści. Może i jest syf, karaluchy wielkości pięści i szczury jak polskie koty ale nic mnie nie przekona do tego, żeby tam nie jechać. Same Stany w sobie mnie do siebie nie przekonują. Tylko NYC. Nie wiem jak tam jest, ale to jest jedyne miejsce, które chcę najpierw odwiedzić, a później spróbuję pokochać resztę c: