-
-
Re: Samotny rodzic/ Single parent family
Astrid > 13-05-2012, 19:17
Też "gadam" z tym ojcem. Z tego co widziałam zmienił info, że szuka już tylko Au Pair na dłuższy termin... -
seduisant > 24-05-2012, 21:09
Dziewczyny pomocy !!!!
Czytam Wasze forum od zeszłego roku,ale dopiero w tym roku kończę w lipcu 18 lat,więc mogę poważnie zacząć myśleć o byciu au-pair po raz pierwszy. Założyłam konto na au-pair world i najbardziej zależało mi na rodzinie z Francji,bo tego języka się uczę,ale z braku laku zaznaczyłam też Hiszpanię no i na 40 chyba wiadomości tylko single dad z hiszpanii mi odpisał. Na tej stronie pokazało się,że wysłało do niego wiadomości około 350 au -pair ! a mimo to on bardzo zainteresował się mną,poprosil o wiecej zdjec,bo na tych,ktore mam na profilu jestem tak sobie widoczna,wiec wyslalam. odpisal mi na moje pytania gdzie mieszka etc. i napisal,ze liczy na moja odpowiedz. on ma 8 letnia sliczna corke,oni chca au pair bardziej,zeby podszkolic angielski,balam sie,ale on o swojej corce pisze his zamiast her wiec chyba dam rade czegos ich poduczyc.poza tym bardzo kochaja sport etc.wiec wyglada na lajtowe warunki,co mnie troche martwi,martwi mnie tez,ze jest samotnym ojcem,martwi mnie,ze tak bardzo sie mna zainteresowal,a najbardziej martwi mnie,ze jest bardzo mlody i starsznie przystojny,wyglada na porzadnego,ale sie obawiam,bo to naprawde klasyczne hiszpanskie ciacho...co mam robic,prosze Was o pomoc !!!! -
Buuzia > 24-05-2012, 21:31
jechać i się dobrze zakręcić koło niego hahaa tak poważnie...nie wiem, ja bym chyba nie pojechała do samotnego hiszpana -
blackcar > 25-05-2012, 14:39
samotnego i przystojnegojak juz masz takie watpliwosci, to lepiej nie jedz.Jestes bardzo mloda. Romans wisi w powietrzu -
seduisant > 25-05-2012, 18:59
Dzięki starsznie za odpowiedź,też tak myslę,ale narazie nikt inny że tak powiem mnie nie chce,zero zainteresowania,a wakacje tuż tuż,a pracy brak. Ja martwilabym sie bardziej o niego(jezeli jest w ogole o co) niz o mnie,bo jestem starsznie konserwatywna jezeli chodzi o takie sprawy i nie ma sie co o mnie bac,tylko czuje,ze mogloby byc niezręcznie. w kazdym razie napisalam mu dluga wiadomosc odnosnie mojego wieku i doswiadczenia(zeby jakby zniechecic i pokazac co i jak),przeczytal ale narazie nie odpisal. albo sie zastanawia,albo popsulam sobie szanse na wyjazd ehh zobaczymy -
blackcar > 25-05-2012, 21:56
jedna dziewczyna szuka kogos do hiszpanii na wakacje! szukaj w temacie": szukam au pair -
seduisant > 27-05-2012, 15:16
Dzięki -
alciak > 24-07-2012, 2:36
hej
w następne wakacje planuje wyjechać jako summer au pair, i może uznacie mnie za dziwna, ale własnie do single dad. nie chce single mam, bo za duzo sie negatywnych rzeczy naczytałam (oczywiście wiadomo, nei można uogolniac, na pewno jest wiele świetnych single mam). pełnowymiarowa rodzina, jesli trafi sie fajna, to tez nie wykluczam, ze sie do takiej wybiore. nie mam jeszcze znalezionej rodzinki ( za szukanie biore sie w lutym), ale bede sie skupiała na single dadach z jak najmniejszymi dzieci ( najłatwiej mi sie opiekować noworodkami).
pierwszy problem- za rok bede miala 17 lat. i nie wiadomo czy ktokolwiek wziąlby taka małolate do opieki nad takim bobaskiem. myslicie, ze mam w ogole szanse kogos znaleźć? moze powinnam zacząć szukać wcześniej (styczen?), poza tym jezeli jest jakiś watek oprocz tego, gdzie będzie bardziej opisane zycie w single parent family opisane(najlepiej te negatywne doświadczenia, żebym zmieniła zdanie i chciała pojechać do pełnowymiarowej rodzinki), proszę podlinkujecie.
i mam jeszcze jeden problem - jak mam przekonać mamę (kiedy juz fathera znajdę), ze on nic mi nie zrobi, zeby nei bala sie mnie do samotnego tatusia puścić. nie mowie jej o zamiarze szukania singla, to niby będzie taki przypadekoczywiście ona tez bedzie z nim gadała (pewnie za pośrednictwem mnie i siostry, bo moja mama to po angielsku umie wymienić dni tygodnia i policzyć do dziesięciu).
prosze pomózcie! -
Julitad > 24-07-2012, 11:52
[quote name="alciak"]hej
w następne wakacje planuje wyjechać jako summer au pair, i może uznacie mnie za dziwna, ale własnie do single dad. nie chce single mam, bo za duzo sie negatywnych rzeczy naczytałam (oczywiście wiadomo, nei można uogolniac, na pewno jest wiele świetnych single mam). pełnowymiarowa rodzina, jesli trafi sie fajna, to tez nie wykluczam, ze sie do takiej wybiore. nie mam jeszcze znalezionej rodzinki ( za szukanie biore sie w lutym), ale bede sie skupiała na single dadach z jak najmniejszymi dzieci ( najłatwiej mi sie opiekować noworodkami). [/quote]
rzeczywiście, trochę to dziwne że się upierasz na single dad, o co w sumie Ci chodzi??
jestem teraz w Hiszpanii w single parent family, mam tylko host mum, w dodatku ona nigdy nie miała au pair, więc pewnie gdybym przed wyjazdem zapytała o opinie, to większość odradziłaby mi wyjazd. tymczasem jestem mega zadowolona że tu przyjechałam!
[quote name="alciak"]pierwszy problem- za rok bede miala 17 lat. i nie wiadomo czy ktokolwiek wziąlby taka małolate do opieki nad takim bobaskiem. myslicie, ze mam w ogole szanse kogos znaleźć? moze powinnam zacząć szukać wcześniej (styczen?) [/quote]
niemowlę to znacznie większa odpowiedzialność, rozumiem że masz spore doświadczenie i to dlatego. jeśli będziesz przekonująca to może się udać, ale nie wydaje mi się że przyspieszenie poszukiwań o miesiąc ( :lol: ) miałoby w tym jakoś pomóc. ;>
btw 17 lat to dość wcześnie na wyjazd, zazwyczaj wyjeżdża się po maturze ale zawsze możesz spróbować...
[quote name="alciak"]i mam jeszcze jeden problem - jak mam przekonać mamę (kiedy juz fathera znajdę), ze on nic mi nie zrobi, zeby nei bala sie mnie do samotnego tatusia puścić. nie mowie jej o zamiarze szukania singla, to niby będzie taki przypadekoczywiście ona tez bedzie z nim gadała (pewnie za pośrednictwem mnie i siostry, bo moja mama to po angielsku umie wymienić dni tygodnia i policzyć do dziesięciu).
prosze pomózcie![/quote]
nie wiem jak możesz przekonać mamę, bo sama nie możesz wiedzieć czy nic Ci się nie stanie... w sumie na miejscu Twojej mamy też miałabym pewne obawy.
zapytam wprost... czy Ty chcesz sobie w ten sposób znaleźć męża? :mrgreen: -
LadyInRed > 24-07-2012, 13:42
Alciak, wybacz, ale moim zdaniem (a przejrzałam Twoje posty), to jesteś zbyt narwanaDowiedziałaś się o programie i chcesz wszystko zrobić "na hurra". Ostygnij dziewczyno. Przede wszystkim, jak na mój gust, 17 lat to zdecydowanie za mało. Musisz więc mieć solidne poparcie "w papierach", że się nadajesz (referencje). Jakoś czarno widzę to, że single dad powierzy dzieci (i to malutkie...) 17-latce, kiedy będzie miał do wyboru doświadczone starsze dziewczyny. Nie wybrzydzaj aż tak (ja tak do tego podeszłam, w sensie - bez wybrzydzania- bo po pierwsze, nie miałam doświadczenia, a po drugie chciałam wyjechać tylko na 3 mies, czyli mniej więcej tak jak Ty, o ile Ty nawet nie krócej, bo zdaje się że w przyszłym roku dopiero skończysz 1. klasę liceum, czyli wakacje tylko lipiec-sierpień).
No i jeszcze coś, kiedyś rozmawiałam z moją hostką nt. wyboru au-pair i ona powiedziała mi, że pierwsze na co zwraca uwagę to wiek. Jestem już jej siódmą czy szóstą au-pair. Stwierdziła, że tylko raz zdecydowała się na dziewczynę poniżej dwudziestki (a dokładnie na 18-latkę), bo ta zrobiła na niej świetne wrażenie listem motywacyjnym, ale potem, "w praniu" okazało się, że sama jest wciąż dużym dzieckiem. I że można, owszem, pozwolić jej popilnować dzieci, na zasadzie babysittingu, bo wszelkie inne domowe sprawy ją przerastały. Wydaje mi się, że większość rodzin szuka sobie, spójrzmy prawdzie w oczy, "kury domowej" na pół etatu. Ja w tym domu dbam o porządek, gotuję, czuję się odpowiedzialna, żeby wszystko było okej. Sofie, bo tak miała na imię ta 18-letnia au-pair, nie umiała nastawić pralki, bo do tej pory mieszkała z mamą, która to zawsze robiła. Starsze dziewczyny, jak argumentowała moja hostka, które np. studiują w obcym mieście i mieszkają ileś km od domu, muszą sobie same radzić ze wszystkim i są po prostu bardziej rozgarnięte, rezolutne, odpowiedzialne. To słowa mojej hostki