-
-
Re: Wyjazd do UK bez agencji?
lereli > 02-01-2010, 16:04
W Irlandii, jakieś małe miasto koło Dublina. -
Yoanna > 03-01-2010, 20:37
jak na irlandie to zdecydowanie za malo a w irlandii wcale tak tanio nie jest (w uk jest zdecydowanie taniej) -
lereli > 04-01-2010, 18:18
Nie jade do tej rodziny. Napisała mi maila, że "od czasu do czasu" będę się zajmowac też dziećmi jej przyjaciół, żeby oni mogli sobie gdzieś wyjść i ma to byc wliczone w tą kwotę, którą mi proponuje. Słyszałam, że Irlandzczycy są skąpi, ale to juz chyba przegięcie -
89dzoana89 > 04-01-2010, 18:31
Lereli szukaj rodzinki w UK
Moze znowu sie jakas fajna paczke au pair uda skompletowac :mrgreen: -
lereli > 04-01-2010, 19:36
Szukam, szukam. Ale postanowiłam skończyć ten rok, więc najwcześniej wyjazd w lipcu. Już do mnie jedna rodzina napisała, nawet mi pasuje: polsko-niemiecka, dwoje dzieci. Z moim tragicznym angielskim przyda sie polak w rodzinie ;-) -
Emyska > 05-01-2010, 16:27
hejkodziewczyny mam pytanie co do tych angielskich agencji.. Czy oni sprawdzają referencje telefonicznie? Bo w rodzinkach u których zajmowałam się dzieciaczkami nikt nie mówi po angielsku i mogli by mieć problem z dogadaniem się ;D -
niania z uk > 27-01-2011, 23:31
Witam Was
Dziewczyny tak siedze sobie z kawusia po pracy i czytam wasze posty,jestem zaskoczona jak duza z was jest takich naiwnych jesli chodzi o prace jako aupair w uk....ceny sa rozne wiec nie ma sie co dopytywac ile ktora ma,kazda dostaje tyle na ile sobie zasluzyla wiadomo trzeba miec porownanie by za malo nie dostac,ale to wszystko.Najlepsze ogloszenia o taka prace sa na GUMTREE ludzie ,rodziny sie tam oglaszaja rodziny ktore potrzebuja kogos do pracy i czesto widze tam ogloszenia typu 'poszukujemy aupair z pl'moze warto tam zajrzec moze sie wiecej uda czegos znalesc wiadomo i jesli jestes w stanie przeczytac ogloszenie zadzwonic czy tez napisac Sobie do takiej rodziny to wieksze szanse na dostanie tej pracy wiadomo jezyk trzeba znac by sie z dziecmi dogadac no chyba ze sa w rodziny mieszane,zycze powidzenia i taka mala podpowiedz za mniej nic 100F za 30h do 35 h pracy i z mieszkaniem malo kto powinien pracowac.Pozdrawiam -
karolinka > 28-01-2011, 15:26
wiesz na gumtree jest duzo ogloszen, ze rodzinka szuka operki..ale maja pewne wymagania, np. ze kandydatka MUSI byc juz na miejscu i musi przyjsc na rozmowe.. a spora czesc dizewczyn jest w polsce.. a co do pieniedzy to jest tak, ze operka live in nie zarabia kokosow i malo zarabia.. i rzadko sie zdarza, zeby za 30h dostawala 100funtow.. -
young_lady_88 > 29-01-2011, 21:48
[quote name="niania z uk"]kazda dostaje tyle na ile sobie zasluzyla [/quote]
??? dziewczyny ktore ciezko pracuja i za male pieniadze moga poczuc sie troche urazone :roll:
[quote name="niania z uk"]czesto widze tam ogloszenia typu 'poszukujemy aupair z pl'moze warto tam zajrzec moze sie wiecej uda czegos znalesc [/quote]
niektore z nas jednak jada do anglii zeby nauczyc sie angielskiego, a nie cwiczyc swoj polski.
Jesli jestesmy takie naiwne a Ty taka oswiecona, czemu jestes niania? nie mozesz znalezc sobie na GUMTREE lepszej pracy skoro to takie proste? i taka mala podpowiedz, wiecej niz 100 funtow to nawet dziewczyny jadace przez agencje nie dostaja (a przynajmniej rzadko kiedy). Jako niani z doswiadczeniem pewnie latwo ci mowic ze au pair sa naiwne, ale my nie mamy duzego wyboru. Wszystko jedno czy rodzina mieszka na wsi czy w miescie, czy ma troje dzieci czy jedno, czy mowisz po ang. biegle czy nie, rodziny rzadko kiedy oferuja wiecej niz ok. 70 funtow tyg., a na stronie Gumtree wiele z nas juz bylo, i chyba przeoczylas fakt, ze wiekszasc rodzin ma wymagania typu driver, 2 years experience, 'checkable' references, flexible and live out. I, jak Karolina napisala,zwykle trzeba byc na miejscu i przyjsc na interview.
tak siedze sobie z herbatka po pracy i jestem zaskoczona jak mozesz krytykowac dziewczyny za to, ze nie znaja realiow zycia kraju, w ktorym nigdy wczesniej nie mieszkaly.
[quote name="niania z uk"]za mniej nic 100F za 30h do 35 h pracy i z mieszkaniem malo kto powinien pracowac [/quote]
to dopiero news. moze powiedz to naszym host rodzinom. -
Yoanna > 29-01-2011, 22:24
ja to z gumtree dobrych doswiadczen nie mam. kiedys bylam au pair w londynie wlasnie z ogloszenia stamtad. rodzine znalazlam bedac w polsce, placili 90f czyli jak na 4 lata temu naprawde dobra stawka. ale co z tego, jak mi nie podpasowali i ich zostawilam.. innym razem, tez z gumtree, mialam cos w rodzaju au pair live in ale tylko na weekendy, poza miastem. wtedy czegos takiego wlasnie chcialam wiec ok, kobieta sie na mnie zdecydowala, no ale coz, po jednym weekendzie nasza wspolpraca sie skonczyla :wink: albo szukanie 'normalnej' pracy przez gumtree.. tez wole nie komentowac.. na tej stronie to jak dla mnie pelno swirow :wink: