• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

rosario > 24-02-2011, 19:15

hahahah, moja babcia tak mówi

i nie słucha mnie nigdy, gdy jej tłumaczę, że ta pierwsza litera to "troszkę" inna jest niż 's' XD

Aisling > 24-02-2011, 19:20

Haha, bo babcia wie lepiej ^^

Mam nadzieję, że mój spolszczony zwrot został zrozumiany jako żartobliwy. Chociaż kto wie.. może babcia rzeczywiscie wie lepiej

Munia... > 27-02-2011, 0:08

Witam dziewczyny!

Ja też szukam rodziny na wakacje. To będzie mój pierwszy raz i czytam o Au pair wszystko co jest w internecie dzięki za to, co już tu napisałyście. Najbardziej przydatne były stronki podane przez awmygod. Zarejestrowałam się już na wszystkich i mam nadzieje, ze coś znajde. Chciałabym się jeszce zapytać czy to wy przeglądałyście oferty rodzin czy czekałyście aż one was znajdą?

greta211 > 27-02-2011, 0:21

Hey

Chcialabym w tym roku takze pojechac na summer au pair. Powiedzcie mi czy moze ktos z was jechal

z biura Koncepcja? Jestescie zadowoleni i czy warto? Pomozcie bo juz sama nie wiem napisalam do tego

biura maila i pani mi wyslala dokumenty do skompletowania. Heh ale nie wiem....

Co sadzicie o Koncepcji?

karolinka > 27-02-2011, 0:37

[quote name="greta211"]Hey

Chcialabym w tym roku takze pojechac na summer au pair. Powiedzcie mi czy moze ktos z was jechal

z biura Koncepcja? Jestescie zadowoleni i czy warto? Pomozcie bo juz sama nie wiem napisalam do tego

Co sadzicie o Koncepcji?[/quote]

poczytaj na forum.. albo poszukaj w internecie.. tutaj zadko dziewczyny korzystaja z agencji, zeby wyjechac do Europy..

Munia... > 27-02-2011, 1:32

Ja stwierdziłam ze zal mi kasy na agencje... Mam nadzieje ze uda mi sie zalatwic cos na wlasna reke.

strawberries > 27-02-2011, 14:11

[quote name="greta211"]Hey

Co sadzicie o Koncepcji?[/quote]

hej w tamtym roku byłam z koncepcji pierwszy raz! bardzo dobrze wspominam, znaleźli mi na prawdę super rodzinkę w Hiszpani. Dobry kontakt i sympatyczne panie, w sumie polecam tą agencje. Jak byłam w Hiszpani to dzwonili do mnie i ogólnie interesowali się czy wszystko w porządku

W tym roku też chcę na summer au- pair i nie wiem czy wrócić do rodzinki właśnie do hiszpanii czy szukać, gdzieś indziej wiadomo nowe doświadczenia i w ogóle ale z drugiej strony mam sprawdzone miejsce ale UK mnie straaaasznie kusiP

lolka > 27-02-2011, 16:00

Witam dziewczyny !

Ja również poluję na summer au pair, a jako że to mój pierwszy wyjazd, to zdecydowałam się na agencję, jak na razie nie żałuję, po 2 tygodniach już znaleźli mi rodzinę, wszystko wygląda Ok, ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji...Myślę, że po rozmowie telefonicznej wszystko powinno się wyjaśnić..

Właśnie, myślicie, że wypada podczas pierwszej rozmowy telefonicznej tak o wszystko wypytywać, czy może jak tak zacznę pytać to rodzina się przestraszy. Np. czy opłacą mi bilet lotniczy, napisali, że szkoła językowa jest blisko, ale czy wypada pytać, czy mi ją opłacą ? I zastanawia mnie jeszcze kwestia auta. Napisali, że będzie do mojej dyspozycji, jednak nie wymagają prawa jazdy. A jak to jest w praktyce ? Często zdarza się, że bez problemu można sobie korzystać z auta, czy to tylko tak pięknie wygląda na papierze ? Wiem, że to takie trochę mało konkretne pytanie, bo wszystko zależy od rodzinki, ale może ma ktoś jakieś doświadczenia.... ?

karolinka > 27-02-2011, 16:18

wypytaj wszystko podczas rozmowy.. chyba, ze masz z nimi jakis kontakt mailowy. to napisz im wiadomosc z pytaniami.. uloz tez pytania odnosnie dzieci jakie maja plan dnia.. i jakie sa Twoje dokladne obowiazki.. wydaje mi sie, ze rodzinka nie powinna sie wystraszyc od ilosci pytan..

greta211 > 28-02-2011, 12:52

[quote name="lolka"]Witam dziewczyny !

Ja również poluję na summer au pair, a jako że to mój pierwszy wyjazd, to zdecydowałam się na agencję, jak na razie nie żałuję, po 2 tygodniach już znaleźli mi rodzinę, wszystko wygląda Ok, ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji...Myślę, że po rozmowie telefonicznej wszystko powinno się wyjaśnić..

Właśnie, myślicie, że wypada podczas pierwszej rozmowy telefonicznej tak o wszystko wypytywać, czy może jak tak zacznę pytać to rodzina się przestraszy. Np. czy opłacą mi bilet lotniczy, napisali, że szkoła językowa jest blisko, ale czy wypada pytać, czy mi ją opłacą ? I zastanawia mnie jeszcze kwestia auta. Napisali, że będzie do mojej dyspozycji, jednak nie wymagają prawa jazdy. A jak to jest w praktyce ? Często zdarza się, że bez problemu można sobie korzystać z auta, czy to tylko tak pięknie wygląda na papierze ? Wiem, że to takie trochę mało konkretne pytanie, bo wszystko zależy od rodzinki, ale może ma ktoś jakieś doświadczenia.... ?[/quote]

A jaka agencje wybralas?

Ja narazie kompletuje dokumenty i nie wiem gdzie zlozyc.

Zstanawiam sie nad Koncepcja oraz happyaupair. Ktos moze cos doradzic?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia