• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

nie znam języka, nie potrafię się dogadać

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• nie znam języka, nie potrafię się dogadać

• nie znam języka, nie potrafię się dogadać
  • Re: nie znam języka, nie potrafię się dogadać

kamildzianka > 11-07-2009, 19:38

Ale dlaczego nie mozesz wyjsc sama z domu? Idz chociaz do parku, poczytaj ksiazke.

Trzeba dziecku powiedziec od razu: Kochanie, chetnie bym sie z toba pobawila, ale dzisiaj mnie glowa boli, albo nie mam ochoty.

Niestety, dziecko zrobi zaskoczona mine, ale musi sie nauczyc (i jego rodzice tez), ze nie bedziesz sie z nim bawic przez 7 dni w tygodniu. Idz do pokoju, zamknij drzwi, ignoruj dziecko. Szybko sie nauczy.

Yoanna > 12-07-2009, 13:41

ja zawsze w weekendy wybywalam. to moj wolny czas wiec dlaczego mialabym sie bawic godzine z dzieckiem? ma rodzicow, ktorych nie widzi w tygodniu, to niech w wkend sie chociaz z nimi pobawi.

kamila.k > 13-07-2009, 22:22

czesc, dzis na placu zabaw mowil innym dzieciom ze jestem jego siostra

powiedzial do mnie du bist blunk czy jakos tak, wydaje mi sie ze to nic dobrego, wiecie co to znaczy?

agulka > 13-07-2009, 22:39

nie znam niem. wybitnie, ale nigdy nie slyszalam slowka blunk. moze blank? du bist blank znaczy, ze jestes lsniaca ( w sensie, ze np masz lsniace / jasne oczy ), moze to tez znaczyc, ze jestes splukana .

nie przychodzi mi zadne inne skojarzenie do slowka blunk :/

kamila.k > 13-07-2009, 22:45

cos w rodzaju du bist blunk albo blude (kurcze jakos tak sie to wymawia)

shante > 13-07-2009, 23:00

Hmm, jest słówko blöde (czyt. coś pomiędzy blyde/blude) i oznacza 'głupi'... ech, przyjemny dzieciak.

kamila.k > 13-07-2009, 23:04

super normalnie rewelka

agulka > 13-07-2009, 23:10

a tak, ale jezuu nawet przez mysl mi nie przeszlo, zeby tak dziecko do niani powiedzialo... skad ten bachor sie urwal?

ja raczej mam do czynienia z grzecznymi dziecmi, wiec szok , ze maly tak Cie traktuje. nie pozwol sobie! gowniarz jeden!

vegemilka > 13-07-2009, 23:13

Alez to normalne u malych niemieckich dzieci.. i u wiekszych tez, nie przywiazuj do tego wiekszej wagi To jest na porzadku dziennym. Raz bylam u rodzinki, gdzie ojciec byl redaktorem ogolnokrajowej gazety i sam sie przedrzeznial ze swoim synkiem w ten sposob, takze spokojnie, normalka. Prawdopodobnie powiedzial tak, bo wielu rzeczy nie rozumiesz i tyle

kamila.k > 13-07-2009, 23:16

tak nie rozumiem, przez to sie tak jak on mowi czuje
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna