-
-
Re: wiza-jak wygląda spotkanie z konsulem?
Gość > 09-08-2005, 18:05
Emila, to ja mam nadzieje tylko ze sie spodobasz konsulowijestem dobrej mysli, ale moze odmowic - miedzy innymi z racji tego, ze zaraz po maturze...
a pracowalas gdzies juz? bo jak bedziesz cos miec w historii zatrudnienia to powinno byc bardziej ok -
kate-nasti > 10-08-2005, 11:42
Wiecie co...Tak sobie czytam i czytam ten temat, wszystkie piszecie, zeby sie nie bac, a mnie przy kolejnym slowie 'wszyscy dostaja vise' robi sie slabo, zimno i nie dam rady sliny przelykac! 8O Ja mam stresa i nerwa jak czytam to, a co mowic jak przyjdzie sie isc na ta rozmowe?! Szok! Mialam do Was dwa pytania, ale zapomnialam juz jakie bylo jedno :?
[quote name="AGNIK"]. Gdy już sie zorientuje o co chodzi to zapyta czy potrafisz mówić po angielsku. (Nie wiem co jest w przypadku jak powiemy nie, bo ja powiedziałam TAK)[/quote]
Zawsze rozmawia sie po angielsku? Jak sie powie,ze woli sie rozmawiac po polsku, to tracisz szanse na zdobycie wizy?
Edit:
Przypomnialo mi sie 2 pytanie.
Moj stary dostal zaproszenie od znajomego ze stanow. Wize dostal...na 10 lat! Myslicie, ze to mi przeszkodzi cos w zdobyciu wizy? -
martamaua > 10-08-2005, 13:18
Moj byly plynal z ojcem w rejs to tez dostal wize na 10 lat.Potem sie staral o jakas inna,gosciu tylko zobaczyl tamta na dlugo,oczy zrobil,bez slowa stempelek,ze ma.Wiec chyba trudnosci byc nie powinno
Tak mi mowil bynajmniej... -
Aimee > 10-08-2005, 14:23
no to ja juz oswajam sie z mysla,ze na 100% nie dostanę...kurcze, niby raz pracowalam w wakacje przez miesaic,ale to tez nie musi pomoc,bo moga pomyslec,ze juz podejmowalam probe uniezaleznienia sie...oni maja dziwna logike..
dzis dzwonilam do konsulatu zeby sie umowic na wizyte.Pani powiedziala,ze skoro jeszcze nie amm kompletu dokumentow (do biuro w stanach nalegalo,abym juz dzwonila) to mam sie nie amrtiwc na zapas,tylko dzwonic wtedy gdy juz bede je miec,bo czekanie na temrin to 4-5 dni...no i moje oczekiwanie odwleklo sie i...nerwow cdn -
Aimee > 10-08-2005, 14:35
Emi, oby Twoje przeczucie bylo ok...ehhh..no wlasnie,jak sie ubrac do tego konsula zeby kontrowersji nie wzbudzic??biala bluzka,czarne spodnie,moze byc? -
MONIKA > 10-08-2005, 15:56
Z okienka przeciez tylko gore widac, wiec byle nie z cyckami na stol. :lol:
Gada sie po ang, mozesz po PL jak sie np o turustyczna starasz, bo turysta nie musi znac ang, ale operka obowiazkowo ang, bo przeciez musi sie potem dogadac z rodzina.
I sie tak laska nie stresuj, bo zobaczy ze sie boisz i pomysli, ze cos ukrywasz... -
agulka > 10-08-2005, 16:03
ja polecam tzw sportowa elegancje..boooo bedzie ladnie i wygodnienie musisz ubierac sie na galowo jak na egzamin..mowie ci , ze ludzie roznie byli ubrani..
ja jechalam w spodniach jeans, mialam co prawda biala bluzke, ale pod niebieskim sweterkiem..wiec nie stresuj sie ubiorem..
wiadomo, ze nie ubieraj sie jak na impreze..ani w dres..wszystko inne dozwolone..
wez tez pod uwage, ze to lato..ubierz sie przede wszystkim wygodnie!! takie moje zdaniei nie stresuj sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bedzie good -
Aimee > 19-08-2005, 8:30
wszystkim EMILKOM wszystkiego naj z okazji imieninek 8)
dzis sie o tym zorientowalam sluchajac RMF'a rano (imieninki Boleslawa, Emilii...i inni)
No ladnie :twisted: dzis mam wizyte u konsula-prosze 3mac kciuki,jak wroce ,dam znac....chce to meic za soba........................................................................... -
Gość > 19-08-2005, 10:13
oooo, Em, to zmienili? 30.czerwca sa imieniny Emilii (przynajmniej moje polskie) a za granica 19.maja
powodzenia u konsula -
Magda P. > 19-08-2005, 11:00
Hello,
Mam na imię Magda i jestem pocz?tkuj?c? au pair. Dopiero złożyłam komplet dokumentów na wyjazd do USA i czekam, co będzie dalej.
Wiem, że wszystko przede mn?, rozmowa z rodzin?, konsulem..Dlatego proszę o wsparcie do?wiadczone au pairki. Podaję swoj numer GG: 8838644, proszę o kontakt.
Buziaki