-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Agata3443 > 09-04-2013, 15:18
Cześć!
Nazywam się Agata, mam 20 lat i pochodzę z dolnego śląska. W zeszłym roku, zaraz po zdaniu matury wyjechałam jako Au Pair do Anglii. Rodzinę znalazłam na apw. Niestety nie był to udany wyjazd, rodzinę zmieniałam trzykrotnie. Za kazdym razem niepowodzenie, rozczarowanie i utrata wiary w ludzi. W listopadzie zrezygnowałam z bycia Au Pair na rzecz życia na własną rękę. Do początku kwietnia tego roku mieszkałam w samym centrum Londynu. Coś wspaniałego. Jednak naszła mnie myśl, że przed moim uniwerkiem zostało mi jeszcze trochę czasu więc chcę to wykorzystać. Wykorzystać na maxa. Angielski podszkoliłam do stopnia biegłego, teraz czas na hiszpański. 19. kwietnia, czyli już za 10 dni (huraaa) jadę jako Au Pair po raz kolejny, tym razem do slonecznej HiszpaniiWedług założenia będę tam do początku września. -
Agnieszka1989 > 18-04-2013, 21:08
Cześć!
Jestem Agnieszka i w tym roku kończę studia. W związku z tym postanowiłam sobie zrobić co najmniej rok przerwy przed wkroczeniem w tzw. dorosłe życie i wyjechać jako au pair do Wielkiej Brytanii. Jadę z Happy Au Pair, rodzinkę już mam, o ile nic się nie zmieni już na początku lipca będę w Anglii (Cheam, pół godziny od Londynu)
Pozdrawiam Was serdecznie! -
irmina > 13-05-2013, 22:56
Mam na imię Kasia i jestem z Wrocławia. Mam 25 lat. Forum śledzę od dłuższego czasu, a właściwie od kiedy zaczęłam interesować się Au Pair, czyli od stycznia, może lutego. Skończyłam studia i w sumie nie wiedziałam co dalej robić ze sobą, którą drogą pójść, więc wybrałam tą amerykańskąJestem w grupie tych szczęśliwców, którzy już mają swój Perfect Match za sobą 5 sierpnia wylatuję w okolice Bostonu, dokładniej do Wellesley i oprócz opieki nad dzieciaczkami zaczynam studia na Harvardzie Mam nadzieję, ze relacje z rodzinką ułożą się super kruper -
linka92 > 17-05-2013, 22:20
Hello. Jestem Paulina, mam 20 lat. Czytam to forum od liceum chyba, a teraz do Was dołączyłam. Jeżeli zdam wszystko w pierwszej sesji i dostanę dziekankę (oczywiście, że tak będzie!) to planuję w okolicach września lecieć do Stanów. Na razie tonę w papierach, ale w poniedziałek już wszystko wysyłamAaaaach... -
nutella > 02-06-2013, 16:00
hej wszystkim (wracam na forum po kilku miesiącach ale chyba się jeszcze dokładniej nie przedstawiałam).
Mam na imię Ola, mam 19 lat i od urodzenia mieszkam w Warszawie.
O byciu au pair myślę już (matko, jak się zastanawiam to pewnie już ponad 3 lata)... od dawna. W Stanach jestem zakochana chyba od zawsze. Tę małą obsesję zawdzięczam kilku osobom: cioci z Detroit i dziadkowi z Arkansas. W międzyczasie był mój nauczyciel z liceum- Scott i lektorzy z amerykańskiej szkoły, gdzie uczyłam się języka. Ryanowi, który już od dawna mnie uczy zawdzięczam chorą obsesję na punkcie Californi. Jego opowiadania o wschodach słońca na Golden Gate i porannej mgle na ulicach San Francisco sprawiły, że wpadłam na pomysł szukania rodziny w kilku agencjach na raz żeby znaleźć się w Californii) (wiem, wiem, może to złe podejście ale to miejsce było moim marzeniem od dawna i nie wyobrażam sobie, by pojechać gdzie indziej).
Jestem już w trakcie kursu na prawko, więc myślę, że uda mi się room otworzyć w sierpniu.
Na razie jestem w Au Pair in America i Cultural Care. Myślę jeszcze nad Gawo albo Prowork. Zobaczymy...
Witam raz jeszcze i pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne aupair. To forum to jedna z najbardziej pomocnych rzeczy na jakie trafiłam -
encantada > 15-06-2013, 22:13
Hej wszystkim,
Nazywam się Paulina i jestem tegoroczną maturzystką. W środę lecę na au-pair na 7 miesięcy do Hiszpanii, w okolice Logrono. Rodzinę znalazłam na AuPair World, na razie wszystko zapowiada się super. Chętnie porozmawiam z innymi au-pair, mój email <a href="mailto:encantada@wp.pl">encantada@wp.pl</a> -
Tomekk > 19-06-2013, 23:20
Cześć,
Mam na imię Tomek i mieszkam na co dzień w Częstochowie. 24 lata, po studiach - lubiący podróże i nowe doświadczenia. Zarejestrowałem się tutaj, ponieważ myślę o tym by wyjechać jako "au pair". Niby mało jest facetów, ale czy to źle? Chcę wyjechać najlepiej do Francji, bo z tym krajem wiążę swoją przyszłą karierę. A co będzie? Zobaczymy -
anka88 > 21-06-2013, 15:00
Hej, jestem Anka mam 21 lat studiuje we Wrocławiu a pochodzę z Bydgoszczy, w tamtym roku byłam na au pair summer w małym miasteczku niedaleko Lyonu ( pagórki stwek, sama natura),w tym roku też chciałam pojechać ale wszystko mi się przesunęło przez sesję i nie wiem jak to wyjdzie -
martowa > 24-06-2013, 23:59
Hej, nazywam się Marta i za dwa dni będę absolwentką UŚ (hopefully!). Skończyłam filologię angielską - Business English i teraz ... zmęczona studiami szukam odskoczni na re-energize baterii
Już raz byłam au pair we Włoszech, gdzie pojechałam nie znając języka i uważam to za jedną z lepszych decyzji mojego życiaWracam tam we wrześniu, bo brakuje mi dzieciaków, a rodzinka nie daje sobie rady beze mnie hehe
W styczniu 2014 zamierzam uderzyć na Stany - jak wyjdzie, zobaczymy. Jestem dobrej myśli.
Pozdrawiam,
M -
prettyvisitors > 27-06-2013, 21:57
martowa, w takim razie witam koleżankę z wydziału!