• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Wątek zamknięty
  • MONIKA. MOJA HISTORIA.
  • Re: MONIKA. MOJA HISTORIA.

MONIKA > 29-10-2005, 0:08

Emocje beda siedzialy w nas jeszcze dlugo (kasik to do Ciebie).

Strasznie sie na siebie sama wkurzylam w poniedzialek, bo na zajeciach mielismy "Panel Discussion" o eutanazji i caly panel myslalam, czy mam sie odezwac, czy juz jestem spokojna, czy temat "Babcia" nie wywola we mnie wielkich emocji. I sie odezwalam, powiedzialam jedno zdanie i sie poryczalam. Boszzzz, czulam sie jak ostatnia idiotka, ale nie moglam powstrzymac. Pozniej sie uspokoilam, ale po zajeciach polowa wiary przyszla mnie przytulac i takie tam i oczywiscie sie poryczalam znowu.

Wspominam sobie wieczorami, co robilysmy z Babcia.

Jak gotowala mi zupki, jak piekla makowce, jak nalesniczki mi smazyla, jak spiewala "starych nie ma chata wolna, oj bedzie bal!" kiedy rodzce wychodzili out, albo rozcierala zmarzniete stopy i dlonie.

Kiedy to bylo? Mieszkalam w tym samym domu z Babcia przez 18 lat mojego zycia. Potem przeprowadzilismy sie do "nowego" domu, wiele sie zmienilo, pozniej wyjchalam i zmienilo sie w ogole wszystko. A po smierci babci...

I czuje, ze moje dziecinstwo sie skonczylo, bo skoro nie mam juz zadnych dziadkow...

agulka > 29-10-2005, 0:16

to przykre, ale i tak jestes dzielna...

ps. zachowanie hostki jak najbardziej w porzadku

MONIKA > 31-10-2005, 17:59

Kurcze dwa miesiace temu sie martwilam, jak pogodze troje dzieci i szkole, a teraz i trojca i szkola i dodatkowe bejbisitingi non stop i jakos daje rade. :lol:

Ba, nawet sie ostatnio dziwilam, ze to takie proste!

Skad ja tyle energii biore, 10 godzin w host domu, prysznic i 5 poza domem. 8O

Ciesze sie, bo wreszcie moge stwierdzic, ze pracuje w US za US pieniadze.

Bo dostajac 200$ plus board od hostow z profitami takimi jak telefon, beznyna, kasa na pl zarcie, to naprawde dobrze.

Napracowana, ale usatysfakcjonowana.

Nie ma jak od debili do fajowych hostow. Wtedy sie docenia.

Anka, snilas mi sie dzisiaj. Kapiel Ci szykowalam, a Ty moje dziecko usypialas. :lol:

W piatek pracuje do 12 takze spoko wodza, ja przyjade.

I juz planowalam, co i jak?

(-:MARZENA:-) > 31-10-2005, 19:34

biedactwo, a kiedy Ty sie wysypiasz? :wink:

ale z drugiej strony 'podziwiam' bo ja po 9h z trojka dzieci bylam padnieta a ty po 10h masz sile na 5h poza domem... i tak na okraglo :? :? a na zmeczona nie wygladasz, naprawde tylko Cie podziwiac... :wink: :wink:

MONIKA > 31-10-2005, 20:46

Milosc dodaje skrzydel, albo Red Bull. :lol:

Na okraglo to nie, ale przynajmniej raz w tygodniu. W zeszlym dalam wiecej czadu. Na poczatku mi sie nie chcialo, teraz wychodze z zalozenia, ze skoro kasa lezy na ulicy, to czemu jej nie brac. No bo dzieci do spania ida a ja TV ogladam i zre popcorn, wzglednie nowele czytam. :wink:

A rodzin nowych, na bebisitingi napalonych, jak po szureczku, od mojej hostki mialam dwie, teraz juz cztery sa.

martamaua > 31-10-2005, 21:04

Ja tez coraz wiecej roboty i sie lepiej z tym czuje

MONIKA > 31-10-2005, 21:14

Nio, radoche sprawia to dodatkowe zarabianie, bo masz wreszcie jakis wplyw na operskie finanse. :lol:

Choc nie mowie, ze nie meczy. :wink:

agulka > 31-10-2005, 21:17

gratulacje..ja tylko 2 tygodnie pracowalam po 40 godzin..a tak to 30-35..weekendy zaczynam w piatki :lol: a i tak jestem przemeczona..eh Monika jak Ty wytrzymujesz..ja chyba musze sie zakochac w tym sasiedzie..to moze tez znajde sily podziwiam...

MONIKA > 31-10-2005, 21:20

To zakochuj sie Agulka, zabie pokaz! :lol:

agulka > 01-11-2005, 2:47

nio zabie to ja juz pokazalam..ale i tak mam go ciagle w glowce - to juz taka kobieca natura :wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia