• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Dytka operka w slicznym Colorado:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Dytka operka w slicznym Colorado:)

• Dytka operka w slicznym Colorado:)
  • Re: Dytka operka w slicznym Colorado:)

89dzoana89 > 06-11-2009, 21:00

To Ci sie rodzinka trafila :lol:

Pogratulowac tylko i zyczyc powodzenia w szkoleniu dzieciakow :mrgreen:

Ewelina88 > 07-11-2009, 12:29

O jej, aż się modlę aby mieć podobną rodzinkę he he. Ale wydaje mi się, że to jest duża zasługa Twojej osoby, tzn tak mi się wydaje, że jesteś otwarta, rozmawiasz z Nimi, nie boisz się i to działa. Fakt, ze to musi być obustronne, no ale Twoja host rodzinka jest podobna więc się dogadujecie. Gratuluję jeszcze raz, widzę, że będziesz miała super rok :mrgreen: Największym problemem jest chyba unikanie, brak rozmowy. Wiem, że to przede wszystkim zależy od rodziny, czy i jak Cię przyjmą do domu. Bo jeśli się widzi, że się starają to można rozmawiać, czuć się jak członek rodziny, ale jeśli od początku mają Cię w d... i traktują Cię tylko jak tanią siłę roboczą to wtedy nie jest ciekawie - oby nie było takich rodzin!

Dytka90 > 08-11-2009, 2:05

A wiec tak sobota pracujaca bo hosci na meczu footbolu a ja sobie zarabiam extra kase. Myslalam ze zaczne o 10 ale zmeinili godzine meczu i musialam wstac o 7.30 wiec srednio milo... Beille wygrala mecz ja taka fanka socera ze nawet nie wiem ile do ilu. Ogolnie to pogadalam sobie z mamusiami pozachwycaly sie moim ang i tym jak sobie radze z dziecki hehe smieszne to bo wogole Jakob nie sluchal. Wiec teraz siedzi w swoim pokoju tzn powinien a lezy na podlodze w przedpokoju na pietrze i stara sie zwrocic na siebie uwage ale ja mam to w dupie niech sie drze ile mu sie chce... Zaczely sie trudne chwil dla niesluchajacych dzieci w tym domu. Jakob staral sie mnie uderzyc a ze to przegiecie to tez jutro bedzie siedzial w swoim pokoju bez slodyczy gier, tv, coli. Tak mnie zdenerwowal ze ja pierd..... no sory wstyd jak cholera jak ci dziecko w sklepie zaczyna wrzeszczec tupac i td czulam sie jak gwiazda z hollywod wszyscy ludzie patrza na mnie. Dwie babcie pocieszaly ze dzieci tak maja jedna mama powiedziala mu ze zachowuje sie okropnie i ze go zabierze jak tak dalej bedzie robil!! Nie wiem co mu sie stalo dzisiaj ja nie odpuszcze z karami i jestem pewna ze hosci mnie popra bo sami maja tego dosc....

Wogole dzisiaj co sie stalo na autostradzie... Jechala taka mala ciezarowka z kamieniami i nagle otworzyl sie tylni zatrzask i czesc kamieni wypadl na autostrade!!! uderzajac kolo 10 samochodow ja bylam z kilometr za tym i nagle wszyscy hamuja na maxa myslalam ze uderze w dupe auta z przodu na szczescie nie ale mala sie tak wystrzaszyla ze plakala pol godziny a ja nie moglam nic zrobic bo bylismy w korku tylko jej mowilam ze jestesmy cali i ze wszystko jest ok ze to bylo straszne ale teraz jest ok i td Nikt nie zginal pare osob jest rannych z tego co mowili w radio ale kurde jakbym byla blizej to masakra przeciez!!!

Dytka90 > 09-11-2009, 6:49

To prawda ze z hostami trzeba rozmawiac wprost co nam nie pasuje co nas boli kiedy jest nam zle mamy homesick. Wazne jest tez poczucie humoru ja z moimi mamy podobne np wracamy z kolacji dzisiaj i widzimy dom przystrojony do swiat bozego narodzenia masa lampek swieci sie na 2mile hostka ze to nienormalne ze dopiero po hallowee ja im mowie ze moze maja problem z trafieniem do wlasnego domu po ciemku i sie czesto gubia a host na to pewnie maja operke z polski ktora nie tylko myli prawo z lewo jak ty Edyta ale tez domy!!! Czasami jak sie z czegos smiejemy to az za bardzo np smial sie ze mnie z czegos host na meczu pilki noznej Beille on poszedl z mala do lazienki a jedna z mam mi mowi ze nie martw sie Jay czasami ma za ostre zarty...

