• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Poczuj sie jak w domu ?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Poczuj sie jak w domu ?

• Poczuj sie jak w domu ?
  • Re: Poczuj sie jak w domu ?

juanita_90 > 10-09-2010, 12:15

heh ja tez pamietam jak dostalam reprymend,ze tam jakas kielbaske zjadlam z lodowki bo miala do zupy byc...a skad niby mialam to wiedziec,ze miala byc do zupy??? przeciez nie jestem medium...

89dzoana89 > 10-09-2010, 12:19

To ja uslyszalam lepszy tekst;P Otoz jakos 2 tygodnie po przyjezdzie do obecnej rodzinki uslyszlam od hostki ze powinnam sobie sama kawe kupowac bo duzo jej pije, ona nie pija ale zawsze musi ja w domu miec jakby gosci miala :mrgreen: . Tak wiec juz mnie nic nie dziwi...

juanita_90 > 10-09-2010, 12:24

heh ja ostatnio o 10 w nocy wysluchiwalam napieprzen na mnie,ze drzwi od prysznica sa niezamkniete...zal.pl...co z tego,ze lazienka byla zamknieta, nie byla nic zaparowana ani nie wiem co ale uslyszalam tez ,ze kompie sie w za goracej wodzie. A i ,ze wszedzie sa wlosy...tylko szkoda,ze nie moje bo ja jestem blondynka ale wszedzie sa wlosy tylko ,ze ciemne...no ale nic...

no ja tez uslyszalam,ze przeciez mozna sie jedzeniem POCZESTOWAC ale nie obzerac hahahha

89dzoana89 > 10-09-2010, 14:07

No wiec takie sa rodziny GOSZCZACE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

juanita_90 > 10-09-2010, 14:40

To zalezy duzo od rodziny. Moja kolezanka miala rewelacyjna rodzinke. Byla z nich super zadowolona. Zaproponowali jej dluzszy pobyt dali jej czas na odpowiedz. Nie odpowiedziala wiec znalezli inna au pair sadzac,ze jezeli im nie odpowiedziala to znaczy,ze nie chce zostac dluzej. Byli z niej super zadowoleni do tej pory to mowia bo caly czas jest utrzymywany kontakt no ale sama sobie dopiekla i do tej pory pluje sobie w brode.

dosiunia > 10-09-2010, 15:30

szokujecie mnie dziewczyny! Ja nigdy nie mialam zadnych skarg, nie mowila, ze cos robie zle czy cos, nie wiem czy to z jej uprzejmosci czy taka idealna jestem

WhiteDove > 10-09-2010, 16:04

Ja mam tak samo jak Ty Dosiunia Wszysko niby robie ok, nawet mi powiedzieli, ze sa ze mnie zadowoleni, ze dobrze sie wywiazuje itp. A co do jedzenia, to zawsze, przy kazdej okazji powarza 'help yourself'. Jakos sobie nie wyobrazam,zeby kiedykolwiek mogla mi zwrocic uwage,ze za duzo jem czy pije Przeciez to jest zwyczajnie niekulturalne! No ale moze po prostu za krotko jestem i jeszcze im glupio, a potem sie rozkreca? :lol:

dosiunia > 10-09-2010, 16:58

haha, chyba nie, nie masz sie o co martwic ;p moja hostmama tez mnie chwli przy znajomych i wogole, a ja burak ;x w sumie chyba i tak malo jem u nich, no chyba ze podjadam slodycze, ale tez mi nie zwrocila uwagi bo widzi, ze cwicze wytrwale

izabela_ > 10-09-2010, 22:49

Jeśli chodzi o mój pobyt u rodzinki.. to jestem w Szwajcarii drugi miesiąc.. no i na początku miałam trzęsiawki jak miałam rano zejść na dół, bo za każdym razem nie wiedziałam jak się mam zachować, na początku to tak już jest. Teraz jest lepiej, choć cały czas do końca nie czuję się swojo a to jest ograniczone językiem, myślę Rodzinkę mam bardzo sympatyczną i normalne jest tutaj,że jeśli jesteśmy wszyscy w domu to wspólnie jemy posiłki. Weekendy mam wolne, ale jeśli oni gdzieś jadą to za każdym razem się pytają czy nie jadę z nimi. I jeśli chodzi o jedzenie, to czasami sobie tak myślę, że może im za dużo "wyjadam z lodówki", no ale głupio byłoby jakby mi ktoś wyliczał ile mogę zjeść;P

Powiedzcie mi w ogóle ile się języka uczylyscie, zanim mówiłyście płynnie? Jestem tu 2 miesiace,a przyjechałam tu z średnim niemieckim, ale dalej swobodnie rozmawiać nie potrafię. A tak mnie to męczy..;/

Pzdr ;* Trzymajcie się

mloda > 10-09-2010, 23:58

[quote name="izabela_"] A tak mnie to męczy..;/ [/quote]

to jest normalne, bo chcsz cos powiedziec i nagle brakuje Ci slow... ale jak to mowia praktyka czyni mistrza! Ja pamietam, ze jak przylecialam do Stanow, to w szkole dla au pair, wogole sie nie odzywalam, choc mam zawsze duzo do powiedzenia, bo zwyczajnie brakowalo mi slow i sie wstydzilam, mimo ze angielski mialam od przedszkola, rozszerzona mature zdalam na wysokch wynikach... Jak ci ludzie sie wpowiadali, te wszystkie slowa, ich gramatyka... No wtyd mi bylo, bo ja tylko kali lubic, kali byc A teraz wiem, ze to jest blad, bo trzeba gadac jak najwiecej! Jak juz bylam u rodzinki to wlasnie staralam sie z nimi gadac jak najwiecej, codziennie przez 2 godziny czytalam dzieciom bajki, ogladalam tv, dvd z ang napisami, staralam sie czytac ksiazki, nawet codziennie rano gazete, poszlam na kurs. Mialam tez to szczescie, ze mam chlopaka, ktory tylko po ang. Wkurzalo mnie jak mnie ciagle poprawial, czasami sie zbijal ze mnie, nie raz mne do lez doprowadzil, ale tez i to mnie zmusilo do nauki. Tak wiec tylko cwiczyc! Latwo mowic, trudniej zrobic- sama to znwu przerabiam z niemieckim. Chyba sie wybiore na nastepne lato do Niemiec bo inaczej to mnie nic nie zmusi do tego okropnego jezyka! :roll: A bylo by super wladac dwoma jezykami obcymi 8)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia