-
-
Re: Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?
harc > 21-10-2012, 1:59
zrobilam liste z zakupami i hostka bez jakania kupila mi 90 % z listy. Mam co jesc i juz jest mniej wiecej ok
pozrawiam i dzieki za wsparcie -
Kami > 30-12-2012, 22:29
Ile można zaoszczędzić to naprawdę zależy od tego jakimi osobami jesteśmy. Osobiście zakupów nie cierpię....przeciskania się w sklepach itp. Chodzę na zakupy jak muszęwolę wydawać kasę na spotkania, kawę , podróże, zwiedzanie. itp. Po 5 miesiącach zaoszczędziłam 640f + kupiłam aparat 100f+ 220 za lot do Pl na święta +260f za kurs +0koło 150f zakupy na prezenty. Dostaje 100 f na tydzień z tym,że STARAM SIĄ odkładać 50 (różnie to wychodzi ). Mieszkam na wsi mam samochód ale do paliwa muszę się dokładać no i na parking też trzeba opłacić więc czasem wolę publiczne środki transportu jak jest dostęp.
A czy ktoś oszczędził coś po pobycie w USA nie mówię o kosmicznych sumach ale czy dałoby radę zaoszczędzić powiedzmy 10 tys (czyli 1/3) po całym pobycie? -
angelaa > 02-01-2013, 2:17
prawie 5 miesięcy, tona ciuchów, pudło kosmetyków, ze 100 książek, mnóstwo imprez, używki, jedzenie na mieście, 3 dłuższe wycieczki, lustrzanka
dodam, że zarabiam 120 euro tygodniowo. Krótkie obliczenia i wychodzi mi, że wydałam prawie... 10 TYSIĄCY PLN! o mamocóż, Irlandia jest mega droga!
na szczęście mam trochę kasy odłożone -
blanca > 02-01-2013, 15:12
Zarabiałam 260 eurox9 miesięcy=2340 euro x 4 zł= 9360 zł, przywiozłam ze sobą ponad 6000 zł z powrotem, z tego co pamiętam -
dosiunia > 02-01-2013, 18:45
Irlandia jest mega droga tylko dla Polaków wg mnie. Aż tak drogo nie jest patrząc na to jakie mają zarobki. -
angelaa > 02-01-2013, 20:33
[quote name="dosiunia"]Irlandia jest mega droga tylko dla Polaków wg mnie. Aż tak drogo nie jest patrząc na to jakie mają zarobki.[/quote]
ale patrząc na zarobki au pair, to jest droga -
Sharon > 08-01-2013, 14:19
A ja z ciekawości spytam - polecę do USA jako au pair 20 letnia - wylece w lipcu, urodziny 21 bede miala w marcu, wiec prawie 9 miesięcy będę tam "niepelnoletnia". Uda mi sie cos zaoszczedzic? Czy bede musiala po prostu siedziec tylko w domu, bez możności pogodzenia amerykańskiego życia z oszczedzaniem?
Po powrocie do Polski chce zamieszkać we Wrocławiu, z mojej perspektywy to drugi kraniec Polski, dlatego musze miec na start chociaz te 3-4 tysiące PLN ;< -
Anjaa > 08-01-2013, 16:52
[quote name="Sharon"]A ja z ciekawości spytam - polecę do USA jako au pair 20 letnia - wylece w lipcu, urodziny 21 bede miala w marcu, wiec prawie 9 miesięcy będę tam "niepelnoletnia". Uda mi sie cos zaoszczedzic? Czy bede musiala po prostu siedziec tylko w domu, bez możności pogodzenia amerykańskiego życia z oszczedzaniem?
Po powrocie do Polski chce zamieszkać we Wrocławiu, z mojej perspektywy to drugi kraniec Polski, dlatego musze miec na start chociaz te 3-4 tysiące PLN ;<[/quote]
Ej! Ale dziewczymy wspominały, że do klubu można wejść (+18_ tylko dostajesz wielkie pieczątki na łapy "under age"
Ehh j abym też chciała, co nie co zaoszczescidz -
marcodon > 14-01-2013, 15:04
jeśli mam kase to ją wydaje ja jej nie mam to siedzę w domu, tak poważnie mój rekord w ostatnich latach to 200 zł w miesiąc odmawiając sobie słodyczy, zbędnych wyjazdów samochodem i kupowania ciuchów. Myślę że to dużo. -
ona20 > 15-01-2013, 22:55
Ja się stram odłożyć każdego tygodnia 70 f czasami jak siie uda 80