A co do weekendu to super ja zwyke tylko niedziela wolna ale zamiast 200$ zarobilam 360$ wiec jak dla mnie bomba zwlaszcza ze po thanksgiving sa najwieksze promocje ever tutaj

A mala do mnie wpadla dzisiaj rano z kawa ze sturbaksa bo byli na sniadaniu out zanim wstalam i budzi mnie krzykiem Ty mowisz ze ja mam balagan w pokoju a sama masz wszystko na podlodze... Tak oto stracilam autorytet w kwestii czystosci u 4letniej Chaney.

A jeszcze przeraza mnie ilosc dni wolnych dzieci w listopadzie i grudniu co ja z nimi bede robic cale dnie?? Mam nadzieje ze host bedzie mial wolne i pojedziemy na narty na tydzien w listopadzie i grudniu. A co do hosta jeszcze to nie wiadomo czy nie pojedzie do Afganistanu (jest zolnierze) bo zwiekszaja amerykaski kontyngent mam nadzieje ze nie bo nie chce sie martwic tak jak sie nartwilam o swojego tate jak byl w Iraku a i to na bank zle wplynie na dzieci.

nina15 > 09-11-2009, 14:41

[quote name="Dytka90"]A mala do mnie wpadla dzisiaj rano z kawa ze sturbaksa bo byli na sniadaniu out zanim wstalam i budzi mnie krzykiem Ty mowisz ze ja mam balagan w pokoju a sama masz wszystko na podlodze... Tak oto stracilam autorytet w kwestii czystosci u 4letniej Chaney. [/quote]

Ale słodko, kawa prosto do łóżka. mój współlokator mi tak często robił, to było strasznie miłe co do bałaganu to mam tak samo więc autorutetem wśród amerykańskich dzieci też świecic nie będę :mrgreen:

dorotkaaa > 10-11-2009, 4:05

hehe ja jak spojrzalam na plan na listopad to bylam tez przerazona jak zobaczylam 3 dni wolne od szkoly (thanksgiving, dzien przed i po) ale ostatnio moja hostka wpisala godziny jak pracuje i patrze a tu wszystkie te trzy dni mam wolne ;D plus potem sobota i niedziela co razem daje 5 dni wolnego ;DDD kurde nie wiem co bede robic tak dlugo ;p

Dytka90 > 11-11-2009, 2:39

Mam jakis kryzys nie czuje sie po pierwsze dobrze gardlo mnie boli glowa w nocy mam temperature od 2dni i spac nie moge zabardzo w nocy. Poza tym dzieci mnie jakos wkurzaja tzn nie mala tylko Jakob i Beille nie sluchaja sie a jak juz sluchaja to robia to z laski. Wkurza mnie tez ta cala odpowiedzialnosc w PL bylam guwniarzem jak chcialam pracowalam jak nie rodzice dawali mi kase nie musialam sie o nikogo martwic a tu jak wychodze to oprucz torebki i kluczykow musze zabrac 3 dzieci snaki dla wszystkich, kurtki, zadania domowe, ksiazki do biblioteki. Moi hosci tez sa tacy ze duzo pracuja wiec ja mysle o tym ze Beille ma dyskoteke w piatek a Chaney denstste ze Jakowi trzeba kupic ochraniacze na uszy na zapasy i wysylam smsa do hostki zeby pamietala. Nie lubie sie spozniac a z trojca to nigdy nie wiem kiedy z domu wyjsc zeby byc na czas. Jakie moje zycie byloby proste z sama Chaney ale z drugiej strony jako jedynaczka pewnie bylaby rozpieszczona i nie taka kochana. Za 7dni bede tu juz 3miesiace leci to strasznie.

nina15 > 11-11-2009, 3:06

[quote name="Dytka90"] nie musialam sie o nikogo martwic a tu jak wychodze to oprucz torebki i kluczykow musze zabrac 3 dzieci [/quote]

hehe dobre;D ale tak masz tylko przez rok i mimo że jest ciężko to i tak taki wyjazd to chyba wart jest tego powodzenia i zdrowia

kasiulaaaa > 12-11-2009, 1:50

hej, też mam trójce, ale w Georgii. czasem faktycznie hectic time z nimi, nie chce mieć trójki za żadne skarby no a ja mam jeszcze bobasa, więc jak wychodzę to cała wyprawka oglądałam Twoje fotki, fajneeeeeee nie orientujesz się jak to wygląda z nartami w Colorado? bo słyszałam, że super i chciałabym się wybrać na jakis dłuższy weekend daj znać jakbyscos wiedziała czas leci okropnie szybko <jupi> też mam super rodzinkę, dzieciaki fajne, ale nie ma to jak Europa aaa i travelling around the usa jest najfajniejszy podczas tego pobytu trzymaj się ciepło

dorotkaaa > 12-11-2009, 5:38

tez mam 3: dwoje starszych + bobas..

no jest hmm.. zabawnie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia