-
-
Re: PROWORK
puella > 13-01-2010, 13:21
hm... to te kartki, które się wypełniało (aplikacja) czy jakieś dodatkowe? Kurcze ja to wypełniałam w lipcu i... daje słowo! nie pamiętam takiego czegośTo były odpowiedzi A,B,C,D?? -
puella > 13-01-2010, 13:23
przejrzałam aplikację (swoich nie kserowałam) ze strony CC i... tam nie ma żadnego testu... -
Kajtka > 13-01-2010, 13:34
ja to dostaałam na spotkaniu, w aplikacji tego nie ma bo tego nie da sie samemu wydrukowac nawet jakby co
a chyba jest tam 5 odpowiedzi ale juz dokladnie nie pamietam : cos w stylu : raczej tak, tak, nie, raczej nie bla bla ;p -
puella > 13-01-2010, 13:41
aaaaaaa coś kojarzęno to mały edit: wypełniałam to ;-P dzięki Kajtka! :mrgreen: -
kamyk > 13-01-2010, 18:52
Jeśli chodzi o terminy - w poniedziałek zadzwoniłam do biura, wysłali mi ankietę zgłoszeniową, wypełniłam ją i wysłałam tego samego dnia. Pani zadzwoniła i sprawdziła/potwierdziła dane, po czym przysłała mi test psychometryczny. Odesłałam go we wtorek po południu, dziś rano (środa) miałam już wynik i dokumenty do wypełnienia, więc wszystko błyskawicznie.
Natomiast jeśli chodzi o samą ankietę zgłoszeniową - wcześniej wysyłałam ze dwa razy tę ze strony internetowej, ale bez odzewu, najwyraźniej nie doszła. Najlepiej chyba zadzwonić do nich podać maila i niech przyślą.
Dziekuję bardzo za wszelkie informacje. Ale mam dalsze pytania...
Odnośnie aplikacji - główny plik aplikacji ma 2 strony i są w nim jakieś dziwne rubryki:
School References — Please list your school references.
1. Secondary School Name: ___________________________________
Contact Name: _________________________________________
Position: ______________________________________________
How long have you known this person? _____________________
Telephone Number: _____________________________________
Country Code / Area Code / Local Number
2. Post-Secondary School Name: _____________________________
Contact Name: __________________________________________
Position: _______________________________________________
How long have you known this person? _______________________
Telephone Number: _______________________________________
Country Code / Area Code / Local Number
O co chodzi? Będą dzwonić na uczelnię i sprawdzać, czy tam studiuję? I kogo mam podać? Panią z sekretariatu, jakiegoś profesora? Bo nie za bardzo sobie wyobrażam... Mam porównanie z aplikacją CC i tamta o wiele bardziej mi się podobała. Zastanawiam się, czy jednak nie wrócić do CC.
Poza tym jakoś mało tych pytań. Resztę wypełnia się bezpośrednio w au pair roomie?
Test zdałam.A w sieci znalazłam taki sam, na jakiejś niemieckiej stronie au pair http://www.germanaupair.de/files/bewerbu...c_Exam.pdf. Taki właśnie dostałam, tylko pytania były po polsku.
W CC te taki test też ponoć się wypełnia. Mi w zeszłym roku "zapomnieli go wysłać" i miałam wypełnić potem, ale przełożyłam wyjazd.
I teraz znów mam problem - czy Prowork, w którym mam płacić już, aplikacja mi się nie podoba (choć to niby nieważne), czy jednak wrócić do CC, choć ponoć podnieśli wymagania... -
Kajtka > 13-01-2010, 18:59
Kamyk, jak niby podniesli wymagania ?
co do testu to jest faktycznie podobny w CC
a z rubrykami sama miałbym problemy -
kamyk > 13-01-2010, 19:15
No tak dzisiaj twierdziła pani w CC. Ale to pewnie kwestia większego "pilnowania referencji" - precyzyjniejsze określenie wieku dzieci, można więcej zdjęć mieć w albumie, pływanie, takie tam... Nie wiem dokładnie. Ale przejrzała moją aplikację i niby wszystko jest ładnie i dobrze, ale trochę trzeba pozmieniać, uzupełnić referencje i dobrze mieć takie z dziećmi do 2 roku życia. No ja niby mam (550 godzin), ale nie chcę się zajmować takimi maluchami... -
nina15 > 13-01-2010, 21:52
wiesz mi sie wydaje ze w proworku maja wiecej rodzinek niz w CC no i mozesz rozxmawiac z kilkoma rodzinkami na raz to przyspiesza sprawe. poza tym jest tanszy, takie moje zdanie -
dominikan@ > 14-01-2010, 2:15
Nina ja byłam w obu tych agencjach i moim zdanie CC ma zdecydowianie wiecej rodzin niż P. Z P kilka razy dostałam z 2 innymi dziewczynami z tego forum tą samą oferte rodziny -
marcik > 14-01-2010, 18:51
Witajcie,
wlasnie zlozylam papiery w proworku i na razie wszystko jest ok, ja lece do Hiszpanii, czytam wasze forum i stwierdzilam ze tak naprwde o wielu rzeczach nie mialam pojecia. Moja konsultantka jest Anna Kaczorowska kojarzy ktos???? I co moze teraz zadaje glupie pytanie,ale co to w ogole jest ten au pair room????
I ile tak mniej wiecej czekacie na wyjazd???? Pozdrawiam